پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور فرانسه مي گويد که پاريس درس اخلاق نمی خواهد و این کشور قادر به پذیرش همه آوارگان و پناهندگان نیست.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری ایتالیا، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه ضمن انتقاد شدید از احساسات ملی گرایانه افراطی و حس منفی جزام گونه ای که نسبت به اتحادیه اروپا در حال تشدید است، تاکید کرد فرانسه درس اخلاق نمی خواهد و منتقدان باید بدانند که این کشور قادر به پذیرش همه آوارگان و پناهندگان نیست.
مکرون با ابراز تاسف از این که برخیها نوعی حس جزام گونه نسبت به اروپا به وجود آورده اند، احساسات ملی گرایانه افراطی را دوباره در اروپا ایجاد کرده اند، بستن مرزها را پیشنهاد می کنند و حتی با اصل پناهندگی نیز پشت می کنند، اذعان کرد که فرانسه نمی تواند به همه پناه دهد.
مکرون در سخنرانی آتشین خود که به فاصله چند روز تا نشست تعیین کننده سران اروپا درباره مسئله مهاجرت ایراد شد، همه آنهایی را که بدون اطلاع از هزینه های اجتماعی در فرانسه می خواهند به این کشور درس اخلاق بدهند و بگویند که فرانسه باید به همه آوارگان پذیرش دهد، به باد ملامت گرفت.
متئو سالویینی وزیر کشور ایتالیا روز پنجشنبه در سفر به شهر ترنی در مرکز ایتالیا در پاسخ به سوالی درباره تنشهایی که در این اواخر به علت اختلاف در خصوص مسئله مهاجران میان رم و پاریس ایجاد شده است، تاکید کرد:" اگر امانوئل مکرون جلو حرفهای توهین آمیز خود را بگیرد و با پناه دادن به هزاران آواره و پناهجو که ایتالیا در سالهای اخیر پذیرفته است، آن سخاوتی را که پیوسته از آن دم می زند به اجرا گذارد، در واقع به نفع همه عمل کرده است."
امانوئل مکرون در سخنرانی خود در شهر کمپر در استان بروتانی ضمن دفاع از سیاست معتدلی که پاریس در زمینه مهاجرت در پیش گرفته است تاکید کرد فرانسه نباید بابت این سیاست خود شرمنده باشد. وی از هموطنان خود خواست در شرایط آشفته ای که اروپا با آن مواجه شده و در وضعیتی که حس تنفر از اروپا در حال تشدید است، حتی یک ذره هم از عشق خود به اروپا نکاهند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کمپر، مکرون گفت:" من با جدیت به همه شما می گویم که خیلی ها از اروپا بیزار هستند؛ اما این چیز جدیدی نیست آنها از دیرباز چنین حسی نسبت به اروپا داشتند و اکنون شاهد آن هستیم که این انزجار در همه جای اروپا مثل جزام در حال شیوع است و حتی کشورهایی که ما تصور نمی کردیم روزی شاهد ظهور مجدد این احساس باشیم، از این امر مستثنی نیستند. اما از همه بدتر این است که چنین حسی در میان برخی کشورهای همسایه نیز دیده می شود و ما به آن عادت کرده ایم. من به همه آنهایی که می خواهند به ما درس اخلاق بدهند می گویم به من توضیح دهید که چگونه می توانیم به همه در کشورمان پناه دهیم. بهتر است ابتدا به جامعه فرانسه و هزینه های بالای آن نگاه کنید. علاوه بر این ببینید که ما چه کارهایی انجام می دهیم؛ تصور نمی کنم دلیلی برای شرمنده بودن ما وجود داشته باشد. ما خواستار آن هستیم که فرانسه و انسجام ملی فرانسه پابرجا باشد و قشرهای متوسط جامعه ما نیز جایگاه خود را پیدا کنند. در عین حال باید بگویم که اینکه بخواهیم سنتهای دیرین خود را در زمینه مهمان نوازی و به ویژه پناهندگی رعایت کنیم، به معنای آن نیست که باید هر کاری انجام دهیم."
فشار هزینه های آوارگان و پناهجویانی که به طرق مختلف خود را به ایتالیا می رسانند، صدای اعتراض این کشور را درآورده است. اتحادیه اروپا برنامه دو ساله ای را برای اسکان مجدد یکصد و شصت هزار آواره متقاضی پناهندگی که بیشترشان در حال حاضر در ایتالیا و یونان به سر می برند، به اجرا گذاشته است و قصد دارد آنها را در میان کشورهای کشورهای عضو تقسیم کنند. با این حال تعهداتی که کشورهای اروپایی در این زمینه داده اند بسیار ناکافی است و آهنگ اجرای طرح اسکان مجدد آوارگان بسیار کند است.
در هفته های اخیر اختلاف فرانسه و ایتالیا در مسئله مهاجران تنشهایی در روابط دو کشور به وجود آورده است. پس از آن که ایتالیا از پذیرش کشتی آکواریوس حامل ششصد و بیست و نه مهاجر غیرقانونی خودداری کرد، رئیس جمهور فرانسه دولت ایتالیا را به بی شرمی و مسئولیت ناپذیری متهم کرد.