• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۵۹۴۴۴
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۴

معامله قرن؛ مقدمه‌ عادي‌سازي روابط با رژيم صهيونيستي

عربستان و امارات به بهانه برقراري صلح به دنبال مشروعيت بخشي به روابط خود با اسرائيل هستند.

ظاهراً مذاکرات عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي به بعد از حل کامل پرونده فلسطين يا همان معامله قرن موکول شده است. در اين باره مي توان به اظهارات «عبدالرحمن الرسي» معاون وزير خارجه عربستان اشاره و استناد کرد که گفته تا زماني که پرونده فلسطين حل و فصل نشود، هيچ گونه گفت وگويي براي عادي سازي روابط با اسرائيل انجام نخواهد شد.
در اين جهت روزنامه عبري زبان معاريو از ديدار محرمانه وليعهد عربستان سعودي با بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي خبر داده است. روزنامه معاريو چاپ فلسطين اشغالي جمعه شب اعلام کرد بنيامين نتانياهو در سفر روز دوشنبه گذشته به امان با محمد بن سلمان ديدار و گفتگو کرده است. اين ديدار در حاشيه سفر جيسون گرينبلات فرستاده ويژه دولت آمريکا به خاورميانه و جارد کوشنر داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا به امان صورت گرفته است. برخي از منابعي خبري در امريکا مدعي شده اند که به زودي ترامپ محتواي طرح معامله قرن را طي يک مصاحبه خبري اعلام خواهد کرد.
بر اين اساس، شايد بتوان حضور غيرمنتظره و محرمانه محمد بن سلمان در نشست نتانياهو و پادشاه اردن در امان را در چارچوب حل و فصل مسئله فلسطين يا همان طرح خطرناک آمريکا موسوم به معامله قرن بررسي و ارزيابي نمود. در اين باره، اردن خواستار ايجاد اصلاحاتي جدي در طرح معامله قرن از جمله مسئله نظارت بر مقدسات قدس اشغالي و بخش قديمي اين شهر شده است.
معامله قرن يا توافق نهايي، طرحي به پيشنهاد دولت آمريکا و رژيم صهيونيستي و حمايت عربستان است که گفته ميشود براي پايان منازعه اسرائيل با فلسطين و مقدمه‌اي براي عادي‌سازي روابط عربي- اسرائيلي مي باشد.
اين طرح که دولت ترامپ قصد اجراي آن را دارد، فلسطيني ها را وادار و ناچار مي سازد که امتيازات زياد و عديده اي به صهيونيست ها اعطا نمايند. انگار که قرار است همه چيز در اختيار رژيم صهيونيستي قرار گيرد.
جالب اينجاست که هيچ بندي در اين طرح درباره 'حق بازگشت' آوارگان فلسطيني درج نشده است و به يک معنا حق بازگشت آوارگان فلسطيني را ناديده گرفته است. به سخني دقيق تر، در اين طرح و مذاکرات بعدي، مسئله آوارگان با «وطن جايگزين» در خارج از فلسطين اشغالي حل و «حق بازگشت» آوارگان فلسطيني به کشورشان براي هميشه لغو مي‌شود.
همچنين شهر ابوديس در مجاورت شهر قدس به عنوان پايتخت فلسطيني ها در نظر گرفته شده است. اين بدان معناست که کشور فلسطين با حاکميت محدود در نوار غزه و نيمي از کرانه باختري تشکيل خواهد شد.
غزه هم جزئي از کشور جديد فلسطين خواهد بود اما به شرط اينکه حماس خود را خلع سلاح کند؟! بر اين اساس، مسئوليت کنترل امنيت اغلب مناطق کرانه باختري و گذرگاه هاي مرزي به عهده 'رژيم اسرائيل' خواهد ماند.
همان طور که گفته شد پس از اجراي طرح معامله قرن، عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي کليد زده خواهد شد. البته روابط ميان عربستان و امارات متحده عربي با صهيونيست ها مدت هاست که آغار شده است. در اين باره به گفته "سلطان العجلوني" کارشناس امور صهيونيست ها، مقامات سعودي و امارات در سطوح عالي با مقامات اسرائيلي تماس دارند و اين کشورها مي کوشند زمينه برقراري روابط رسمي و علني با اسرائيل را ايجاد کنند. در اين زمينه، عربستان و امارات با تمسک به بهانه هاي همچون برقراري صلح و امنيت در منطقه سعي مي کنند به روابط خود با رژيم صهيونيستي مشروعيت بخشند.
در اين ميان و در حالي که علماي اسلامي با امضای 'منشور علمای امت' عادی سازی روابط با رژيم صهيونيستی را حرام اعلام کرده اند، سعودي ها ادعاي مصلحت شرعي برقراري روابط با رژيم صهيونيستي را مطرح کرده اند. چنانچه محمد بن سلمان چندي پيش در مصاحبه با مجله آمريکايي آتلانتيک گفته بود هيچ گونه مخالفت ديني با موجوديت اسرائيل و اينکه اسرائيلي ها در کنار فلسطيني ها يک زندگي آرام و مسالمت آميزي داشته باشند، وجود ندارد.

...................................................................
مصطفي عبدلي

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بلداجی وشهرکرد سردترین نقاط چهارمحال و بختیاری
گشایش نمایشگاه کتاب در بندرخمیر
بازداشت عاملان درگیری مسلحانه در میدان ۱۶ نارمک
هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
اوج گیری ناپایداری‌های جوی در خراسان جنوبی
قزوین میزبان بخش پادکست دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» شد
هوای ناسالم کلانشهر مشهد در ۱۱ آذرماه، برای بیست‌ و پنجمین روز پیاپی
پایان آب‌گرفتگی محله مریم آباد یزد با پروژه ۱۰ میلیاردی
مرگ موتور سوار ۱۸ساله در نجف آباد
طرح ملی «جی‌نف» در شهر سیمینه بوکان کلید خورد
ثبت بیش از ۲۶ هزار درخواست صدور مجوز استان زنجان در درگاه ملی مجوزها
محموله‌های کمک پاسخگوی حداقل نیاز‌های غزه نیست
کشف ۱۳۰ تُن برنج احتکار شده در اصفهان
هفدهمین جشنواره فراگیری نخستین واژه آب در روستای کالیمانی مانه
مادورو سوگند وفاداری به مردم ونزوئلا یاد کرد
آغاز اجرای طرح ملی جی نف در سیمینه بوکان
سفال کلپورگان هنری هفت هزار ساله
رزمایش دوسالانه طرح اضطراری فرودگاه ها در ایلام
برنامه ریزی برای پرداخت ۵۰ هزار وام کم‌بهره برای مسکن محرومان
افزایش عمق داخلی سازی با اتکا به توان داخلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ماجرای یک پیام!
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
تلاش آمریکا برای نفوذ در بوسنی و هرزگوین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)