• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۹۹۱۶
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۸
اقتصادی » آب و انرژی
وزیر نیرو در نمایشگاه بین المللی صنعت برق تهران

۸۶۲ قلم کالای ایرانی از معافیت تعرفه‌ای برخوردار می‌شود

عضویت در اتحادیه اوراسیا باعث می‌شود ۸۶۲ قلم کالا از تخفیف یا از معافیت تعرفه‌ای برخوردار شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای رضا اردکانیان با اشاره به حضور وزیر برق سوریه و معاون وزیر برق عراق در مراسم افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق تهران افزود: وزیر امور زیر بنایی جمهوری ارمنستان هم به زودی به جمع ما ملحق خواهد شد و امیدواریم توسعه همکاری‌های چهار کشور‏‏‏‏ به رشد بخش خصوصی صنعت برق در کشور ما هم منجر شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه فعالان صنعت برق و انرژی کشور حضور فعالی در بازار‌های منطقه دارند، اضافه کرد: در آستانه تحقق یکی از مهمترین تحولات در ارتباط با بازسازی و توسعه صنعت برق عراق هستیم و امیدوارم از این فرصت برای ارتباط نزدیکتر و توسعه پایدار در منطقه بهره ببریم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی تصریح کرد: همچنین در حال ساخت یک نیروگاه ۵۲۶ مگاواتی در سوریه هستیم و در زمینه بازسازی تجهیزات صنعت برق این کشور نیز کار می‌کنیم ضمن اینکه بدنبال اتصال شبکه برق از سوریه به عراق هستیم چراکه معتقدیم اتصال شبکه‌های برق این کشور‌ها به ما، ‏‏ راهی است که باعث یکی شدن کشور‌های منطقه می‌شود.
وزیر نیرو افزود: حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان از گردش مالی صنعت برق متکی به منابع داخلی و صادرات تجهیزات و خدمات مهندسی در بازار‌های منطقه است.
آقای اردکانیان همچنین با اشاره به عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا گفت: این موضوع باعث می‌شود ۸۶۲ قلم کالا از تخفیف یا از معافیت تعرفه‌ای برخوردار شوند.
وی افزود: هدف این است که بخش خصوصی و تولید کنندگان بتوانند راحت‌تر در بازار ۱۹۰ میلیون نفری کشور‌های عضو اوراسیا حضور پیدا کنند و اگر تولیدکنندگان تجهیزات صنعت برق کالای باکیفیت تولید کنند از این قاعده مستثنی نیستند.
 
اردکانیان وزير نيرو
با واقع بینی از بخش خصوصی کمک می‌خواهیم
وزیر نیرو گفت: دولت باید واقع گرایانه و با قبول همه مشکلات و تنگنا‌های موجود‏ دست مفاهمه را به سمت بخش خصوصی دراز کند که دیدگاه‌های مشترکی با ما دارند و بر تامین منافع ملی با ما هم عقیده هستند.
آقای رضا اردکانیان در نشست مشترک با بخش خصوصی که در حاشیه نخستین روز نوزدهمین نمایشگاه صنعت برق برگزار شد با اشاره به اینکه سطح مشارکت شرکت‌های داخلی و خارجی در صنعت برق ایران مناسب است، افزود: امیدواریم مذاکراتی که بین دولت و بخش خصوصی در حاشیه نمایشگاه صنعت برق انجام می‌شود موجب افزایش تاب آوری این صنعت شود.
وی با بیان اینکه سال آبی ۹۶-۹۷ خشکترین سال کشور در ۵۰ سال گذشته و سال آبی ۹۷-۹۸ سال ترسالی بود که مدیریت دو سال کاملا متفاوت به لحاظ آب و هوایی از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: تاب آوری صنعت آب و برق ما با تکیه بر منابع انسانی است و امیدواریم دشمنان به نقطه‌ای برسند که متوجه شوند تحریم‌ها بر اقتصاد ما تاثیرگذار نخواهد بود.
آقای اردکانیان با تاکید بر اینکه در مدیریت مصرف هنوز در آغاز راه هستیم، افزود: با توجه به سطح مناسب تولید زمینه توسعه صادرات نیز فراهم شده است و امیدواریم همکاری بین بخش خصوصی و دولتی در بخش صادرات نیز افزایش یابد.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید واقع گرایانه دست مفاهمه و همکاری را به سوی بخش خصوصی دراز کند که دیدگاه‌های مشترکی با آن داشته و پای تامین منافع ملی می‌ایستند، گفت: هرچقدر درک مشترک بخش خصوصی و دولتی از واقعیات و مشکلات یکدیگر بیشتر شود موفقیت صنعت و کشور بیشتر خواهد شد.
وزیر نیرو اضافه کرد: موضوع اقتصادی صنعت برق جز با مشارکت فعال ما حل نخواهد شد و این مشکلات تنها با تلاش بخش دولتی اصلاح نمی‌شود و نیازمند ورود جدی و تلاش بخش خصوصی هستیم.
اردکانیان همچنین از همه فعالان صنعت برق خواست مشکلات و کاستی‌های این بخش و خواسته‌های خود از دولت را به صورت شفاف مطرح کرده و برای حل این مشکلات دولت را یاری کنند.
در این جلسه همچنین فعالان بخش خصوصی صنعت برق در سخنان کوتاهی مهمترین خواسته‌ها و مشکلات خود را مطرح کردند.
اصلاح قیمت خرید تضمینی برق از تولید کنندگان‏ با توجه به اینکه این نرخ از سال ۱۳۹۴ تاکنون با توجه به رشد چند برابری قیمت‌ها و هزینه‌ها افزایشی نیافته است مهمترین خواسته فعالان این بخش بود.
ممنوعیت خرید خارجی تولیداتی که در کشور ساخته می‌شوند و همچنین محاسبه بازپرداخت وام ارزی پرداخت شده به این بخش بر اساس ریال با توجه به رشد چند برابری نرخ ارز نیز از دیگر خواسته‌های فعالان این بخش از وزیر نیرو بود که وزیر نیرو نیز قول مساعد برای بررسی موضوع در کمیسیون‌های مختلف و از جمله کمیسیون اقتصادی دولت داد.
 
