به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما ، پیروز حناچی یکی از نامزدهای شهرداری تهران در جریان شصت و یکمین جلسه شورای شهر تهران و در تشریح برنامههای خود برای این مجموعه گفت: برنامه پیشنهادی من با شعار «تهران شهر خلاق - دوباره امید» ، دوباره شکوفایی تهیه شده است.
وی با اشاره به جایگاه شوراها در کشور بیان کرد: قانون اساسی به این جایگاه توجه داشته و این در حالی است که کشور ما 4 رکن دارد که یکی از ارکان آن شوراها محسوب میشود.
حناچی به ظرفیت شورای عالی استانها اشاره کرد وادامه داد: این نهاد میتواند همانند دولت طرح و لایحه آماده و به مجلس شورای اسلامی ارسال کند و باید از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده شود.
نامزد شهرداری تهران تصریح کرد کرد: خلاقیت و نوآوری، نیروهای پیشران اقتصاد عصر حاضرند و اقتصاد دانشبنیان برآمده از نگاه نو به دانش است و دانش پیوند خورده با هنر که ظرفیت معنایی و ادراکی شهروندان یک جامعه را ارتقاء میدهد به طوری که در نوروز امسال و با برگزاری برنامهای تحت عنوان نوروزگاه 97 شهروندان رضایت خوبی از این برنامه داشتند.
وی ادامه داد: شهر تهران هم اکنون با چالشهای جدی روبروست که میتوان آن را به دو دسته تقسیم کرد؛ یکی چالشهایی که مربوط به ساختار حکمرانی شهری و دیگری چالشهای کلیدی از منظر شهروندان است. چالش های مربوط به ساختار حکمرانی شهری شامل چالشهایی است که شهرداری به عنوان اصلیترین نهاد مدیریتی شهری با آنها دست و پنجه نرم میکند این چالشها بر اساس مطالعاتی که در سال 93 در خصوص شهرداری تهران انجام شده است، تبیین شده است.
نامزد شهرداری تهران گفت : تهران از لحاظ درآمد پایدار وضعیت بهتری نسبت به شهرهای مشهد، اصفهان و تبریز دارد و میتوان تهران را به عنوان 3 کلانشهر بزرگ دیگر کشور در یک وضعیت کم و بیش مشابه دانست.
وی بیان کرد: نگاهی به وضعیت درآمد شهرداریها نشان میدهد که اتکا به درآمد ساخت و ساز اصلیترین ویژگی درآمدی این شهر بوده است. این اتکای درآمدی پیامدهای نامطلوبی را در بلندمدت به شهر و زیست شهروندان تحمیل خواهد کرد.
حناچی با اشاره به اینکه توسعه درآمد ناشی از طریق مالیات مرتبط با دارایی، فروش کالا و خدمات شهری، مالیات های مشترک و مالیاتهای مستقیم اولویت دارد، گفت: اگرچه هر چهار کانال درآمدی کم یا زیاد نیازمند ایجاد زیرساختهای حقوقی و قانونی مناسب هستند، اما مالیاتهای مشترک بیش از سایر موارد نیازمند همکاری با دولت به ویژه استفاده از ظرفیتهای شورای عالی شهرسازی و معماری است.
وی بیان کرد: افزایش سهم درآمدهای سرمایهگذاری به 5 درصد و فروش خدمات و کالا به 20 درصد در یک بازه 5 ساله میتواند به معنای کاهش سهم درآمدهای مبتنی بر ساختمان به 60 درصد باشد.
نامزد شهرداری تهران در ادامه جلسه به چالشهای اصلی شهر تهران از دید شهروندان تهرانی اشاره کرد و گفت: مهاجرت، طلاق، مسکن، مسائل بهداشت و درمانی، اعتیاد، مواد مخدر، دخانیات وجود جرم و جنایت، ناامنی، مشکلات زیست محیطی بخشی از مشکلات مطرح شده از سوی شهروندان تهران است.
