با ۲۸ کانون بحران؛
هرمزگان در رتبه سوم اراضی بیابانی
هرمزگان با ۲۸ کانون بحران، رتبه سوم کشوری از لحاظ اراضی بیابانی را دارد.
![هرمزگان با ۲۸ کانون بحران، رتبه سوم کشوری از لحاظ اراضی بیابانی هرمزگان با ۲۸ کانون بحران، رتبه سوم کشوری از لحاظ اراضی بیابانی](/files/fa/news/1399/3/27/4965161_773.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان در بخش گفتگوی خبری شبکه خلیج فارس گفت: برای کاهش بیابانهای استان، تاکنون بیش از ۲۳ هزار هکتار از بیابانهای استان نهال کاری و حدود ۹ هزار هکتار مالچ پاشی شده است.
امید ذاکری با اشاره به اینکه برای کاهش سطح بیابانهای استان نیازمند مشارکت مردم و نهادهای مردم نهاد هستیم افزود: برای مقابله با افزایش بیایان در روستاهای کانون بحران فرسایش، نهال رایگان در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
وسعت بیابانهای هرمزگان یک میلیون و ۵۰۰ هزارهکتار است.
بیشتر بخوانید ؛
کاشت ۵۰ هزار اصله نهال تا پایان هفته منابع طبیعی در هرمزگانوی گفت: نیروهای یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای مهار آتشسوزیهای احتمالی در مراتع استان آمادگی کامل دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان افزود: آغاز فصل گرما، گیاهان علفی، پوشش گیاهی خشک شده و گرمای زیاد هوا را عاملی برای ایجاد حریق عنوان کرد و گفت: خطاهای انسانی بیشترین تخریب و حریق را در مراتع ایجاد کرده که در صورت کوچکترین بیاحتیاطی، خسارات جبرانناپذیری به عرصههای منابع طبیعی وارد میشود.
ذاکری گفت: تاکنون ۵۵ مورد آتش سوزی در مراتع استان رخ داده است که خوشبختانه با کمک نیروهای آتش نشانی، دهیاریها و مردم مهار شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: مردم طبیعت دوست هر گونه اقدام غیر قانونی نسبت به منابع طبیعی از جمله تخریب و تصرف، قاچاق محصولات جنگلی و مرتعی قطع درختان و حریق را در ۲۴ ساعت شبانه روز به سامانه ارتباطی رایگان ۱۵۰۴ کد امداد جنگل و مرتع، گزارش دهند.
ذاکری افزود: حفاظت از جنگل ها، مراتع و عرصههای طبیعی با رعایت و حفظ نکات بهداشتی و مراقبتی تعطیل شدنی نیست.
وی گفت: برای توسعه و حفاظت ازجنگلها و مراتع تاکنون حدود ۴۸ هزار هکتار جنگل دست کاشت و ۹ میلیون اصله نهال مانگرو تولید شده است.
از مساحت هفت میلیون و ۲۰۰ هزار هکتاری استان هرمزگان، ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار جزو عرصههای منابع طبیعی است که یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار آن جنگل، چهار میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع و یک میلیون و ۵۶۵ هزار هکتار آن را بیابان تشکیل میدهد.