اردکانيان وزير نيرو
ایران درصدد خودکفایی صنعت برق سوریه
اقای اردکانیان در دیدار با وزیر برق سوریه با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی حدود هفت هزار مگاوات بوده است، گفت: این میزان ظرفیت در مناطق مختلف ایران با تکنولوژی‌های متعدد کشور‌های همچون فرانسه، انگلیس، آلمان و ایتالیا راه‌اندازی شده بود و در زمان وقوع جنگ تحمیلی هر زمان که یکی از این نیروگاه‌ها دچار آسیب می‌شد امکان استفاده مناسب از این واحد‌ها را نداشتیم و کشور سازنده نیز به دلیل شرایطی جنگی حاضر به حضور در ایران برای تعمیرات نیروگاه آسیب‌دیده نبود.
وی افزود: سال‌های پس از آن نیز به علت تحریم‌ها با مسائل مختلفی در این بخش مواجه شدیم که همین امر تلاش ما برای خودکفایی در این عرصه را دو چندان کرد.
در ابتدای این راه کشور ما کار و فعالیت در این حوزه را به خوبی فراگرفت و سپس شروع به ساخت در این حوزه کرد؛ به طوری که امروز ایران صادر کننده توربین‌های گازی در کلاس‌های مختلف و سایر تجهیزات صنعت برق است.
وزیر نیرو ادامه داد: صنعت برق ایران در سوریه تنها در پی ساخت نیروگاه و یا صادرات برق نیست؛ چه بسا که ممکن است برخی از تولیدکنندگان اروپایی از تکنولوژی‌های بهتری در این زمینه برخوردار باشند، ولی آن‌ها همواره به کشور‌های نیازمند به چشم مشتری می‌نگرند، اما ما درصددیم تا شرکت‌های مشارکتی برای تربیت نیروی انسانی و مجموعه‌های تعمیراتی برای بازسازی بخش‌های آسیب‌دیده داشته باشیم تا پس از مدتی همسایگان ما به شرایطی دست پیدا کنند که ایران چند سال پیش به آن مرحله رسید و در این زمینه خودکفا شد.
اقای اردکانیان ادامه داد: طبیعتا هر چه حضور شرکت‌های خارجی که در پی وابسته نگه داشتن کشور‌های منطقه هستند کمتر شود طبیعتا ضریب صلح و امنیت نیز در این منطقه افزایش خواهد یافت. بدین منظور درصددیم تا چارچوب مشخصی برای بازسازی صنعت برق سوریه تعریف کنیم.
وی اضافه کرد: نقطه شروع این فصل از همکاری‌های دو طرف تشکیل کارگروه مشترک بین وزارتخانه‌های نیرو و برق ایران و سوریه است تا برنامه‌ای دو تا سه ساله برای اجرای طرح‌های مورد نیاز در این بخش تدوین شود و مطابق زمان‌بندی اعلام شده طرح‌های مشخص شده در دستور کار بگیرد.
وزیر نیرو تاکید کرد: پس از این مرحله در خصوص ارتباط سه جانبه شبکه برق ایران، عراق و سوریه برنامه‌ریزی لازم صورت خواهد گرفت تا با استفاده از امکانات موجود در منطقه به گونه‌ای عمل کنیم که هیچ شهروندی از دسترسی به برق محروم نباشد.
اقای اردکانیان با تاکید بر اینکه در تلاشیم تا صنعت برق سوریه به میزان قابل ملاحظه‌ای به خودکفایی دست یابد، ادامه داد: بدین منظور پیش از عزیمت هیئت برقی به این کشور چارچوب مشخصی برای افزایش همکاری‌های دو طرف تدوین خواهد شد تا در جریان این سفر این مهم به امضای مقامات برقی دو کشور برسد.

