افزایش امنیت حیات وحش در فصل زادآوری
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری از تشدید اقدامات حفاظتی برای ایجاد محیط امن در فصل زادآوری حیات وحش خبرداد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، شهرام احمدی با اشاره به وجود ۴۰۰ گونه جانوری دراستان، گفت: با توجه به وضعیت اقلیمی، شروع فصل زاد آوری در گونههای جانوری از اواخر پاییز گزارش شده و پایان آن اواخر اردیبهشت تا اواسط خرداد است.
وی افزود: توصیه کارشناسان بر عدم حضور علاقمندان به محیط زیست در فصل زادآوری حیات وحش در عرصههای طبیعی بوده است.
احمدی بیماریهای مشترک انسان و دام اهلی با حیات وحش، تخریب لانه حیوانات و برداشتن نوزادان و جوجههای آنها، برهم زدن امنیت زیستگاه را ازجمله مواردی برشمرد که انسان برای بهره برداری غیرپایدار و نیل به منافع کوتاه مدت خود باعث بروز این مشکلات میشود.
وی با اشاره به سرشماریهای صورت گرفته شده درصد رشد تعداد گونه قوچ و میش وحشی در مناطق تحت مدیریت و آزاد سرشماری شده در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ را ۲۴ و ۴۵ صدم درصد (۲۴.۴۵) و درمورد گونه کل و بز وحشی را ۱۳ و ۸۵ صدم درصد (۱۳.۸۵) افزایش اعلام کرد و گفت: مساحت مناطق سرشماری شده استان نیز ۱۰ و ۳۹ صدم درصد (۱۰.۳۹) افزایش داشته است.
چهارمحال و بختیاری دارای ۸ منطقه چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست شامل: یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات وحش و پنج منطقه حفاظت شده است که در مجموع حدود ۱۱/۶۳ درصد مساحت استان را به خود اختصاص داده و با احتساب مناطق شکار ممنوع این عدد به ۱۴/۹۴ درصد مساحت استان میرسد.