• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۳۸۰۹
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۹
اقتصادی » آب وانرژی

اقتصاد آب باید بازنگری شود

وزیر نیرو با بیان اینکه روش‌های فناور هزینه‌بر هستند، گفت: اقتصاد آب و به تبع آن قیمت آب باید بازنگری شود، در غیر این‌صورت فناوری حاصل نمی‌شود.

اقتصاد آب باید بازنگری شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر نیرو در جلسه بررسی طرح‌های اولویت‌دار بخش آب کشور که با حضور معاون وزیر نیرو، سخنگوی صنعت آب، رؤسای حوضه‌های آبریز و سایر معاونان و مدیران صنعت آب و آبفا برگزار شد، با اشاره به تقارن ایام سوگواری سید و سالار شهیدان با تحولات منطقه‌ای، به‌ویژه جنگ اخیر با رژیم صهیونیستی، بر لزوم بهره‌گیری ملی از فرصت ایجاد شده برای وفاق و همدلی تأکید کرد و گفت: به نظر می‌رسد در این دوره، باید بیش از گذشته به سمت تقویت وفاق ملی حرکت کنیم.

«عباس علی‌آبادی» با اشاره به اهمیت آسیب‌شناسی جنگ اخیر، بر ضرورت طراحی «بسته‌های اقدامات» توسط کارگروه‌های ویژه تأکید کرد و افزود: باید دفترچه‌ها و بسته‌هایی تهیه شود که به‌محض بروز بحران، مرجع اقدام فوری قرار گیرد. این بسته‌ها باید شامل اقدامات فرهنگی، اطلاع‌رسانی، و گفت‌و‌گو با مردم همراه با کلیدواژه‌ها و پیام‌های مشخص از قبل طراحی‌شده باشد.

ضرورت آمادگی برای شرایط خاص

وزیر نیرو با اشاره به ضرورت آماده‌سازی ساختار کشور برای شرایط بحرانی اظهار داشت: ما باید بتوانیم در شرایط بحرانی مانند جنگ یا حوادث غیرمترقبه، شبکه‌های کشور را از حالت متمرکز به حالت «جزیره‌ای» تبدیل کنیم و برای پایداری طولانی‌مدت آماده شویم. در همین زمینه، بسته‌های عملیاتی برای شرایط بحرانی باید از هم‌اکنون آماده شود.

ضرورت قطع وابستگی به فناوری‌های خارجی در صنعت آب

«عباس علی‌آبادی» ادامه داد: باید نسبت به وابستگی فناوری‌های کلیدی به خارج هوشیار باشیم. در حوزه آب باید فناوری‌های گلوگاهی شناسایی و بومی‌سازی شود.

وزیر نیرو خطاب به معاونان فنی و مدیران تخصصی وزارت نیرو گفت: در زمینه بازیابی رطوبت، شیرین‌سازی و روش‌های فناورانه تأمین آب باید راه‌حل‌های مشخص ارائه کنید. ما باید نقشه داشته باشیم، به‌ویژه در محدوده ۱۰۰ کیلومتری حاشیه خلیج فارس و دریای خزر برای مردم طرح‌هایی تهیه شود تا بتوان آب شیرین‌شده را به بالادست رساند. بدون این زیرساخت‌ها، نمی‌توان برداشت‌های جدید از منابع موجود داشت.

اقتصاد آب بازنگری شود

«عباس علی‌آبادی» تاکید کرد: اقتصاد آب و به تبع آن قیمت آب باید مورد بازنگری قرار گیرد، در غیر این صورت فناوری نیز حاصل نمی‌شود؛ روش‌های فناور هزینه بر هستند، از این رو باید اصلاح اقتصادی صورت گیرد.

همه طرح‌ها باید بازگشت سرمایه داشته باشند

وزیر نیرو با انتقاد از هزینه‌های اضافی در طرح‌های بزرگ بیان کردکرد: باید به سمت اجرای طرح‌ها به صورت اقتصادی برویم به عبارت دیگر باید طرح‌های صنعت آب و برق به صورت اقتصادی به مرحله اجرا برسند؛ از این  پس نباید طرحی را غیرانتفاعی ببینیم. همه طرح‌ها باید انتفاعی باشند و همه کسانی که از آن منتفع می‌شوند باید بهای آن را پرداخت کنند. علی آبادی بر اهمیت پیشبرد اقدامات تحولی در صنعت آب به منظور افزایش بهره‌وری آب تاکید کرد و گفت: باید آب حاصل شده از طرح‌‎ها و پروژه‌های صنعت آب کشور به قیمت مناسب با تاکید بر معیار بهره‌وری در اختیار مصرف‌کننده اعم از کشاورزی و صنعت قرار گیرد.