اقای اردکانیان در حاشیه نشست با وزیر برق سوریه با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ایران دست‌اندرکار پروژه‌های متعدد برقی در سوریه از جمله نیروگاه ۵۲۶ مگاواتی سیکل ترکیبی لاذقیه است، گفت: این طرح‌ها در حال حاضر با مشارکت دولت سوریه و بخش خصوصی ایران در حال اجراست و براساس توافق امشب وزاری نیرو و برق ایران و سوریه مقرر شده تا دو روز آینده چارچوب همکاری بلندمدت و همه‌جانبه در صنعت برق و انرژی سوریه مورد توافق قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه طرف سوری علاقه‌مند توسعه همکاری‌ها در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، ساخت کنتور‌های هوشمند و تعمیرات و بازسازی صنعت برق آسیب دیده خود است، ادامه داد: هم اکنون حدود دو سوم ظرفیت نصب شده سوریه در مدار نیست و نیازمند تعمیرات و بازسازی است. از این رو تا پایان سفر وزیر برق سوریه به ایران این چارچوب همکاری نهایی و کارگروه دائمی برای مشارکت در بخش‌های مختلف برق سوریه شکل خواهد گرفت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سهیلا منصوریان: آماده‌ایم و فردا برای فینال می‌جنگم
افلاکی: مردم ایران لایق خوش رنگ‌ترین مدال‌ها هستند
بیش از ۴۷۰ هزار اتباع غیر مجاز در تهران خودجوش مراجعه کردند
پیش بینی بارش باران در نواحی شمالی سمنان
فشارهای مردمی مسئولان را برای حل مشکلات زیرساختی پردیس به میدان آورد
گلباران مزار شهدای فیروزکوه با حضور دانش‌آموزان آینده‌ساز
رقابت سهیلا منصوریان در نیمه نهایی ششمین دوره بازی‌های هم‌بستگی اسلامی ۲۰۲۵
حضور تمامی کشور‌های حوزه خزر در اجلاس استانداران قطعی شد
عمارت کلاه فرنگی کاربری فرهنگی خواهد داشت
درخشش بوکسورهای خردسال قمی در رقابت های کشوری
نشست تنش آبی و برق آذربایجان شرقی با حضور وزیر نیرو
آغاز عملیات ایمن‌سازی سه‌راهی حادثه‌خیز آیدانه در محور چالدران – خوی
معاون رئیس‌جمهور: لزوم تدوین طرح جامع گردشگری برای روستای تاریخی حسنلو
انتصاب سرپرست جدید مدیریت صدا اداره کل صداوسیمای کیش
خوی یک شهر تاریخی با ریشه‌های فرهنگی غنی است
پرواز هواپیمای بارورسازی ابر‌ها بر فراز حوضه آبریز دریاچه ارومیه 
طرح اصلاح دور برگردان‌های مسیر مسکن مهر کهک در بسته «به کسی برنخوره»
تجهیزات خدمات شهری ملکشاهی؛ به روزرسانی شد
آغاز دومین مرحله بهسازی مسیر گردشگری باغ فین کاشان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۴ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
کتاب مهربان ترین وفراموش شده ترین دوست در قفسه ها
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
هوای اصفهان برمدار قرمز آلودگی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)