• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۵۴۱۴
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۱

بیم و امید ائتلاف عربی در آستانه انتخابات امریکا

کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که از دستاوردهای ایران در سوریه و عراق احساس یأس می‌کنند به دولت آینده دونالد ترامپ، امید بسته اند.

بیم و امید ائتلاف عربی در آستانه انتخابات امریکا

ائتلاف عربی به رهبری عربستان که دولت ترامپ و رژیم صهیونیستی را منجی خود در منطقه می پندارند با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری ترامپ بدنبال ماجراجویی های جدید هستند.
این روزها مواضع انتخاباتی دونالد ترامپ موجی از نگرانی را در میان سردمداران وابسته کشورهای عربی در منطقه به راه انداخته است که مصداق عینی آن را می‌توان در بیم و امید ریاض و ابوظبی و حرکت به سوی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی دانست.
منابع خبری اخیرا اعلام کردند که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که از دستاوردهای ایران در سوریه و عراق احساس یأس می‌کنند به دولت آینده دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به عنوان تنها فرصت برای مهار ایران نگاه می‌کنند ولی انچه که مسلم است اینکه باج خواهی و رشوه گیری واشنگتن از ریاض در دوران ریاست جمهوری ترامپ می تواند مانعی بر سر راه استمرار مناسبات و همکاری های بین دو کشور باشد.
خبرگزاری رویترز نوشت:  برای عربستان سعودی که درگیر یک رقابت منطقه‌ای با ایران است تصرف پایگاه های شورشی‌ها در سوریه و عراق به منزله تحولی خطرناک در بر هم خوردن توازن قدرت به نفع تهران شده است همانطوری که یک رسانه انگلیسی هم در این زمینه نوشت ریاض مصمم است که هر چه زودتر دستاوردهای تهران را بر هم بزند.
رویترز از طرف دیگر، مدعی شده کشورهای خلیج فارس از سیاست رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در کاهش نیروها و پایگاه های خود در  سوریه و عراق ناراضی هستند ولی با این وجود مقامات کشورهای عربی ترامپ را تاجری توصیف کرده اند که می‌توان با وی به توافق رسید و شاید از این رو است که یک دیپلمات غربی گفته است: مقام‌های عربستان سعودی کنجکاو هستند ببینند انتقادات و اقدامات تحریمی ترامپ از ایران در دوران تبلیغات انتخاباتی چگونه به خط مشی تبدیل خواهند شد.
کشورهایی که خود، عامل گسترش تروریسم و افراطی گری در منطقه هستند و بر طبل جنگ و جنگ‌طلبی در منطقه می‌کوبند، امروز با طرح ادعای نخ‌نمای حمایت ایران از تروریسم، به دروغ پرچم مبارزه با تروریسم را بالا برده اند و قصد دارند آن را به دست ترامپ دهند تا بدین ترتیب وی در مواجهه مستقیم با ایران قرار گیرد، اقدامی که اخیرا از جانب امریکا تحت عنوان مکانیسم ماشه یاد شد. هرچند که مورد استقبال قرار نگرفت و این حاکی از آن است که سعودیها و هم‌پیمانان آنها در حال برنامه ریزی برای آغاز یک ماجراجویی جدید در منطقه با پشتوانه «دونالد ترامپ» و رژیم صهیونیستی هستند و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هم از مصادیق همین ماجراجویی ها است.
به نظر می‌رسد در دوره ریاست جمهوری ترامپ ابزارهای فشاری نظیر قانون جاستا و قتل بی رحمانه جمال خاشقچی روزنامه نگار توسط سردمداران سعودی بیش از پیش در مناسبات آمریکا و عربستان مورد استفاده قرار گرفته است. این در حالی است که از طرفی سعودی ها به علت جنگ ‌هایی که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم وارد آن شده‌اند، قدرت پرداخت مطالبات مورد نظر آمریکا را ندارند و از طرف دیگر سرپیچی از مطالبات آمریکایی ها سعودی ها را با خطرات بزرگی مواجه خواهد کرد.
ریاض و متحدانش در خلیج فارس که در حال دست و پنجه نرم کردن با شیوع ویروس کرونا و کاهش قیمت نفت، جنگ یمن و مخدوش شدن روابطشان با بعضی کشورهای عربی هستند همچنین در حال تأمل در مورد این سوال هستند که تا چه اندازه خواهند توانست به معارضان طرفدار خود در سوریه و عراق کمک تسلیحاتی برسانند تا منافع انها در منطقه بیشتر حفظ شود غافل از اینکه اگر عربستان به امنیت منطقه چشم دوخته است بایستی از ترویج ایدئولوژی نفرت و تعرض به حقوق همسایگان باز ایستد.
 
-----------------------------------
امین نجار
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای برخی شهر‌های صنعتی
تمدید مهلت ارسال آثار به سومین همایش ایده‌پردازان قرآنی
تقویم روز و اوقات شرعی هفدهم دی به افق آبادان و خرمشهر
فارس رتبه نخست تأمین زمین در طرح ملی مسکن را در کشور دارد
عقب افتادن حزب حاکم کارگر انگلیس از احزاب رقیب
بازخواست از پلیس انگلیس برای ممنوعیت حضور تماشاگران تیم فوتبال تل‌ آویو
کشف حجاب؛ چهره سیاسی و فرهنگی استعمار در ایران
ضرب‌الاجل استاندار برای تکمیل پروژه‌های راه‌سازی ساری پیش از عید نوروز
چهارمین رویداد جهادی زنان، سلامت خانواده و تعالی جامعه برگزار می‌شود
یکسان سازی نرخ ارز در مرکز مبادله طلا و ارز
اطلاعیه قطع برق در برخی شاهرود و سرخه
نیروی عملیاتی موساد در ایران اعدام شد
اقدام نظامی آمریکا در ونزوئلا تضعیف حقوق بین‌الملل است
دلسی رودریگز: هیچ ارتباطی بین من و ترامپ وجود ندارد
اهمیت بهداشت خواب دانشجویان در ایام امتحانات
اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیک از امروز
آغاز مطالعات باستان‌شناسی تپه باستانی قلعه گلی خانمیرزا
مشکل کمبود آب شرب در روستای تازه کند شوط
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (هفدهم دی ۱۴۰۴)
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۷ دی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
سردار وحیدی: از قدرت ظاهری دشمن نباید ترسید
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
بیانیه مجمع نمایندگان استان ایلام در پی وقوع حادثه ناگوار شهرستان ملکشاهی
قیمت جدید روغن نباتی اعلام شد
تداوم عملیات عمرانی و خدماتی در سطح منطقه چهار شهرداری ارومیه
تداوم رفتار خصمانه پاسخ قاطع و متناسب خواهد داشت
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
حبس ملی پوشان گیتی‌پسند در اصفهان
شیوه برگزاری امتحانات پایان نیمسال دانشگاه آزاد اسلامی
مرتکبان کشتار جمعی امروز مدعی دفاع از حقوق بشر هستند
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۶ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود نیجریه و مصر به مرحله یک چهارم نهایی
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)