• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۳۰۵۹
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۲
اقتصادی » آب وانرژی

آغاز ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در دانشگاه‌های مشهد

در نشست ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان استان خراسان رضوی به ریاست استاندار، تفاهم‌نامه احداث نیروگاه‌های خورشیدی با ۱۲ دانشگاه مشهد به امضا رسید.

آغاز اجرای نیروگاه‌های خورشیدی در دانشگاه‌های شهرستان مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان خراسان رضوی به ریاست غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی و با حضور اعضای این ستاد در محل استانداری برگزار شد.

در این نشست، گزارش‌های مفصلی از اقدامات انجام‌شده و پیشرفت‌های فیزیکی طرح‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر ارائه شد و تفاهم‌نامه‌ای میان دانشگاه‌های صنعتی و علوم پزشکی استان با استانداری به امضا رسید.

عبدالوحید مهدوی نیا مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد و عضو ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان در این نشست به تشریح اقدامات این شرکت در چارچوب ۱۴ مگاپروژه وزارت نیرو پرداخت و اظهار داشت: چشم‌انداز ما برای شهرستان‌های مشهد، طرقبه و شاندیز، دستیابی به ظرفیت تولید ۲۷۲ مگاوات انرژی خورشیدی تا پایان سال ۱۴۰۶ است. این یک هدف بزرگ و نیازمند همگرایی تمام دستگاه‌هاست.

وی با اشاره به تکلیف قانونی دستگاه‌های اجرایی برای تأمین برق از منابع انرژی تجدید پذیر، افزود: بر اساس ابلاغیه شرکت توانیر، همه ادارات و سازمان‌های مشمول ماده ۵ قانون خدمات کشوری موظف به تأمین حداقل ۲۰ درصد از برق مصرفی خود از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر هستند. در حوزه مشهد، ۶۵ دستگاه اجرایی مشمول این قانون شناسایی شده‌اند که برای تحقق این امر، نیازمند احداث ۳۹ مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید هستیم.

مدیرعامل توزیع برق مشهد افزود: تاکنون تنها ۱.۸ مگاوات از این ظرفیت محقق شده و برای تأمین ۳۸ مگاوات باقیمانده، به فضایی معادل ۵۸ هکتار زمین نیاز داریم که تحقق آن مستلزم نگاه ویژه و حمایت همه‌جانبه مسوولان استانی است.

مهدوی نیا همچنین با هشدار نسبت به شدت مصرف انرژی در کشور که دو برابر میانگین جهانی است، بر لزوم مدیریت مصرف و بهینه‌سازی انرژی به‌عنوان یک اولویت ملی تأکید کرد.

در بخش دیگری از این نشست، مدیر دفتر بازار برق توزیع برق مشهد جزئیات تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها را تشریح کرد.

محمدرضا هدایتی‌زاده در این باره گفت: این تفاهم‌نامه یک مدل همکاری برد-برد برای دولت، دانشگاه و صنعت برق است. شرکت توزیع برق مشهد به عنوان مسوول کمیته اداری، خانگی و تجاری استان و با حمایت استاندار و هماهنگی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا)، تخصیص تجهیزات یک نیروگاه ۳ مگاواتی به هر یک از ۱۲ دانشگاه استان را تسهیل کرده است.

وی تصریح کرد: در مقابل، هر دانشگاه متعهد شده که زمینی به مساحت ۴.۵ هکتار را برای احداث نیروگاه اختصاص دهد. با توجه به اینکه بخشی از تجهیزات این نیروگاه‌ها توسط دولت وارد کشور شده، عملیات اجرایی این طرح ۳۶ مگاواتی به‌زودی توسط پیمانکاران ذی‌صلاح آغاز خواهد شد تا شاهد به ثمر نشستن این حرکت بزرگ علمی و صنعتی در استان باشیم.

