• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۱۹۰۶
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۶
بین الملل » آمریکا
وال استریت:

اقتصاد اسرائیل فقط ۲ هفته مقابل ایران دوام دارد

تحلیلگران اسرائیلی می‌گویند که جنگ اسرائیل با ایران روزانه صد‌ها میلیون دلار هزینه دارد، به همین دلیل این رژیم بیش از ۲ هفته نمی‌تواند در جنگ با ایران دوام بیاورد.

اقتصاد اسرائیل فقط ۲ هفته مقابل ایران دوام دارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، جنگ اسرائیل علیه ایران ماهانه حداقل ۱۲ میلیارد دلار خرج روی دست این رژیم گذاشته به‌طوریکه تحلیل‌گران هشدار داده‌اند که اگر جنگ به بیش از دو هفته کشیده شود، فشار‌های مالی و ساختاری قابل مدیریت نخواهد بود.
بخش زیادی از اقتصاد اسرائیل در روز‌های اخیر به دلیل حملات ایران تعطیل شده است؛ تنها کارگران در صنایع ضروری به کار فراخوانده شدند و بسیاری از مشاغل مانند رستوران‌ها بسته شده‌اند.
فرودگاه اصلی بین‌المللی کشور برای چندین روز تعطیل بود و اکنون تنها پرواز‌های محدودی برای بازگرداندن اسرائیلی‌های گرفتار در خارج انجام می‌دهد.
روزنامه وال‌استریت ژورنال طی گزارشی نوشته، خسارات ناشی از حملات موشکی ایران قابل‌توجه است. مهندسان می‌گویند که ویرانی ناشی از موشک‌های بالستیک بزرگ بی‌سابقه بوده و در دهه‌های اخیر در اسرائیل نمونه مشابهی نداشته است. 
مهندس سازه‌ای که برای ارزیابی خسارات زیرساخت‌های غیرنظامی به محل اعزام شده، ایال شالِو اعلام کرده که صد‌ها ساختمان تخریب یا به شدت آسیب دیده‌اند که بازسازی یا تعمیر آنها صد‌ها میلیون دلار هزینه خواهد داشت.
هدف قرار گرفتن زیرساخت‌های حیاتی یکی از نگرانی‌های اصلی در اسرائیل است. دو حمله به بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت اسرائیل در شمال سرزمین‌های اشغالی، این پالایشگاه را به طور کامل تخلیه کرده است.
مدیر ارشد راهبردی یک سازمان غیرانتفاعی اسرائیلی، آریل مارکوزه می‌گوید: «برخی خانواده‌ها واقعا تحت این شرایط در حال فروپاشی هستند.»
اسرائیل توانایی جنگ طولانی‌مدت ندارد
به نوشته این روزنامه، بر اساس برآورد‌های اولیه، درگیری اسرائیل با ایران صد‌ها میلیون دلار در روز برای این کشور هزینه دارد، برآوردی که می‌تواند توانایی اسرائیل برای ادامه جنگ طولانی‌مدت را محدود کند.
بیشترین هزینه تنها مربوط به موشک‌های رهگیر است که برای نابود کردن موشک‌های ایرانی به کار می‌روند و به گفته کارشناسان، هزینه آن می‌تواند بین چند ده میلیون تا ۲۰۰ میلیون دلار در روز باشد.
هزینه‌های مهمات و هواپیما‌ها نیز به هزینه‌های جنگ افزوده می‌شود، به علاوه خسارات بی‌سابقه به ساختمان‌ها؛ برخی برآورد‌ها تاکنون گفته‌اند که بازسازی یا تعمیر خسارات می‌تواند حداقل ۴۰۰ میلیون دلار برای اسرائیل هزینه داشته باشد.
وال‌استریت ژورنال در ادامه می‌نویسد، افزایش هزینه‌ها فشار را بر اسرائیل برای پایان سریع جنگ بیشتر می‌کند.
کارنیت فلگ، فرماندار سابق بانک اسرائیل و پژوهشگر ارشد مؤسسه دموکراسی اسرائیل در اورشلیم گفت: «عامل اصلی که واقعا هزینه جنگ را تعیین خواهد کرد، مدت زمان آن است.»
فلگ معتقد است که اقتصاد اسرائیل می‌تواند یک کارزار کوتاه را تحمل کند، اما «اگر یک هفته باشد، موضوع متفاوتی است. اگر دو هفته یا یک ماه باشد، داستان بسیار متفاوتی است.»
هزینه‌هایی که موشک‌های ایران روی دست اسرائیل گذاشت
در چند روز گذشته، ایران بیش از ۴۰۰ موشک به سمت اسرائیل شلیک کرده است، طبق گفته کابینه رژیم صهیونیستی برای متوقف کردن این حملات به سیستم‌های پیچیده پدافند هوایی نیاز دارد؛ هرچه موشک‌های بیشتری شلیک شود، به موشک‌های رهگیر بیشتری نیاز است.
پژوهشگر ارشد مؤسسه مطالعات امنیت ملی تل‌آویو، یهوشوع کالیسکی می‌گوید، سیستم «فلاخن داود» (David’s Sling) برای هر بار فعال شدن، با فرض استفاده از دو موشک رهگیر (که حداقل تعداد است)، حدود ۷۰۰ هزار دلار هزینه دارد، به گفته 
