پخش زنده
امروز: -
استاندار قزوین بر خارج کردن معادن استان از انحصار سرمایهگذارنماها تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین؛ محمد نوذری در جلسه شورای معادن ضمن انتقاد از سوء استفاده برخی سرمایهگذاران از تسهیلات معدنی، از تشکیل کمیتهای به ریاست معاون عمرانی برای تعیین تکلیف معادن مشکلدار خبر داد.
وی تاکید کرد معادنی که قادر به رفع مشکلات خود نباشند، از چرخه فعالیت خارج خواهند شد.
در این جلسه همچنین مصوب شد تفاهمنامهای بین اداره راهداری و صمت منعقد شود تا اداره راه با تامین قیر مورد نیاز، برای تعمیر و مرمت جادههای آسیبدیده اقدام کند.
استاندار با اشاره به مشکلات ناشی از عدم صدور بارنامه و فرسودگی جادهها، خواستار تسریع در این زمینه شد.
حقلطفی، معاون عمرانی استاندار هم از تشکیل کمیتهای برای تعیین تکلیف معادن غیرفعال خبر داد و گفت: ظرفیت قیر و اجرای عملیات در مصوبه دیده شود و اجرا با صمت و اداره راه هم کمک کند و در زمان دو ساله انجام شود.
وی با اشاره به آسیبدیدگی ۵۰۰ کیلومتر از جادههای استان بر اثر بارهای معادن، از برگزاری جلسات دو ماه یکبار برای پیگیری این موضوع خبر و اولویت تامین مصالح پروژههای عمرانی را نیز مورد تاکید قرار داد.
حق لطفی افزود: ۷۲ محور به طول ۵۰۰ کیلومتر در استان قزوین بر اثر بارهای معادن آسیب دیدهاند.
فعالیت ۱۶۵ معدن فعال در استان قزوین
مدیرکل صمت استان هم، با اشاره به وجود ۱۶۵ معدن فعال و ۱۳۶ معدن غیرفعال در استان، گفت: ۱۲ درصد معادن در آبیک، ۴۲ درصد در آوج، ۴ درصد در البرز، ۱۴ درصد در تاکستان، ۳۷ درصد در قزوین و ۱۹ درصد در بویینزهرا قرار دارند.
وی افزود: این معادن شامل ۶ گروه ماده معدنی از جمله مخلوط کوهی، سنگ لاشه، آهک و گچ، سنگهای تزئینی، خاک صنعتی و سیلیس و مواد معدنی فلزی است و حدود دو هزار نفر در آنها مشغول به کار هستند.
رستمی همچنین از احیای ۴ معدن در سال گذشته و ۵ معدن در سه ماهه نخست امسال خبر داد و به وجود مشکلاتی در مسیر معادن و نیاز به اصلاح و مرمت جادهها اشاره کرد.
او میزان برداشت از معادن استان را ۶.۵ میلیون تن اعلام کرد.
عباسپور، نماینده مردم آوج و ب. ئین زهرا در مجلس شورای اسلامی هم با انتقاد از سوء استفاده برخی سرمایهگذاران از مجوزهای معدنی، گفت: در ماده معدنی مخلوط کوهی و سنگ لاشه متقاضی زیاد است، اما بعضی از این سرمایهگذارها اهلیت ندارند و مجوز میگیرند و معدن مسکوت میماند. باید مشکلات احصا شود و اگر نیاز است گرهگشایی کنیم و اگر اهلیت ندارند مجوزها ابطال یا واگذار شود.
وی با اشاره به سودآوری بالای معدن مس استان، خواستار سرمایهگذاری در این زمینه به عنوان جایگزینی برای نفت شد.
محمدبیگی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک مجلس شورای اسلامی هم، با تاکید بر تخریب جادهها بر اثر تردد ماشینآلات سنگین معادن، خواستار نصب باسکول در همه معادن، واگذاری پروژههای راه به معادن و رعایت کنترل و نظارت در بارگیری شد.
بیگدلی، نماینده مردم تاکستان مجلس شورای اسلامی هم، با تاکید بر لزوم توسعه معادن با حفظ محیط زیست، تصریح کرد: معادن نه تنها راهها را تخریب کردند، بلکه سلامت مردم را به مخاطره انداختند.
وی پیشنهاد داد با استفاده از هوش مصنوعی و فناوریهای روز، عوارض مناسب از معادن اخذ شده و بارگیری کامیونها به صورت استاندارد و بدون اضافه بار انجام شود.
به گفته وی، معمولا کامیونها اضافه بار دارند.
عبدی مدیر معادن استان هم با بیان اینکه ۵۰ درصد از ۱۲ هزار معدن کشور فعال هستند، گفت: صدور مجوز بهرهبرداری با ما است، ولی سلب آن با وزارتخانه و شورای عالی معادن است.