به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما یحیی آل اسحاق برگزاری روز صنعت و معدن را به عنوان قدر دانی از فعالان این عرصه دانست و افزود: این عزیزان در شرایطی سخت فعالیت می کنند و با محدودیت و فشار های متعدد مواجه می باشند و این صنعت را با چنگ و دندان حفظ کرده اند.
وی افزود: رشد و توسعه و پایداری بخش صنعت و معدن نیازمند نگاهی دیگر است؛ احترام به فعالان این بخش در جای خود محفوظ است ولی اقدامات مفید نیز باید صورت گیرد و فعالیت مفید در راستای تخصیص منابع و ارزش گذاری کاری است.
آل اسحاق ادامه داد: اگر به بخش صنعت و معدن با دیدی محترمانه بنگیریم، ادبیات و شعار های خوبی سر می دهیم ولی با نگاهی مفید، باید مشکلات فعالان این بخش را بنگیریم و رفع کنیم.
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد : هم اینک مشکل صنعت کشور مبتنی بر عدم تقاضای کالا است. یعنی محصول با تمام مشکلات و هزینه ها تولید می شود ولی تقاضا از سوی مردم وجود ندارد.
آل اسحاق خاطر نشان کرد : برای خروج صنعت از رکود و به حرکت در آوردن چرخ های آن نیازمند ایجاد تقاضا در این حوزه هستیم و دو راه پیش رو داریم. نخست اینکه قدرت خرید مردم و قدرت رقابت صنعتگران را ارتقا دهیم.
وی تسهیل صادرات و ایجاد دریچه ورود به بازار های منطقه را راهکار دوم پیش روی صنعت کشور دانست و افزود: بازار منطقه کوچک نیست ولی در حوزه صادرات با مشکلاتی رو به رو هستیم.
آل اسحاق تاکید کرد: از نظر وزنی 6 درصد واحد های صنعتی بزرگ هستند و 94 درصد کوچک و متوسط می باشند و عمده مشکلات نیز ناظر بر این 94 درصد واحد هاست.
وی ادامه داد: عمده واحد های تعطیل در شهرک های صنعتی کوچک و متوسط هستند و عموما به بانک ها بدهکار می باشند چراکه فاقد سرمایه ی در گردش هستند.
نبود بازار فروش عامل اصلی رکود واحدهای تولیدی
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگان تهران نبود بازار فروش را از دلایل اصلی رکود واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی دانست و بر لزوم توجه جدی به این حوزه تاکید کرد.
یحیی آل اسحاق در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد با اشاره به اینکه عمده واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی کشور کوچک و متوسط هستند، افزود: این شهرکها در اشتغال افزایی، رشد اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری و مواردی از این دست بسیار نقش آفریند.
وی همچنین با اعلام اینکه کالا امروز با توجه به تنگناهای شدید مالی، بیمه ای، مالیاتی، صادراتی و ... با سختی هرچه تمامتر در کشور تولید میشود، اظهارداشـت: نبود بازار فروش محصولات از دغدغه اساسی تولیدکنندگان و صنعتگران به ویژه در شهرکهای صنعتی است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگان تهران گفت: علاوه بر این محصولات تولیدی شهرکهای صنعتی کشور با مشکل جدی در حوزه صادرات مواجه هستند.
وی در ادامه افزود: حضور موثر واحدهای تولیدی در بازارهای بین المللی ضمن جبران عدم وجود تقاضا در بازارهای داخلی میتوانند قدرت ارزآوری و اشتغال زایی بالایی برای کشور داشته باشند.
آل اسحاق لازمه ورود کالاهای داخلی به بازارهای جهانی را آموزش، کیفیت، رقابت پذیری، قیمت مناسب، بازاریابی و ... برشمرد و اظهارداشت: تقویت صادرات از جمله راههای نجات کشور از رکود اقتصادی است.
وی با بیان اینکه ماهیت صادرات، ارزآوری و تولید ثروت برای کشور است، گفت:: شکوفایی بیشتر این حوزه توجه و تلاش مضاعف بخشهای دولتی و خصوصی را میطلبد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگان تهران در ادامه قاچاق را از دیگر مشکلات بر سر راه تولید مملکت دانست و افزود: مبارزه قاطعانه و عملی با قاچاق در تقویت تولید داخلی بسیار اهمیت دارد و کلید رفع مشکلات اقتصادی مردم و همچنین رونق تولید وطنی است.
وی یادآورشد: مشکلات اقتصادی مردم و تولید کنندگان با حرف رفع نخواهد شد بلکه اقدام و ابتکار عمل جدی را میطلبد.