وی در پایان گفت: از مجموع ظرفیت ۳۶ مگاواتی این تفاهم‌نامه، ۹ مگاوات آن در حوزه خدماتی شرکت توزیع نیروی برق مشهد قرار می‌گیرد که نقش به‌سزایی در پایداری شبکه و تحقق اهداف زیست‌محیطی کلان‌شهر مشهد خواهد داشت.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش بینی تولید ۳۳۰ هزار تن گندم در مزارع زیرکشت گندم شهرستان بیجار در سال زراعی جاری
گرامیداشت یادو خاطره شهدای قوه قضاییه در شوط
پویش مهر حسینی برای ایران در استان کلید خورد
قدردانی سرلشکر موسوی از حضور حماسی مردم در مراسم تشییع شهدای اقتدار
صدور هشدار سطح زرد دریایی
رکوردشکنی صادرات نفت ایران به چین در ژوئن ۲۰۲۵
اقتدار ملت ایران منجر به سقوط صهیون‌ها شد
نوشی‌صوفیانی در ذوب‌آهن ماندگار شد
بسته فرهنگی «کتابخوان» با معرفی تازه‌های نشر کتاب
بررسی مشکلات اصناف و بازاریان سمنان
برگزاری آیین بزرگداشت شهدای اقتدار و هفتم‌تیر در مشهد
اگر مجموعه‌ای استاندارد‌های لازم فنی را رعایت نکند نباید به فعالیت ادامه دهد
تعامل دستگاه‌ها موجب کاهش تخلفات می‌شود
رقابت ۴۰۰ قاری در شرق گلستان
برگزاری جلسه خرید تضمینی گندم شهرستان دیواندره با حضور مسئولین شهرستان و استان
گرامیداشت نام و یاد شهدای قوه قضائیه در تبریز
گرفتن قدرت تصمیم گیری و استقلال از اهداف صلح تحمیلی دشمن
محرم ما را زنده می کند؛ تدریس شجاعت در مدارس امام حسین (ع)
تشییع شهید سرهنگ پاسدار سعید آذربادگان در بندرعباس
قطع گاز در کومله لنگرود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان
گزافه‌سرایی جدید رئیس‌جمهور آمریکا درباره ایران
برآوردخسارت حملات رژیم صهیونیستی به واحدهای مسکونی در کرمانشاه
تشییع ۶۰ شهید در تهران؛ نماد ایستادگی ملی
ادارات تهران شنبه هفتم تیر همزمان با تشییع شهدا تعطیل‌اند
پزشکیان: تجاوز رژیم صهیونیستی نباید بی پاسخ می‌ماند
تشییع شهدای مقاومت در پایتخت ایران اسلامی
سید حسن خمینی: همه ما سرباز جمهوری اسلامی هستیم
وزیر کشور: دشمن‌صهیونی ملت‌ایران را نشناخت وشکست خورد
دعوت سپاه پاسداران برای حضور مردم در مراسم تشییع شهدا
ضرورت ارتقای «سواد امنیتی» برای صیانت اجتماعی
ملت ایران سطح جدیدی از جنگ‌های جهان را تجربه کرد
استخراج رمز ارز با ساخت نیروگاه خورشیدی
تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۱۴ شنبه ۷ تیر
ظریف: آژانس خود را از ننگ جنایات جنگی گروسی پاک کند
پیام مشتریان بانک سپه؛ رمز کارت مجددا ارسال شود  (۳۵۳ نظر)
رفع اختلال سامانه فرابانک درخواست شهروندان شد  (۴ نظر)
تحمیل آتش بس به دشمن صهیونی، با عملیات «بشارت فتح»  (۳ نظر)
طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس تصویب شد  (۳ نظر)
۳۰۰۰ میلیارد تومان برای طرح کالابرگ شارژ شد  (۲ نظر)
شنبه، تشییع فرماندهان شهید تجاوز وحشیانه اسرائیل  (۲ نظر)
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل  (۲ نظر)
قطع همکاری با آژانس، پاسخ ملت به حملات غیرقانونی است  (۲ نظر)
طرح استیضاح رئیس جمهور طرفدار اسرائیل در آرژانتین  (۲ نظر)
مشاجره ترامپ و نتانیاهو  (۲ نظر)
اجرای طرح آرامش در تبریز   (۱ نظر)
آمریکا و اسرائیل مجبور به پذیرش شکست شدند  (۱ نظر)
دلجویی رئیس جمهور از دولت و ملت قطر  (۱ نظر)
تکذیب شلیک موشک به سرزمین‌های اشغالی  (۱ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)