• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۲۷۲۴
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۵
بین الملل » آمریکا

ایران خواستار محکومیت قاطع حمله آمریکا در شورای امنیت شد

وزیر امور خارجه ایران در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت درخواست نشست اضطراری برای رسیدگی به اقدام تجاوزکارانه آمریکا، برای محکومیتی صریح، قاطع و بدون ابهام علیه ایالات متحده به‌عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت شد.

ایران از شورای امنیت سازمان ملل خواستار محکومیت صریح و قاطع تجاوز آمریکا شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه روز یکشنبه به وقت محلی در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت نوشت: اقدام تجاوزکارانه ایالات متحده آمریکا باید به شدیدترین وجه ممکن محکوم گردد. دولت آمریکا باید در قبال این حمله جنایتکارانه که در حمایت از رژیمی صورت گرفته که تحت رهبری یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب بین‌المللی جهان را به سوی آشوب و بی‌ثباتی سوق می‌دهد، پاسخگو شناخته شود.

متن کامل نامه سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد وخانم کرولین رودریگز-بِرکِت، رئیس (دوره ای) شورای امنیت به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

عالی‌جناب،

در ادامه نامه مورخ ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵، مکاتبه حاضر متعاقب اقدام آشکار تجاوز نظامی این‌بار از سوی ایالات متحده آمریکا علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران، از جمله سایت‌های غنی‌سازی نطنز، اصفهان و فردو در تاریخ ۲۱ ژوئن ۲۰۲۵، که نقضی صریح از حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد محسوب می‌شود، ارسال می‌گردد.

مراتب این تجاوز نگران‌کننده و فاجعه‌بار را به آگاهی می‌رساند؛ تجاوزی که در آن، یک کشور دارنده سلاح هسته‌ای به کشوری غیرهسته‌ای و عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای آن‌هم علی‌رغم این‌که فعالیت‌های هسته‌ای‌اش تحت نظارت و پادمان‌های جامع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد، حمله نظامی کرده است. همان‌گونه که مستحضرید، این حمله در ادامه سلسله حملات پیشین علیه این تأسیسات صورت گرفته که توسط رژیم اسرائیل که عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای نبوده و دارای زرادخانه‌های هسته‌ای است، انجام شده‌اند. اقدام بی‌ملاحظه اخیر ایالات متحده آمریکا نه‌تنها نقض آشکار صلح و امنیت بین‌المللی بوده، بلکه خطرات شدید انسانی و زیست‌محیطی را نیز در پی دارد.

هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای صراحتاً در اسناد متعدد بین‌المللی از جمله قطعنامه‌های ۴۴۴، ۴۷۵ و ۵۳۳ کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ماده ۵۶ پروتکل الحاقی به کنوانسیون‌های ژنو، منع شده است. چنین حمله‌ای که نشانه‌ای از سقوط بی‌سابقه در روابط بین‌الملل است، می‌تواند پیامدهایی فاجعه‌باری از جمله تلفات گسترده غیرنظامیان و ویرانی‌های زیست‌محیطی بلندمدت، به همراه داشته باشد.

اقدام تجاوزکارانه ایالات متحده آمریکا باید به شدیدترین وجه ممکن محکوم گردد. دولت آمریکا باید در قبال این حمله جنایتکارانه که در حمایت از رژیمی صورت گرفته که تحت رهبری یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب بین‌المللی جهان را به سوی آشوب و بی‌ثباتی سوق می‌دهد، پاسخگو شناخته شود.

انتظار می‌رود که نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد که برای رسیدگی به این اقدام تجاوزکارانه درخواست شده است، محکومیتی صریح، قاطع و بدون ابهام علیه ایالات متحده به‌عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت صادر نماید. سازمان ملل متحد و ساختارهای چندجانبه در آستانه بحرانی خطرناک قرار دارند. از جنابعالی، به‌عنوان حافظ نظام سازمان ملل متحد، انتظار می‌رود که در برابر این بی‌قانونی آشکار و صلح‌ستیزانه با قاطعیت بایستید. جهان نظاره‌گر است؛ بی‌عملی، نه‌تنها این بحران را تشدید خواهد کرد، بلکه موجب وخامت بیشتر امنیت جهانی خواهد شد.

