• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۳۴۳۱۴
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۵

ترکیه و حاتم بخشی از کیسه خلیفه  

مقام های ترکیه در حالی با نقض حاکمیت سوریه به حضور نظامیان امریکایی در شمال سوریه مشروعیت می دهند که این اقدام در کوتاه و بلندمدت منافع آنکارا را با تهدید روبرو خواهد کرد.

ترکیه و حاتم بخشی از کیسه خلیفه  

رکس تیلرسون وزیر امور خارجه امریکا که به منطقه آمده است شامگاه پنجشنبه و در بحبوحه تنش‌های بین آمریکا و ترکیه، برای دیدار با مقامات این کشور و بهبود روابط دوجانبه، وارد آنکارا شد. وی روز پنجشنبه  دیداری 3 ساعته با «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه داشت. گزارش ها حاکیست در این دیدار مترجم حضور نداشته و چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه مذاکرات میان دو طرف را ترجمه می کرده که این موضوع بیانگر این نکته است که دو طرف سعی داشته اند مسایل رد و بدل شده میانشان به بیرون درز ننماید.
پس از این دیدار چاووش اوغلو در کنفرانس خبری مشترک با همتای امریکایی خود گفت که به طرف امریکایی پیشنهاد کرده است که امریکا نیروهای هم پیمان خود را از منبج خارج نموده و نیروهای دو طرف بطور مشترک در این شهر حضور داشته باشند.
منابعی در ترکیه نیز پیش از این گفته بودند که دولت این کشور از «رکس تیلرسون» خواسته تا شبه‌نظامیان کُرد سوری از شهر منبج خارج شده و به شرق رودخانه فرات عقب‌نشینی کنند. این در حالی است که رکس تیلرسون در اختلافی آشکار با همتای ترکیه ای خود گفته است که امریکا و با هم پیمانانش در منبج خواهند ماند.
ترکیه در ظاهر به بهانه های امنیتی ناشی از نگرانی از شکل گیری دولت کردی در مرز سوریه عملیات شاخه زیتون را برای اشغال عفرین در شمال سوریه آغاز کرده است و چند روز پیش هم رجب طیب اردوغان هشدار داده بود که پس از عفرین نیروهای کشورش وارد منبج خواهند شد و از نیروهای امریکایی خواسته بود از شمال سوریه خارج شوند. اما اکنون دولت ترکیه با نادیده گرفتن حق حاکمیت  دولت سوریه،  به حضور نظامیان امریکایی در شمال سوریه مشروعیت می دهد.
ظاهرا اشتباهات دولت اردوغان پایانی ندارد و هرگاه تصور می شود او در مسیر صحیحی قرار گرفته است به خاطر طمع ورزی های مرزی به اقداماتی دست می زند که منافع کوتاه و بلندمدت ترکیه را با تهدید روبرو می سازد.
مقام های ترکیه در دیدار تیلرسون با هدف حضور در خاک سوریه به حضور نیروهای امریکایی در منبج و شرق فرات مشروعیت می دهند تا شاید نیروهایشان از منبج تا ادلب منطقه امنی را با حمایت امریکا تشکیل دهند و نفوذ خود را در سوریه تامین نمایند و از سوی دیگر از امریکا می خواهند که متحدان کرد خود را به شرق فرات ببرد. تیلرسون و جیمز ماتیس وزیر دفاع امریکا هم با مشروع دانستن  نگرانی های مرزی ترکیه در قبال عملیات شاخه زیتون عکس العمل قاطعی به خرج نمی دهند. غافل از اینکه چراغ سبز امریکا برای ترکیه در خاک سوریه دامی است که نتیجه آن فرورفتن آنکارا در باتلاق و اجرای طرح تجزیه سوریه است. روز جمعه گزارش هایی منتشر شد که یگان های مدافع خلق کردسوری تاکید کردند عفرین شهری سوری است و از ارتش سوریه خواستند که به این شهر بیاید که اگر این اقدام صورت گیرد این تهدید وجود دارد که در گیری نیروهای ترکیه در این منطقه به رویارویی با ارتش سوریه منجر شده و هر دو طرف تضعیف شوند.
در چنین شرایطی امریکا این فرصت را پیدا خواهد تا طرح تجزیه سوریه و تشکیل دولت کردی در مناطق هم مرز با ترکیه را ایجاد نماید که این موضوع می تواند هم در کوتاه مدت و هم در بلند مدت منافع ترکیه را با تهدید روبرو نماید و نیروهای تحلیل رفته ترکیه را در مواجهه با تحرکات تجزیه طلبانه در عمل انجام شده قرار دهد.
در مورد طرح امریکا برای تجزیه سوریه شواهد زیادی موجود است از جمله اینکه تیلرسون چند روز پیش گفت که 30 درصد خاک سوریه تحت کنترل نیروهای متحد امریکاست، این مناطق دارای منابع عظیم انرژی است بنابر این از نظر هزینه های جاری مشکلی برای اجرای چنین طرحی نیست از سویی به نظر می رسد موضوع تشکیل دولت کردی در شمال سوریه در دولت ترامپ به وزارت امور خارجه واگذار شده و تشدید فعالیت های دیپلماتیک این وزارتخانه در شمال سوریه به ویژه پس از آزادسازی رقه در قالب طرح های بازسازی این شهر همه حکایت از ماندگاری نیروهای امریکایی در این منطقه حکایت دارد.
در بودجه سال جدید آمریکا نیز  300 میلیون دلار برای آموزش و تجهیز نیروهای کرد و عرب متحد آمریکا در سوریه کنار گذاشته شده است. پنتاگون همچنین 250 میلیون دلار برای تامین امنیت مرزی در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه اختصاص داده است. آمریکا پیشتر اعلام کرده بود نیروی امنیت مرزی 30000 نفری متشکل از نیروهای کرد و عرب سوریه تشکیل می دهد و تجهیزات لازم را نیز در اختیار آنان قرار می دهد. و همه اینها می تواند در بلند مدت منافع ترکیه را  با تهدید روبرو سازد.
روز جمعه هم سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: آمریکا با نقض تمامیت ارضی و حق حاکمیت ملی سوریه ، قصد دارد بخش های وسیعی از خاک سوریه را از این کشور جدا کند. در چنین شرایطی به نظر می رسد تنها راه تامین منافع ترکیه، هماهنگی با دولت سوریه و احترام به حق حاکمیت این کشور و  اعتماد نکردن به امریکاست.
 
