• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۸۸۱۰۵
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
بین الملل » تحلیلی
حرکت آمریکا به سوی شرق اروپا؛

سردی روابط واشنگتن و کشورهای اروپای غربی

با توجه به سردی روابط آلمان و برخی دیگر از کشورهای اروپای غربی با آمریکا‏، واشنگتن به سوی شرق اروپا جهت گیری پیدا کرده است.

سردی روابط واشنگتن ، برلینبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ با توجه به سردی روابط آلمان و برخی دیگر از کشورهای اروپای غربی با آمریکا‏، واشنگتن به سوی شرق اروپا جهت گیری پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از برلین، در شرایطی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، در تضاد با آلمان، می‌خواهد به شدت از حضور نظامی آمریکا در این کشور بکاهد، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، برای سفر به اروپا، کشور‌های شرق این قاره را انتخاب کرده است. وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه سفر پنج روزه اروپایی خود را آغاز می‌کند که در لهستان به پایان می‌رسد. لهستان متحد نزدیک رئیس جمهور آمریکاست که بسیار مشتاق است نیرو‌های نظامی آمریکایی که از آلمان خارج می‌شوند در خاکش مستقر شوند.
رئیس دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی آمریکا قرار است در طول سفر خود از کشور‌های جمهوری چک، اسلوونی و اتریش نیز دیدار کند. در اتریش وزیر امور خارجه آمریکا از متحدان اروپایی خود می‌خواهد که برای نسل پنجم شبکه تلفن همراه، با شرکت هواوی چین همکاری نکنند.
در اسلوونی، جایی که از سال ۲۰۰۱ تاکنون برای نخستین بار است که یک وزیر امور خارجه آمریکا از آن دیدن می‌کند پمپئو قرار است توافق نامه‌ای در خصوص راه اندازی نسل پنجم شبکه تلفن همراه در این کشور امضا کند. مقامات وزارت امور خارجه اسلوونی جزئیات بیشتر در این باره منتشر نکرده اند.
سفر پمپئو به این چند کشور اروپایی چند هفته پس از اعلام خبر خروج حدود ۱۲۰۰۰ سرباز آمریکایی از آلمان اعلام می‌شود که از این تعداد ۶۴۰۰ نفر به آمریکا بر می‌گردند و ۵۶۰۰ نفر دیگر به کشور‌های دیگر عضو ناتو از جمله بلژیک و ایتالیا اعزام می‌شوند.
ترامپ رابطه بسیار بدی با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان دارد، فردی که دعوت ترامپ برای شرکت در اجلاس گروه هفت G۷ در واشنگتن را در میانه همه گیری ویروس کرونا در جهان رد کرد. رئیس جمهور آمریکا برلین را به عدم مشارکت کافی در تامین هزینه‌های ناتو و سود مالی بردن از حضور نظامی آمریکا در آلمان متهم کرده است.
لان لسر معاون رئیس اندیشکده مارشال فوند در این باره می‌گوید نکته جالب در مورد این سفر، کشور‌هایی هستند که وزیر امور خارجه آمریکا در نظر ندارد به آن‌ها برود. چون اگر رئیس دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی آمریکا بخواهد درباره مسائل و مشکلاتی که در روابط کشور‌های دو سوی اقیانوس اطلس وجود دارد گفتگو کند باید قبل از هر جایی به بروکسل، پاریس و برلین برود.
لان لسر می‌افزود این سفر بیشتر مصرف داخلی برای خود آمریکا دارد به ویژه حالا و در این شرایط که بیشتر از سه ماه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا باقی نمانده است. وی می‌افزاید بعید است که رأی دهندگان آمریکایی علاقه‌ای به تغییر مکان نیرو‌های آمریکایی از آلمان داشته باشند، اما آنچه تأثیر سیاسی دارد استقبالی است که از یک مقام عالی رتبه آمریکایی در کشور‌های شرق اروپا صورت می‌گیرد. طرفداران دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، می‌خواهند با این کار‌ها به نوعی موفقیت دیپلماتیک دستگاه سیاست خارجی کشورشان را به رای دهندگان نشان دهند.
