پخش زنده
امروز: ۴ بهمن ۱۴۰۳ - ٣:١٣:٤٧
کارشناسان مسائل بین الملل: باتوجه به رشد توانمندیهای ایران، آمریکایی ها جمهوری اسلامی را در حوزه های مختلف به عنوان دشمن قدر خود می شناسند و سعی در فروپاشی ایران دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، ابومحمد عسگرخانی کارشناس مسائل بینالملل گفت: ریشه اشغال لانه جاسوسی به روابط ایران و آمریکا در سال 43 برمی گردد که از آن زمان روابط ایران پستی و بلندی داشته است حتی در جریان جنگ جهانی دوم وقتی سربازان آمریکا به میخواری دست زدند ایران اعتراض و واکنش فرهنگی داشته است .
او افزود: آمریکا به نوعی توانست در طیف گسترده ای از صنعت ایران، فرهنگ، اقتصاد و امنیت ایران را تحت استیلای خود درآورد که امام با پیش کشیدن کاپیتولاسیون مردم را متوجه رخنه همه جانبه آمریکا در ایران ساخت بنابراین انقلاب اسلامی در سال 57 تبلوری از یک مدرنازسیونی بود که وارد کشور شده بود و بخش فرهنگی و صنعتی داشت که ملت ایران بخش فرهنگی را به هیچ عنوان قبول نداشت.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: بعد از جنگ دوم جهانی؛ دوره دهه طولانی سیطره آمریکا که دهه 50 و 60 بوده است، آهسته آهسته نشانه های ضعف آمریکا دیده می شود و در سال 2013 رهبری صادرات اقلام را نیز در دست ندارد بلکه چین رهبری بازار صادرات را آمریکا گرفت و چین به بزرگترین قدرت تولیدی جهان و آمریکا به بزرگترین تولید مصرفی تبدیل شد که به صورت خزنده ضعف آمریکا نمایانگر شده است.
مصطفی خوشچشم کارشناس مسائل بینالملل گفت: ما در مقطع انقلاب نسبت به اکنون اگر حوزه ای وجود داشته باشد که متحول شده ایم و منفعل نبوده ایم و توانسته ایم در این حوزه با رشد توانمندی ها به بازیگری که بتواند تحول ایجاد کند و آمریکا را منفعل کند؛ حوزه امنیتی- نظامی است.
او افزود در شرایطی که هیچ عدواتی پیشرفته ای در کشور ساخته نمی شد امروز در ساخت پهپاد ( اولین سلاح نسل آینده) جزو کشورهای برتر شده ایم همچنین در ساخت موشک نیز توانسته ایم دکترین نظامی را عوض کنیم که آمریکایی ها نیز به آن اذعان کرده اند.
او افزود: در مقایسه اول انقلاب ؛ امریکا با استراتژی های مختلف سعی کرده مولفه قدرتی را که توانسته ایم بدون کمک دیگران شکل بدهیم از ایران بگیرد یا رشد را کند کند.
ما در انواع رادارها از بیگانه بی نیاز هستیم چون ایران خود ساخت رادار را انجام می دهد بنابراین در حوزه نظامی به جایی رسیده ایم که امریکا سعی می کند از راه تهدیدهای نظامی ایران را محدود کند. در حوزه های امنیتی نیز در کل منطقه دستگاه امنیتی که به عنوان دشمن قدر می شناسند جمهوری اسلامی ایران است بنابراین درحوزه نظامی به جایی رسیده ایم که از ترس کشمکش و فلج شدن بازوی عمل کننده آمریکا در منطقه، سرفرماندهی آمریکا را از دوحه به کارولینای جنوبی منتقل کنند بنابراین به هیچ عنوان قابل قیاس با سال 57 نیستیم.
کارشناس مسائل بین الملل در ادامه گفت: خصومت ورزی های آمریکا در این حد است که اصولا نمی خواهند هیچ کشوری که دارای پتانسیل است به قدرت منطقه ای تبدیل شود همپنین نمی خواهند قدرت منطقه ای به عنوان رقیب به قدرت جهانی تبدیل شود. آمریکایی ها انواع روش ها را برای تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران امتحان کردند.
او افزود : آمریکایی ها معتقدند ایران به دلیل اینکه دارای ذخایر عظیم و جمعیت جوان نباید پتانسیل بالا در اختیار داشته باشد و باید به فروپاشی بیانجامد. طراحی ها از سال 2006 ایجاد شده که با با مهار کردن و ضعیف کردن جمهوری اسلامی سعی در براندازی و فروپاشی ایران دارند.