• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۳۴۳۸
تاریخ انتشار: ۰۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۰
اصفهان » اجتماعی
اطلاعیه بهداشتی آلودگی هوا هشدار سطح زرد

توصیه های بهداشتی در روزهای آلوده اصفهان

در پی خیزش گردوخاک و کاهش کیفیت هوا، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از شهروندان خواست از خروج غیرضروری از منزل خودداری کنند.

توصیه های بهداشتی در روزهای آلوده اصفهانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در اطلاعیه‌ی اعلام کرد بر اساس اطلاعیه سطح زرد هواشناسی در خصوص افزایش گرادیان فشاری و وزش باد به نسبت شدید تا شدید، در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک، انتقال توده گردوخاک از استان‌های مجاور، کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا و احتمال وقوع طوفان لحظه‌ای در نیمه شمال و شرق اصفهان، از روز چهارشنبه چهارم تیر تا جمعه ششم تیرماه، با توجه به سنجش‌های بعمل آمده، پیش بینی می‌شود شاخص کیفیت هوا در ساعاتی از روز در شرایط ناسالم برای عموم قرار گیرد.

براین اساس توصیه می‌شود برای کاهش اثرات ناشی از گرد و غبار بر سلامت جامعه.

از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی هوا می‌شود تا زمانی که شرایط به حالت مطلوب برگردد خودداری شود و شهروندان تا حد امکان از خروج غیرضروری از منزل و تردد بی مورد در معابر شهری خودداری کنند و برای پیشگیری از ورود گرد و غبار به داخل ساختمان در و پنجره‌ها را بسته و از و باز و بسته کردن غیرضروری آن اجتناب کنند.

همچنین بیماران قلبی و ریوی و مبتلایان به آسم مادران باردار و گروه‌های آسیب پذیر جامعه، در فضا‌های باز فعالیت نکنند و تا حد امکان از حضور در سطح شهر خودداری کرده و در منزل استراحت و در صورت تشدید علایم به مراکز درمانی مراجعه کنند.

ورزشکاران و شهروندان هم از هرگونه فعالیت فیزیکی و ورزشی از جمله دویدن و پیاده روی در این شرایط در هوای باز خودداری کنند.

نوشیدن مایعات به ویژه آب نه تنها باعث شستشوی دستگاه گوارش می‌شود بلکه عطش و خشکی دهان ناشی از آلودگی هوا را نیز از بین می‌برد.

ماندن در فضای باز و استنشاق هوای آلوده، سرعت ابتلا به آسم را در کودکان افزایش می‌دهد. آلاینده‌های موجود در هوای خیابان‌های پر رفت و آمد موجب کاهش سطح اکسیژن خون می‌شود؛ بنابراین حتی المقدور در شرایط آلودگی هوا، کودکان را در منزل نگه دارند و ضمن نگهداری کودکان در منزل، در‌ها پنجره‌ها را بسته نگاه دارند و در صورت امکان در اماکن دارای سیستم تهویه مطبوع بمانند.

هنگام آلودگی هوا، از میوه‌ها و سبزیجات تازه بیشتر استفاده شود. آنتی اکسیدان‌های (ترکیبات ضد سرطان) موجود در میوه‌ها و سبزیجات نقش حیاتی در سلامت ریه‌ها و کاهش اثرات آلاینده‌های هوا دارند.

ماسک‌های کاغذی معمولی و دستمال نمی‌توانند مانع ورود آلاینده‌های هوا به سیستم تنفسی شوند؛ بنابراین استفاده از آن‌ها توصیه نمی‌شود؛ بنابراین ماسک‌های ویژه‌ای که با عنوان N۹۵ و FFP۲ در داروخانه‌ها عرضه می‌شود برای این شرایط تا حدی مناسب است (به­ویژه برای افرادی که مجبورند در فضای باز فعالیت داشته باشند).

