پخش زنده
امروز: -
سازمان ملل اعلام کرد 200 هزار پناه جوي روهينگيا بايد به اردوگاه هاي امن در بنگلادش منتقل شوند زيرا فصل طوفان ها در اين کشور در حال نزديک شدن است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ، سازمان ملل متحد اعلام کرد دويست هزار پناه جوي روهينگيا بايد به اردوگاه هاي امن در بنگلادش منتقل شوند زيرا فصل طوفان ها در اين کشور در حال نزديک شدن است.
شبکه تلويزيوني الجزيره انگليسي گزارش داد شمار زيادي از پناه جويان روهينگيا در پناهگاه هايي به سر مي برند که تاب بارش باران هاي شديد و بادهاي تند را ندارند.
خبرنگار الجزيره انگليسي از بزرگترين اردوگاه پناه جويان در جهان که در بنگلادش واقع شده است، گزارش داد در پي فرار سليما خاتون به همراه خانواده اش از سرکوب هاي نظامي در ميانمار در هشت ماه پيش، زندگي براي آنها در بنگلادش هم مشقت بار است. آنها يک پناهگاه موقت و آسيب پذير روي يک تپه براي خود ايجاد کرده اند . در آستانه فرا رسيدن فصل بارش ها در بنگلادش، انتظار مي رود شرايط زندگي براي سليما و صدها هزار پناه جوي ديگر در بنگلادش بيش از پيش دشوار شود.
سليما خاتون گفت: "ما از ورزش بادها هراس داريم. گاهي اوقات رانش زمين رخ مي دهد اما ما جايي براي رفتن نداريم."
اطراف اين اردوگاه شرايط اضطراري احساس مي شود. شرايط آب و هوايي در هر زماني به طور قابل توجهي تغيير خواهد کرد. هزاران ساقه بامبو ميان پناه جويان توزيع شده است تا آنها بتوانند با استفاده از اين ساقه ها پناهگاه هاي خود را تقويت کنند. نهادهاي امداد رسان در حال آموزش اين پناهجويان براي حفاظت از خود هستند.
نورول اسلام که يکي از پناه جويان روهينگياست، گفت: "ما از باد و طوفان مي ترسيم. آنها ما را در ارتباط با وقوع رانش زمين آموزش مي دهند و اين که بايد چه کاري انجام دهيم. "
ماشين هاي سنگين براي ايجاد جاده اطراف اين اردوگاه به اينجا آورده شده اند. ضروري است تا نهادهاي امداد رسان بتوانند به همه مناطق در اين اردوگاه دسترسي داشته باشند تا قربانيان احتمالي ناشي از وقوع سيل يا رانش زمين را در سريع ترين زمان ممکن نجات دهند.
مردان با جمع آوري آجر تلاش مي کنند سقف پناهگاه هاي خود را محکم کنند اما بارش شديد باران آنها را به گل و لاي تبديل خواهد کرد. مي توان مشاهده کرد که اين پناهگاه ها که روي ثپه ها بنا شده اند تا چه حد آسيب پديرند. طي چهار ماه آينده انتظار مي رود اين منطقه شاهد بارش هاي شديد باران و وقوع طوفان باشد. بادهايي که سرعتشان به صد کيلومتر در ساعت مي رسد به آساني مي توانند اين پناهگاه ها را تخريب کنند. نهادهاي امداد رسان مي گويند دويست هزار تن از اين پناه جويان بايد از اينجا به مکاني امن تر منتقل شوند.
دولت بنگلادش منطقه اي وسيع را به ايجاد پناهگاه هايي براي پناه جويان اختصاص داده است. قرار است پناهگاه ، مرکز درماني و مدرسه در اين منطقه ساخته شود. نهادهاي امدادرسان مي گويند بيست و پنج هزار نفر در منطقه اي به سر مي برند که مقابل رانش زمين به شدت آسيب پذير است و اين افراد بايد فوري به مکاني ديگر منتقل شوند.
شلي تاکرا از سازمان برنامه جهاني غذا گفت: "اين افراد بايد به مکاني مسطح و امن تر منتقل شوند . اين همان کاري است که اينجا در حال انجام دادن آن هستيم. ما بايد اين خانواده ها را به مکاني منتقل کنيم تا آنها بتوانند به مواد غذايي، خدمات عمومي و بهداشتي دسترسي داشته باشند. اين افراد بايد در مکاني امن زندگي کنند و در معرض خطر قرار نداشته باشند."