انتظار داریم شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل متحد بدون هیچ‌گونه تأخیر، وظایف حقوقی و اخلاقی خود را به‌طور کامل ایفا نمایند.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت توزیع گردد.

سید عباس عراقچی

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع دادستان شهید قناعت کار در قم
نمایان شدن نقش برجسته دانشگاهیان در حوادث اخیر بیش از گذشته
تولید دارو‌های زیستی نوترکیب برای درمان و بازسازی پوست
تداوم استقرار توده هوای گرم تا سه شنبه در خوزستان
ورود حدود ۵ هزار زائر تمتع ایرانی به فرودگاه بین‌المللی مشهد
وقتی علم با عشق در هم می‌آمیزد
زنجان ، روایت دلاورمردان شهید
عارف: آتش بس به نشانه پایان جنگ نیست
مصرف برق در هرمزگان بازهم افزایش یافت
دستکم ۶ کشته در حمله هوایی گسترده روسیه به اوکراین
نصب کتیبه های محرم در پایتخت
دستگاه MRI تحویل بیمارستان خلخال شد
کمالوند سرمربی نساجی شد
آغاز اردوی تیم ملی کانوپولو بانوان در دریاچه آزادی
تجلیل از رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی و بین الملل گلستان
افزایش ۸۰ درصدی اعتبارات استانی تربت‌حیدریه
اعلام زمان جدید آزمون ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی
تشییع باشکوه شهید سردار سهیل رستمیان در بهشهر
تعزیه امام حسین(ع) در حسینیه کبابی ها
افتتاح دادگاه بخش پیرسلمان در آینده نزدیک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهش ۱۰ برابری تولید علوفه در اراضی دیم آذربایجان شرقی
تشییع شهدای مقاومت در پایتخت ایران اسلامی
ناگفته‌های شمخانی از لحظات اولیه ترور و حمله اسرائیل
دعوت وزارت صمت از مردم برای حضور در مراسم تشییع شهدا
۹ نفر از اهالی رسانه در جنگ با رژیم صهیونی به شهادت رسیدند
دفاع از تمامیت ارضی ایران اوج همبستگی ملت است
پیام آیت الله نوری همدانی در پی شهادت سردار شادمانی
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است
اسرائیل به‌هیچ وجه به اهداف جنگ خود نرسید
آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی
تاریخ بار دیگر در خیابان‌های این سرزمین ورق خورد
بازگشایی بازار سرمایه پس از ۹ روز توقف
تا اینجا با موفقیت رفتیم و بعد از این هم با قدرت پیش می‌رویم
وحدت مردم حول محور ایران، وطن را از آسیب دشمن حفظ کرد
مردم هیچ‌گاه به سوی بیگانگان گرایش نخواهند یافت
رفع اختلال سامانه فرابانک درخواست شهروندان شد  (۷ نظر)
طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس تصویب شد  (۳ نظر)
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
شنبه، تشییع فرماندهان شهید تجاوز وحشیانه اسرائیل  (۲ نظر)
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل  (۲ نظر)
قطع همکاری با آژانس، پاسخ ملت به حملات غیرقانونی است  (۲ نظر)
مشاجره ترامپ و نتانیاهو  (۲ نظر)
اجرای طرح آرامش در تبریز   (۱ نظر)
دلجویی رئیس جمهور از دولت و ملت قطر  (۱ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)
ایران دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست  (۱ نظر)
تکذیب شلیک موشک به سرزمین‌های اشغالی  (۱ نظر)
برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت  (۱ نظر)
سرلشکر پاکپور: در دفاع از کشور لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد  (۱ نظر)
آماده بازگشایی در‌های فرهنگی به روی گردشگران جهانی هستیم  (۱ نظر)