وی افزود: اما مهمترین مشکلات شهری که دارای بیشترین هم پوشانی با ماموریت شهرداری تهران است عبارتند از آلودگی هوا، ترافیک، فاصله طبقاتی بین شمال و جنوب، جمعیت زیاد، بیتفاوتی مردم نسبت به یکدیگر، آسیبپذیری دربرابر زلزله، جرم و جنایت، ناامنی هنگام تردد در معابر، کمبود امکانات تفریحی و ورزشی و همچنین کمبود وسایل حمل ونقل عمومی.
حناچی تصریح کرد : اگر چه دادههای کافی برای سنجش میزان پذیرش فرهنگی شهروندان تهرانی وجود ندارد اما برخی از شواهد تاییدکننده این ادراک عمومی است. به عنوان نمونه پذیرش جنسیتی به معنای اعمال کمترین میزان آزار و خشونت جنسی علیه زنان در تهران یکی از مهم ترین شاخصهای مورد اتکاست.
نامزد تصدی پست شهرداری تهران گفت: در برنامه پیش رو در بخش راهبردها و هم در بخش برنامههای کلیدی بر مشارکت داوطلبانه تاکید شده است.
وی افزود : شهروند خلاق و مشارکت جویی بالای شهروندان، دو آیتمی است که باید به آنها توجه شود و تهران برای گذر به شهر خلاق نیازمند 3 برنامه مستقل اما یکپارچه است که از آن جمله میتوان به شهر شهروندیاب، شهرهوشمند و شهر اخلاق اسلامی، ایرانی اشاره کرد.
وی در ادامه جلسه به سیاستهای اجرایی برنامهاش اشاره کرد و گفت: رویکرد جامعه به شهر، توسعه سازوکارهای مشارکت عمومی-خصوصی، توسعه همکاریهای بینالمللی، توسعه زیرساختهای عمومی، رویکرد مشارکتهای شهرداری و شفافیت از مواردی است که باید در سیاستهای اجرایی به آن توجه شود. از دیگر برنامههای تهیه شده به موضوع محله هوشمند، توسعه مشارکتی با سمنهای شهری اشاره کرد که باید بتوانیم از سازمانهای مردم نهاد که اصلیترین نهاد تبلور مشارکت اجتماعی به نحو مطلوب استفاده کرد.
نامزد شهرداری تهران افزود: در حوزه اجتماعی نیز برنامههایی از جمله «سلام به فردا» با هدف ارتقای فرهنگ زیست در دنیایی با تغییرات صریح و ظهور فناوریهای جدید پیشبینی شده که این طرحها شامل طرحهای خلاقانه از جمله برنامههای مسابقهای و چالش، برگزاری کمپینهای شهری، برگزاری گالری - شهرها، برگزاری رویکردهای مشارکتی، برگزاری دورههای مهارتهای آینده، شهر کارآفرین و همچنین برنامههای اشتغال عمومی همراه است.
حناچی در ادامه به ساماندهی دستفروشان اشاره کرد و گفت:این موضوع به منظور جلوگیری از تضییع حقوق شهروندان و ایجاد نظارت مناسب بر فعالیت دستفروشان زیر برنامه دیگر شهر کارآفرین است و بنا داریم ایجاد اماکن مناسبی برای دستفروشی و ایجاد رویکرد متنوع در نقاط مختلف شهری فراهم کنیم. همچنین صدور کارتهای دستفروشی برای دستفروشان در مکانهای مشخص اقدامی به منظور شناسنامهدار فعالیت دستفروشی است.
وی بیان کرد: برنامه ای نیز برای بازتعریف ایستگاههای زبالهای محلی تهیه شده است به طوری که سطلهای زباله فعلی به دلیل ساختار طراحی شده آن یعنی بدون درب بودن و بدون محدودیت بودن چالشهای بسیاری را دارد که از آن جمله میتوان به عدم تشویق شهروندان به مدیریت تولید پسماند اشاره کرد.