--------------------------------------------
رضا محمدمراد
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۷۰ درصدی ترانزیت کالا در بندرانزلی
۳ فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سملقان 
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
ادامه جستجوی مفقودان در ارتفاعات دهملای شاهرود
پوشش شهرآورد ۱۰۶ با ۱۶ دوربین
واژگونی مرگبار سمند در میامی
هوای بسیار ناسالم در کرج؛ ادامه آلودگی در شهرهای صنعتی
یک منطقه و دوشهر در وضعیت قرمز
نیکخواه در تیم فوتبال بانوان سپاهان
مازندران پیشرو در آموزش زبان بومی در مدارس و دانشگاه‌ها
تساوی نمایندگان فارس و خراسان رضوی در لیگ دسته دوم فوتبال ایران
۱۵ اتوبوس برقی وارد ناوگان حمل‌ونقل اصفهان شد
بازگشت تیم ملی پاراکاراته به کشور
واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی تسریع شود
بارش باران در برخی از مناطق کشور
صیانت از وحدت ملی لازمه موفقیت کشور در برابر شرارت است
استادان دانشگاه مراغه در فهرست پژوهشگران یک درصد برتر جهان
ایستگاه پایانی جشنواره جهانی فیلم فجر با معرفی برگزیدگان
زبان معیار (تریبون‌ها و میکروفن‌ها)
زمان‌بندی مسابقات کاراته قهرمانی ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
استان یزد فردا بارانی می شود
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)