به گفته کالیسکی، هزینه رهگیری‌های سیستم «پیکان ۳» (Arrow ۳) حدود ۴ میلیون دلار است؛ نسخه قدیمی‌تر این سیستم به نام «پیکان ۲» حدود ۳ میلیون دلار برای هر موشک رهگیر هزینه دارد.
هزینه‌های نظامی دیگر شامل هزینه نگهداری ده‌ها جنگنده، مانند جنگنده‌های اف-۳۵، در هوا برای ساعت‌ها در فاصله حدود ۱۰۰۰ مایلی از سرزمین‌های اشغالی‌ست.
کالیسکی می‌گوید، هر ساعت پرواز این جنگنده‌ها حدود ۱۰ هزار دلار هزینه دارد. هزینه سوخت‌گیری مجدد جنگنده‌ها و مهمات شامل بمب‌هایی مانند JDAM و MK۸۴ نیز باید در نظر گرفته شود.
رئیس مؤسسه سیاست اقتصادی آرون در دانشگاه رایخمن اسرائیل، زوی اکشتاین هم می‌گوید: «هزینه‌ها در هر روز بسیار بیشتر از جنگ در غزه یا با حزب‌الله است؛ و همه اینها از مهمات ناشی می‌شود. این بزرگ‌ترین هزینه است.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کادر درمان پای کار هستند
تشدید نظارت و بازرسی اصناف خمینی‌شهر در ایام ماه محرم
تداوم افزایش دما در استان قزوین 
دعوت سه مازندرانی به اردوی تیم ملی فوتبال امید
اژه‌ای: مردم ثابت کردند که «حسینی» هستند
نشستی برای برگزاری مراسم محوری سالگرد شهیدان انصاری و نورانی
مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی از امروز آغاز شد
ورود بیش از ۴۰ هزار نفر به خراسان جنوبی در ۱۴ روز گذشته
راه اندازی موکب پلیس مازندران در جاده‌های استان
هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی را باید با قاطعیت پاسخ دهیم
اسرائیل به‌هیچ وجه به اهداف جنگ خود نرسید
عامل پیروزی ایران انسجام ملی بود
تصادف زنجیره ای مرگبار در ایوانکی
پاسخ قاطع‌تر ایران به تجاوز دوباره رژیم صهیونیستی
بازگشایی بازار سرمایه پس از ۹ روز توقف
عطر عاشقی در شبکه نسیم
پیام استاندار آذربایجان‌غربی به مناسبت سالروز بمباران شیمیایی سردشت
تجدید میثاق شیرخوارگان خراسان شمالی باطفل شش ماهه کربلا
عیادت استاندار از مجروحان جنگی آذربایجان شرقی
مراسم بزرگداشت شهدای ۷ تیر در دادگستری سمیرم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان
گزافه‌سرایی جدید رئیس‌جمهور آمریکا درباره ایران
ادارات تهران شنبه هفتم تیر همزمان با تشییع شهدا تعطیل‌اند
تشییع ۶۰ شهید در تهران؛ نماد ایستادگی ملی
پزشکیان: تجاوز رژیم صهیونیستی نباید بی پاسخ می‌ماند
سید حسن خمینی: همه ما سرباز جمهوری اسلامی هستیم
وزیر کشور: دشمن‌صهیونی ملت‌ایران را نشناخت وشکست خورد
پیش‌بینی بارش‌های ۵ روزه در ۱۰ استان
شناسایی و دستگیری عاملان جاسوسی در هرمزگان
اصرار گروسی بر بازدید از سایت‌های بمباران‌شده بی‌معناست
دعوت سپاه پاسداران برای حضور مردم در مراسم تشییع شهدا
لیگ والیبال ملت‌ها ۲۰۲۵؛ معرفی چهارده بازیکن ایران مقابل آرژانتین
ضرورت ارتقای «سواد امنیتی» برای صیانت اجتماعی
متعهد به صیانت از منافع ملی و دستاورد‌های علمی هستیم 
ادای احترام هند به ملتی که ایستاد
پیام مشتریان بانک سپه؛ رمز کارت مجددا ارسال شود  (۳۳۹ نظر)
تحمیل آتش بس به دشمن صهیونی، با عملیات «بشارت فتح»  (۳ نظر)
طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس تصویب شد  (۳ نظر)
۳۰۰۰ میلیارد تومان برای طرح کالابرگ شارژ شد  (۲ نظر)
شنبه، تشییع فرماندهان شهید تجاوز وحشیانه اسرائیل  (۲ نظر)
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل  (۲ نظر)
قطع همکاری با آژانس، پاسخ ملت به حملات غیرقانونی است  (۲ نظر)
طرح استیضاح رئیس جمهور طرفدار اسرائیل در آرژانتین  (۲ نظر)
مشاجره ترامپ و نتانیاهو  (۲ نظر)
رفع اختلال سامانه فرابانک درخواست شهروندان شد  (۲ نظر)
اجرای طرح آرامش در تبریز   (۱ نظر)
آمریکا و اسرائیل مجبور به پذیرش شکست شدند  (۱ نظر)
طرح تعلیق همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام وصول شد  (۱ نظر)
دلجویی رئیس جمهور از دولت و ملت قطر  (۱ نظر)
تکذیب شلیک موشک به سرزمین‌های اشغالی  (۱ نظر)