اما و اگرهای توافقنامه آمریکا با طالبان
توافقنامه آمریکا با طالبان که از آن با عنوان توافقنامه «دوحه» یاد میشود این روزها بیش از گذشته با، اما و اگرهایی جدی مواجه شده است.
به گزارش بهنام یزدانی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از
کابل، توافقنامه آمریکا با طالبان که ۱۰ اسفند سال گذشته در دوحه قطر به امضا رسید، اجرایی شدن آن اکنون بیش از هر زمان دیگر با، اما و اگرهایی مواجه شده است، زیرا با روی کار آمدن دولت بایدن، قرار است این توافقنامه دوباره بررسی شود.
بلیکن وزیر امور خارجه آمریکا
استانکزی معاون دفتر سیاسی طالبان در قطر
اشرف غنی رییس جمهور افغانستان
وحید عمر مشاور امور راهبردی رییس جمهور افغانستان
مقامات آمریکایی گفته اند طالبان به اجرای این توافقنامه پایبند نبوده اند و دوباره باید بررسی شود و در مقابل طالبان نیز از بمبارانهای نظامیان آمریکایی به عنوان تخطی از توافقنامه دوحه یاد کرده و از آن به شدت بارها انتقاد کرده است. از سوی دیگر دور دوم مذاکرات صلح دولت افغانستان با طالبان در قطر هم که مکمل این توافقنامه بود در هفتههای اخیر پیشرفتی نداشته است و حتی گفته میشود با بن بستهای جدید روبرو شده است.
هیات سیاسی طالبان در تازهترین اظهارنظر خود، اشرف غنی رییس جمهور افغانستان را مانع صلح دانسته و از وی خواسته است از سمت خود کنار برود تا زمینه برای رسیدن به صلح فراهم شود. اما اشرف غنی در واکنش به این اظهارات طالبان، خود را پرچمدار صلح میخواند و در گذشته هم تاکید کرده بود، حکومت را به رییس جمهور منتخب مردم واگذار خواهد کرد. با این شرایط، رسیدن به صلح در افغانستان دشوار است، زیرا اشرف غنی به عنوان رییس جمهور منتخب این کشور قصد کناره گیری ندارد و طالبان نیز نمیخواهد آتش بس کند، در همین حال آمریکا نیز با اهداف پیدا و پنهان خود به دنبال بررسی توافقنامه خود با طالبان است.
براساس توافقنامه آمریکا با طالبان باید همه نظامیان خارجی تا اردیبهشت ماه سال آینده از افغانستان خارج شوند.