به همت یک شرکت دانش بنیان؛
تولید کیتهای تشخیص جهش ژن در تبریز
محققین شرکتی دانش بنیان در تبریز موفق به بومی سازی و تولید کیتهای تشخیص جهشهای سوماتیکی ژنهای K-Ras، B-raf و Jak۲ با روش Real-Time PCR شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، موسس این شرکت و عضو هیات علمی گروه زیست شناسی دانشگاه تبریز گفت: جهشهای ژنتیکی در سرطانها از نظر فارماکوژنتیکی اهمیت فراوانی دارند و تشخیص این جهشها به دلیل سوماتیکی بودن نیازمند روشهایی با فناوری بالا مانند Real-Time PCR با استفاده از پروبهای نشان دار است.
دکتر مهدی حقی افزود: برای تامین نیاز کشور به این محصولات، سالانه میلیونها دلار ارز از کشور خارج می شود و واردات این محصولات در بسیاری از موارد با مشکلات و تاخیرهای فراوان همراه است.
کیت تشخیص جهشهای ژن K-Ras و B-raf در تشخیص نوع جهش سوماتیکی در سرطانها خصوصا سرطانهای روده و ریه و تعیین نوع داروی موثر مورد استفاده قرار میگیرد و قیمت نمونههای خارجی این کیت برای ۵۰ تست بالای ۳۰۰۰ دلار است که نمونه تولید شده توسط این شرکت با قیمت کمتر از یک چهارم مشابه خارجی قابل عرضه است.
کیت تشخیص جهش ژن Jak۲ برای تشخیص جهش سوماتیک نقطهای V۶۱۷F در ژن JAK۲ و تخمین ریسک در بیماران مبتلا به سرطانهای خونی پلی سیتمی ورا، ترومبوسیتمی و لوسمی پرومیلوسیتیک و همچنین بررسی پاسخ به درمانهای اختصاصی با هدف JAK۲ به کار میرود.
قیمت خارجی این کیت برای ۵۰ تست بالای ۲۰۰۰ دلار است و محصول تولید این شرکت با کمتر از یک چهارم قیمت نمونه خارجی قابل عرضه است.
شرکت زینو آراز ویرا زیست مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در زمینه تولید و تجاری سازی محصولات زیستی و تشخیص پزشکی با فناوری بالا فعالیت داد.