مصر، داعش درکمین مسیحیان سینا
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه الوطن چاپ کویت،پایگاه العربیه نت نوشت دلیل افزایش کشتار قبطیان مصری در استان سینای شمالی، محاصره شدن اعضای این گروه تروریستی در عراق و سوریه و تلاش برای ضربه وارد کردن به دولت مصر است.
کلیسای مصر جزئیات تازه ای از آوارگان مسیحی که خانه هایشان را در سینا ترک کرده و برای فرار از کشتارهای داعش به سمت اسماعیلیه مهاجرت کردند منتشر کرد.
کشیش کرلس ابراهیم که از سوی کلیسا و اسقف های اسماعیلیه مسئول پیگیری شرایط آوارگان شده است گفت تعداد این آوارگان تا کنون به 81 خانواده رسیده که از العریش به اسماعیلیه آمده اند و طبق بخشنامه های دولت فورا در شهرهای المستقبل و القنطره در شرق، اسکان داده شدند. بقیه خانواده ها نیز در مجتمع های خانه جوانان اسکان داده شدند و از نظر مالی و معیشتی تامین شدند.
وی افزود: دولت تصمیم دارد حقوق ماهیانه برای این خانواده ها در طول اقامتشان در اسماعیلیه معین کند و با هماهنگی با دو وزارت آموزش و آموزش عالی، فرزندان آنها به مدارس و دانشگاههای اسماعلیه خواهند رفت.
وی خاطرنشان کرد کارگروه وابسته به اسقف های اسماعیلیه به پیگیری نیازهای خانواده های آسیب دیده ادامه می دهد و از هر خانواده جدیدی که به شهر می رسد استقبال می کند.
در همین زمینه، مهندس شریف اسماعیل نخست وزیر، در تماس تلفنی با پاپ تواضروس دوم ، پاپ قبطیان بر توجه دولت و در راس آن عبدالفتاح السیسی به اوضاع کنونی مصری های مسیحی در شمال سینا تاکید و خاطرنشان کرد دولت، وزیر همبستگی اجتماعی را به پیگیری وضع خانواده های وارد شده به اسماعیلیه و برآورن نیازهایشان مامور کرده است.
از سوی دیگر، سرلشکر مجدی عبدالغفار وزیر کشور مصر تاکید کرد همکاری همه دستگاه های امنیتی با نیروهای مسلح، موفقیت های قابل ملاحظه ای در از بین بردن نیروهای تروریستی به همراه داشته است و آنها هنوز ایستاده اند و نقش ملی خود را با اصرار ایفا می کنند تا ریشه های تروریسم در همه مناطق استان سینای شمالی خشکانده شود.
وی خاطرنشان کرد دستگاه های امنیتی از آغاز حوادث، از هیچ یک از هموطنان مقیم سینای شمالی نخواستند که خانه های خود را ترک کنند و به سایر استان ها بروند. عبدالغفار تاکید کرد دستگاه های امنیتی و نیروهای مسلح نقش ملی خود را در مبارزه با تروریسم و بازماندگان آن و فراهم کردن امنیت برای همه شهروندان در استان به خوبی ایفا می کنند.
در همین حال دارالإفتای مصر، حمله داعش به مسیحیان در سینا را محکوم کرد و افزود: داعش در تبدیل مصر به کانون درگیری شکست خورده است. این گروه قصد داشت راه ورود خود را به مصر هموار کند و مواضعی برای خود در داخل این کشور مانند تعدادی از کشورهای منطقه ایجاد کند.
سامح عاشور رئیس اتحادیه وکلای عرب حمله به خانواده های مسیحی را محکوم کرد و گفت این اقدام تحولی خطرناک است. وی با تاکید بر ضرورت مقابله فراگیر را گروه های افراط گرا خواستار ریشه کنی آنها در سینا شد.
4 ضربه به دولت
جرجیس بشری، پژوهشگر امور قبطیان نیز دلیل افزایش حملات به قبطیان در برهه کنونی را محاصره داعش در عراق و سوریه دانست و گفت این گروه تروریستی از طریق شاخه خود در مصر موسوم به ولایت سینا در تلاشی مذبوحانه می کوشد تا همزمان چهار ضربه به دولت مصر وارد آورد.
وی افزود این چهار ضربه عبارتند از:
نخست: ترساندن قبطی ها به دلیل مشارکت در انقلاب مصری ها علیه اخوان المسلمین و کمک کلیسا به ارتش مصر در جنگ علیه تروریسم و مشارکت پاپ تواضروس در صدور بیانیه سوم جولای 2013 بعد از انقلاب سی ام ژوئن.
دوم: ایجاد حالت آشوب و ناامنی در مصر که نفوذ اعضای این گروه را در آن تسهیل کند و برای از بین بردن وحدت ملی ساز فرقه گرایی بزند.
سوم: تلاش برای فرسایش نیروهای مسلح و بسیح کردن کلیسا، قبطیان و افکار عمومی جهان علیه سیسی و وانمود کردن این مساله که رئیس جمهور، ارتش و دولت قادر به حمایت از قبطیان مصر نیستند و آنها به صورت اجباری و ظالمانه از منازلشان کوچ می کنند.
چهارم: تلاش برای لطمه زدن و شکست دادن سفر عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر به آمریکا و دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید این کشور و ایجاد حالتی از خشم در میان قبطیان آواره علیه سیسی و افزایش فشار بین المللی بر وی.
وی گفت: همه این تلاش ها به دلیل آگاهی مصری ها و اتحاد آن ها حول محور وطن و رئیس جمهورشان با شکست مواجه خواهد شد.