• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۲۶۸۲۷
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۳
فارس » اقتصادی

فارس برترملی در پرورش ماهیان خاویاری

مزرعه ماهیان خاویاری با ظرفیت ۳۰تن گوشت و ۳۵۰ کیلوگرم خاویار در سال دراستهبان درحال فعالیت است.

فارس برترملی در پرورش ماهیان خاویاریمدیر پرورش دهنده ماهیان خاویاری در مناطق غیر ساحلی در استهبان گفت: این مزرعه با ظرفیت ۳۰تن گوشت و ۳۵۰ کیلوگرم خاویار در سال در حال فعالیت است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، نسرین آذرخش بانوی ۳۷ ساله بامدرک فوق لیسانس در روستای باغشاد از توابع شهرستان استهبان در سال ۸۷ با پرورش ماهیان قزل آلا  مزرعه ماهیان را راه اندازی کرد.
وی بعد ازمدتی  بامشورت کارشناس مدیریت شیلات و آبزی پروری استان فارس، تحقیقات و آزمایشات مختلف در زمینه آب و دیگر مسائل؛ گونه پرورشی را از ماهی قزل آلا به خاویاری تبدیل کرد.
آذرخش گفت:این مزرعه امسال توانست ۴۰۰ کیلوگرم خاویار تولید و به بازار داخل و خارج کشور صادر کند همچنین در سال ۹۵ برای اولین بار و سال ۹۷ هم گوشت خاویار را به کشور روسیه صادر کرد.
او اظهار داشت:تولید ۲۸۵ کیلوگرم خاویار درسال گذشته، استحصال خاویار از گونه‌های مختلف، توزیع بچه ماهی خاویار برای اولین بار از استان فارس و استفاده از تجهیزات به روز و مکانیزه آبزی پروری از دلایل انتخاب وی به عنوان نمونه ملی بود.
این مزرعه برای حمایت از گونه‌های در حال انقراض ماهیان خاویاری و کاهش صید مولدین از دریا اقدام به تولید چندین گونه از مولدین ماهیان خاویاری کرده و به استان‌های فارس، خوزستان، هرمزگان ارسال کرده است.
ثابت بودن دمای آب چشمه، کیفیت مناسب آب و بهره بردن از خوراک با کیفیت؛ زمان رسیدن به سن بلوغ و خاویار دهی در این مزرعه کاهش یافته است.
با دمای مناسب آب دوره زمانی مورد نیاز برای تولید خاویار در فیل ماهی از ۱۶ تا ۱۸ سال به ۹ سال کاهش داد. البته در برخی از این نوع ماهیان خاویاری سن بلوغ جنسی ۸ تا ۱۰ سال طول می‌کشد تا بتوان از آن‌ها خاویار استحصال کرد.
فیل ماهی مشهورترین و بزرگترین گونه ماهیان خاویاری و دارای خاویار ممتاز، درشت، بسیار لذیذ وگرانب‌ها است.
وزن ماهی می‌تواند به ۱۰۰۰ کیلوگرم و گا‌ها تا ۱۵۰۰ کیلوگرم هم برسد.
بواسطه قیمت بالا و تولید زیاد خاویار، فیل ماهی با ارزشترین گونه از لحاظ اقتصادی بشمار میرفت.
آذرحش گفت:تنوع گونه‌ای پرورش انواع ماهیان خاویاری در مزرعه پارس مهر خاویار زیاد است و انواع فیل ماهی، ازون برون، سیبری، قره برون، چالباش، سیبری، شیپ، استرلیاد در این مزرعه تولید می‌شود.
وی افزود:برای استحصال تخمک از مولدین ماده به منظور تکثیر ماهیان خاویاری در این مزرعه برای اولین بار از روش میکرو سزارین استفاده شده است.
در روش میکرو سزارین (ریز برش) با ایجاد برش کوچکی در شکم ماهیان خاویاری، اقدام به خارج تخمک‌های ماهیان خاویاری می‌شود.
با استفاده از این روش بدون مرگ ماهیان خاویاری تا جایی که ممکن باشد تخمک‌ها استحصال می‌شود و این ماهیان برای سال‌های آتی قابل بهره برداری هستند ومی‌توان از یک ماهی چندین بار تخمک گیری کرد.
او در ادامه برای بالابردن ایمنی ماهیان خاویاری گفت: در خوراک ماهیان، از عصاره‌های گیاهی سیر، زنجبیل، لعل کوهستان استفاده می‌شود..
وی همچنین افزود:به منظور افزایش بهره وری آب، از سیستم هوادهی استفاده شده و این سیستم شامل اسپلش و ایربلور است، که در ادامه استقرار درام فیلتر، دستگاه اکسیژن ساز، دستگاه ازون نایزر، چیلر و بیوفیلتر در این مزرعه اجرا شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آسمانی شدن مادر شهید در چهارمحال و بختیاری
تعمیرات اساسی پارس جنوبی در روز‌های ابتدایی سال ۱۴۰۵
تساوی حساس استقلال و فولاد، پیروزی قاطع نفت آبادان
مراسم افتتاحیه رسمی نمایشگاه بین المللی قرآن امروز برگزار می‌شود
حمایت از مددجویان دهاقانی با بسته معیشتی وگوشت گرم
ذخیره سازی میوه تنظیم بازار شب عید استان کرمانشاه
فعال‌سازی یک‌ماهه ثبت سند انبارگردانی کاهشی لوازم خانگی در سامانه تجارت داخلی
اعلام ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ‌
کاشت نهال بادام و زیتون در زمین‌های شیب‌دار لرستان
امروز؛ آغاز نیمسال دوم تحصیلی دانشگاه‌ها
پوشش نانوزیرکونیوم جایگزین سبز و اقتصادی برای آماده‌سازی سطوح فلزی
پیش بینی جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
آغاز اردوی انتخابی و آماده‌سازی دوومیدانی‌کاران
دوربرگشت مسابقات والیبال لیگ دسته ۲ کشور در مراغه
نبردسرنوشت ساز فولادصدرنشین با تیم پرنوسان شهرداری ارومیه
گام بلند آکادمی سحر و استقلال برای صعود به فینال
هفته چهاردهم لیگ برتر هندبال؛ استقلال صدرنشین باقی ماند
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲ اسفند
ساپینتو اخراج شد
ضرورت تربیت نیروی انسانی متعهد در نهاجا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
تاکایچی به چین هشدار داد
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
پهلوگیری ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل تحرکات نظامی آمریکاست
پیش‌بینی بارندگی پراکنده در شمال کشور
اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر
هشدار جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی درباره سرمازدگی باغات و مزارع
دیوان عالی آمریکا اکثر تعرفه‌های ترامپ را لغو کرد
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)