کاهش خطر ابتلا به سرطان با ترکیب امگا ۳ و ویتامین D
با مصرف و ترکیب امگا ۳ و ویتامین D خطر ابتلا به سرطان کاهش می یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ درحالیکه ثابت شده است که مصرف این مکمل ها به تنهایی مفید هستند، اما به تازگی یک مطالعه نشان داده که مصرف این دو مکمل با هم بهتر است و به همراه ورزش می توانند تا ۶۱ درصد از خطر ابتلا به سرطان بکاهد.
محققان در این مطالعه که در مجله Frontiers in Aging منتشر شد، بر آن شدند تا دریابند چگونه ترکیب امگا ۳، ویتامین D و تمرینات قدرتی در خانه می توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کنند. چیزی که آنها متوجه شدند این بود که همه این عوامل به صورت جداگانه می توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کنند، اما ترکیب هر سه روش تا ۶۱٪ به کاهش این خطر کمک کرد.
این تحقیق در طول سه سال انجام شد و بیش از دو هزار شرکتکننده را در بر گرفت که همگی بالای ۷۰ سال سن داشتند و در ابتدای مطالعه سالم تلقی میشدند.
محققان اثرات هر یک از این فاکتورها را به صورت منفرد (۲۰۰۰ واحد بین المللی ویتامین D، یک گرم امگا ۳ و انجام تمرینات قدرتی در خانه) و همچنین اثرات ترکیب دو مورد از این سه فاکتور و نیز ترکیب هر سه مورد را بررسی کردند.
این مطالعه نشان داد که هر یک از فاکتورها به صورت منفرد و نیز ترکیب دو مورد از آنها نتایج مثبتی را به همراه داشت، اما ترکیب هر سه مورد بیشترین تأثیر را تا حد زیادی در کاهش خطر ابتلا به سرطان داشت.
اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش التهاب و بهبود سلامت قلب و مغز کمک می کند. نه تنها این، بلکه برخی تحقیقات نشان داده اند که امگا ۳ به طور بالقوه می تواند سرعت سلولها را کاهش دهد یا از تبدیل شدن سلولها به سلولهای سرطانی جلوگیری کند.
ویتامین D نیز برای سلامت کلی بدن مهم است. مشخص شده است که مصرف ویتامین D به سلامت استخوان، ایمنی و حتی سلامت روان کمک می کند. علاوه بر این، مشخص شده است که به جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی کمک می کند.
چند مطالعه، ارتباطی را میان انجام فعالیت بدنی بیشتر وکاهش خطر ابتلا به سرطانهای خاص پیدا کرده اند که این موضوع می تواند به دلایل زیادی مانند کاهش التهاب، کمک به مدیریت وزن، بهبود سلامت گوارش، کاهش قند خون و انسولین و بهبود سیستم ایمنی بدن باشد.
هر سه این عوامل می توانند سلامت انسان را ازطرق مختلف بهبود بخشند، این مطالعه جدید حتی نشان می دهد که هر یک از این فاکتورها ممکن است به طور جداگانه به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کنند. با این حال، دانستن این که ترکیب هر سه این فاکتورها مهمترین اثر را دارد، در آینده برای پیشگیری از سرطان امیدوارکننده است.