در همین راستا پمپئو ماه گذشته از انگلیس و دانمارک دیدار و همچنین سال گذشته به لهستان سفر کرد، جایی که رئیس جمهور آندژی دودا، یک محافظه کار عوامگرا، برای یک دوره دیگر ریاست جمهوری در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شد.
پنتاگون در اوایل ماه اوت اعلام کرد آمریکا به موجب توافقی که با ورشو درباره حضور نظامیان آمریکایی در خاک لهستان به دست آورده است ۱۰۰۰ نظامی دیگر در این کشور مستقر خواهد کرد.
فیل ریکر مسئول بخش اروپا در وزارت امور خارجه آمریکا به تازگی در اظهار نظری گفت من فکر می‌کنم می‌توانیم بگوییم که لهستان یکی از نزدیکان ما است. لهستان یکی از معدود متحدین ماست که به قول داده شده در خصوص اختصاص دو درصد از کل تولید ناخالص داخلی به امور دفاعی عمل کرده است. در حالی که آلمان هرگز این کار را انجام نداده است.
ریکر افزود یکی دیگر از اهداف سفر پمپئو به کشور‌های شرق اروپا برجسته کردن مسئله وابستگی کشور‌های اروپایی از نظر تامین انرژی به روسیه است.
وزیر امور خارجه آمریکا ماه گذشته برای آنکه طرح خط لوله گازی نورد استریم دو از روسیه به آلمان عملی نشود راه را برای اعمال تحریم‌های بیشتر فراهم کرد.
لهستان از ترس اینکه با این خط لوله گازی نفوذ روسیه در اروپا تقویت شود، مخالف این طرح است. اما چندین شرکت اروپایی با تأمین اعتبار این طرح از جمله یک شرکت اتریشی مشارکت دارند.
سفر پمپئو به کشور‌های شرق اروپا با اقدامات نمادینی همراه خواهد بود. در جمهوری چک، وی قرار است در مراسم بزرگداشت آزادسازی بوهمیا غربی که در سال ۱۹۴۵ توسط سربازان تحت ژنرال جرج پاتون آمریکایی آزاد شد شرکت کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم غبار روبی و عطرافشانی قبور شهدا
کرمان میزبان جشنواره بین‌المللی ستاره‌های صحنه
امام جمعه کرمانشاه:
برتری دانشگاه آزاد و پالایش نفت آبادان در هفته دوم لیگ برتر واترپلو
مهار آتش‌سوزی باغ‌های چای مخروبه در کومله
بهسازی مدرسه شهید نارویی روستای سرتپه رامیان با کمک گروه جهادی
بهسازی و ترمیم راههای روستایی فیروزکوه
تأکید بر اجرای مصوبات کاهش آلودگی و بی‌اعتمادی به آمریکا
توزیع هزار بسته لوازم التحریر در بین دانش‌آموزان نیازمند خراسان شمالی
سی و ششمین جشنواره تئاتر کردستان
نقش تربیتی معلم امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد 
ذوب آهن و خیبرخرم آباد
فصل جدید همکاری‌های ایران و سازمان جهانی دریانوردی
تکذیب شایعه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان در روز شنبه ۸ آذرماه
ترافیک سنگین شبانه و یک طرفه شدن دو محور ارتباطی مازندران 
تیم ملی وزنه برداری، قهرمان مسابقات بین المللی جام فجر
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
گردهمایی ارکان فعال مساجد شاهرود
اجرای طرح تشدید نظارت بر واحدهای صنفی در اسلامشهر
اعلام برنامه های سومین روز جشنواره جهانی فیلم فجر شیراز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
گرانفروشی نان با شگرد تغییر تنور
فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)
وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید از جنوب لبنان خارج شود  (۱ نظر)