در شرایط ناسالم هوا که ذرات معلق و آلودگی زیادی وارد ریه افراد می‌شود، استعمال دخانیات به ویژه قلیان شرایط دشوارتری را برای سیستم قلبی و عروقی ایجاد می‌کند و احتمال بروز حملات قلبی و آلرژی‌های حاد تنفسی به شدت بالا می‌رود، بنابراین توصیه می‌شود افراد از استعمال دخانیات و یا حضور در محل‌هایی که در آن دخانیات استعمال می‌شود دوری کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تولید سالانه ۵۰۰ هزار زونکن در شهرستان درگزین
یازده مصدوم در برخورد اتوبوس با پراید
بازدید مجازی رایگان از مجموعه فرهنگی‌تاریخی نیاوران
برپایی همایش سه ساله‌های امام حسین در شهر بهمن
مهرو موم۶ مرکز مداخله‌گر سلامت در مشهد
تشییع پیکر شهید مدافع وطن در رامیان
شیرازی ها عشق به میهن را پشت تریبون فریاد زدند
آلودگی نهرهای مرند با پساب قالیشویی
سهم هلال‌احمر در حوادث اخیر کشور بی‌بدیل است
پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران
برداشت گندم از ۴۰ هزار هکتار از اراضی ابهر
تعطیلی مدارس افغانستان به دلیل موج شدید گرما
اعلام تاریخ مجدد ثبت‌نام و انتخاب‌رشته کاردانی به کارشناسی ناپیوسته سال ۱۴۰۴
فعالیت ۲هزار دانش آموز در کلاس‌های اوقات فراغت اسدآباد
ضرورت تدوین برنامه اداره کشور در دوران پساجنگ
بازگشت طرح ترافیک و بلیت حمل‌ونقل عمومی به روال عادی از فردا
از سرگیری پرواز‌های ترکیه به ایران
جزئیات طرح تشدید مجازات جاسوسان و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونی
دستگیری سارق سابقه دار خودرو در بابل
درخشش فوتسالیت سمنانی در تیم ملی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهش ۱۰ برابری تولید علوفه در اراضی دیم آذربایجان شرقی
تشییع شهدای مقاومت در پایتخت ایران اسلامی
ناگفته‌های شمخانی از لحظات اولیه ترور و حمله اسرائیل
دعوت وزارت صمت از مردم برای حضور در مراسم تشییع شهدا
اعلام زمان جدید آزمون ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی
۹ نفر از اهالی رسانه در جنگ با رژیم صهیونی به شهادت رسیدند
دفاع از تمامیت ارضی ایران اوج همبستگی ملت است
پیام آیت الله نوری همدانی در پی شهادت سردار شادمانی
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است
اسرائیل به‌هیچ وجه به اهداف جنگ خود نرسید
تاریخ بار دیگر در خیابان‌های این سرزمین ورق خورد
آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی
بازگشایی بازار سرمایه پس از ۹ روز توقف
تا اینجا با موفقیت رفتیم و بعد از این هم با قدرت پیش می‌رویم
وحدت مردم حول محور ایران، وطن را از آسیب دشمن حفظ کرد
رفع اختلال سامانه فرابانک درخواست شهروندان شد  (۷ نظر)
طرح الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس تصویب شد  (۳ نظر)
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
شنبه، تشییع فرماندهان شهید تجاوز وحشیانه اسرائیل  (۲ نظر)
اعتراض ایران به تفسیر آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل  (۲ نظر)
قطع همکاری با آژانس، پاسخ ملت به حملات غیرقانونی است  (۲ نظر)
مشاجره ترامپ و نتانیاهو  (۲ نظر)
اجرای طرح آرامش در تبریز   (۱ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)
ایران دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست  (۱ نظر)
سرلشکر پاکپور: در دفاع از کشور لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد  (۱ نظر)
برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت  (۱ نظر)
آماده بازگشایی در‌های فرهنگی به روی گردشگران جهانی هستیم  (۱ نظر)
گزارش وزارت اطلاعات از مصافی بی‌امان با استکبار و صهیونیزم  (۱ نظر)
موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است  (۱ نظر)