به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر روابط عمومی دانشگاه شیراز گفت: این عنوان از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (بنیاد علم ایران) برای تلاشها و تحقیقات این استاد به وی اعطا شده است.
بهمن فیزابی گفت: این کرسیها بیش از این به رشتههای فنی، مهندسی و پزشکی اعطا میشد، اما توجه مدیران این نهاد به ادبیات و ضرورت بهرهمندی بیشتر مردم از متون ارزشمند ادبی باعث شد که حمایت از پژوهشهای ادبی هم در کانون توجه قرار گیرد.
کاووس حسنلی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز گفت: در قالب این کرسی پژوهشی حافظ میتوانیم هر سال دو نفر را در دوره پسا دکتری پذیرش کنیم که حقوق آنها را صندوق حمایت از پژوهشگران پرداخت میکند.
مدیر مرکز حافظ شناسی اضافه کرد: حافظ را میتوان فشرده فردوسی، خیام، نظامی، مولوی و سعدی دانست.
وی با بیان اینکه مردم ایران با حافظ ارتباطی گسترده دارند، افزود: هنوز آن گونه که بایسته و شایسته است شعر حافظ در ذهن و ضمیر مردم جایگیر نشده و در زندگی امروز آنان جاری نیست.
حسنلی گفت: باید تلاش کنیم حافظ و اشعارش را به جهانیان معرفی کنیم و حافظ شناسی را در سطح بین المللی گسترش دهیم.
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز گفت: تهیه کتاب شناسی جامع توصیفی تحلیلی حافظ و بررسی کارنامه حافظ پژوهی از جمله راههای تحقق این هدف است.
مدیر مرکز حافظ شناسی گفت: در روزگاری که هر ملتی به دنبال بهانههایی برای شناخته شدن در سطح جهانی دارد، حافظ میتواند یکی از سرمایههای ارزشمند جهانی باشد که متعلق به مردم ما است و شناختن و شناساندن او به جهان میتواند به افزایش اعتبار جهانی مردم کمک کند.