ضرورت توسعه فناوری‌های نوین آب و بازچرخانی

«عباس علی‌آبادی» با بیان اینکه شیرین سازی و تولید آب، موضوع مهم دیگری است که در کشور مطرح است، اظهار کرد: اجرای تصفیه خانه موضوع جاافتاده‌ای در کشور است، به عبارت دیگر بازچرخانی آب مورد توجه قرار گیرد به این معنا که از آب باید چندبار استفاده شود؛ باید به سمت فناوری‌های نوظهور پیش برویم تا امکان استفاده مجدد از آب را در همه مصارف مجاز فراهم کند؛ به شکلی نباشد که آب فقط برای مصرف خاص بازچرخانی شود.

وزیر نیرو در ادامه ایجاد انگیزه برای نیروی انسانی شرکت‌های زیرمجموعه صنعت آب و برق را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در کنار پیشبرد دیگر اقدامات باید نگرانی فعالان صنعت آب و برق در خصوص آینده شغلی آنها به خوبی شنیده شود و به آنها انگیزه لازم جهت خدمت رسانی به ویژه در زمان بحران داده شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ثبت جشنواره شاتوت برزک در تقویم ملی رویداد‌های گردشگری کشور
مصاحبه علمی ۲۷۹۸ معرفی‌شده دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی
ملی پوشان پارادوومیدانی آماده بازی‌های پاراآسیایی ناگویا می‌شوند
ارتقای سلامت مادران باردار با اجرای برنامه‌های منسجم مراقبتی
رفع تصرف زمین ملی ۱۷ میلیاردی در لنگرود
مصدومیت دو تن و جان باختن دو نفر در سانحه رانندگی در چایپاره
برگزاری مراسم سنتی عزاداری و تعزیه خوانی در بهمن
درگذشت استاد معماری سنتی در کاشان
تسریع در اجرای طرح نهضت ملی مسکن چهارمحال و بختیاری
تامین کالاهای اساسی و ادامه خرید تضمینی گندم در سمنان
برگزاری نمایشگاه هنری (مقاومت) در ارومیه
اعلام طرح بخشودگی جرایم بیمه‌نامه شخص ثالث در خراسان رضوی
اجتماع بزرگ زینبیون در بویین میاندشت
صدای رسای زنان گلستانی در اجتماع بزرگ زینبیون
وضعیت جوی بوشهر به‌نسبت آرام پیش‌بینی می‌شود
ثبت تصویر سنجابک درختی در نایین
«عصر خانواده»، در خبر‌های رسانه، چهارشنبه ۱۸ تیر
آموزش و پرورش و بنیاد شهید میزبان یک میهمان سرزده بودند
تمدید فراخوان جذب کارگزار برای نمایشگاه ایران‌ساخت در افغانستان
بوکان میزبان اجتماع بزرگ زینبیون
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید فرمانده نیروی هوایی ارتش از پایگاه‌های اصفهان و دزفول
گذرنامه؛ مبنای حضور اتباع خارجی در کشور
هدف از حمله به ایران، فروپاشی ایران مقتدر بود
آمادگی قرارگاه خاتم‌الانبیاء برای اجرای طرح‌های عمرانی
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است
صدور گذرنامه زائران اربعین در کمترین زمان ممکن
شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد
اهدای انگشتر سردار شهید حاجی‌زاده به سردار موسوی
آمریکا مسئول اصلی تجاوز به ایران است
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها
اتابک: بسته حمایتی وزارت صمت برای پایداری تولید ابلاغ شد
هراس آمریکا از طرح ایجاد سازوکار مالی چندجانبه بریکس
آخرین شب مراسم عزاداری ابا عبدالله در حسینیه امام خمینی (ره)
ضرورت ارائه مشوق به داروخانه‌های فعال در جنگ تحمیلی اخیر
ایران مقابل زورگویی آمریکا و رژیم صهیونی ایستاد
مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی با حضور رهبر انقلاب  (۴ نظر)
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است  (۴ نظر)
اعتماد به روند گفت‌وگو، شرط بازگشت به مذاکره  (۳ نظر)
واکنش مردم به حضور رهبر انقلاب در مراسم شب عاشورا  (۳ نظر)
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند  (۳ نظر)
ترامپ: کشور‌های همسو با بریکس جریمه خواهند شد  (۳ نظر)
همه فهمیدند ستون این خانه محکم و استوار است  (۲ نظر)
سردار صفوی: هزاران موشک و پهپاد در جای مطمئن داریم  (۲ نظر)
اتحادیه اروپا تحریم «اسرائیل» را بررسی می‌کند  (۲ نظر)
عیادت نماینده ولی فقیه در گیلان از جانشین پلیس راه رشت - لاهیجان  (۲ نظر)
اردوغان: فشار غرب بر رژیم صهیونیستی افزایش یابد  (۲ نظر)
آمریکا بداند تنها راه صلح پایدار گفت‌وگوی محترمانه است  (۲ نظر)
دشمن اگر حماقت کند، پشیمان می شود  (۱ نظر)
نخستین پرواز فرودگاه بین‌المللی تبریز انجام شد  (۱ نظر)
تخت‌روانچی: آماده هر احتمالی هستیم  (۱ نظر)