• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۳۹۷۱۷
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
اجتماعی

ماجرای چراغ‌های رنگی حرم امام رضا (ع)

خانواده زنده‌یاد «حسین حاج اسماعیل آهنگر» بیش از ۵۰ سال است در ایام دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) با حضور در این آستان نورانی، صحن امام رئوف را چراغانی می‌کنند.

به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، در آستانه سالروز میلاد پربرکت حضرت رضا (ع)، صحن و سرای رضوی غرق در نور و شادی است و می‌توان تلألوی زیبایی ریسه‌های رنگارنگ را در چشمان مشتاق زائران کوچک و بزرگ دید.
 
بخش گسترده‌ای از این ریسه‌ها و چراغانی‌ها به همت خانواده زنده‌یاد «حسین حاج اسماعیل آهنگر» در دهه کرامت به صحن‌ها راه یافته است. بیش از نیم قرن است که این خانواده خیراندیش برای چراغانی حرم مطهر در ایام ولادت امام رضا (ع) به مشهدمقدس مشرف می‌شوند. در این گزارش از دریچه گفتگو با تنی چند از اعضای این گروه تهرانی، اجرای موقوفه روشنایی حسین حاج اسماعیل آهنگر در حرم رضوی را روایت می‌کنیم.
 
موقوفه‌ای با قدمت ۵۰ سال برای آذین‌بندی حرم
در گرمای ظهر، تعدادی از اعضای این گروه افتخاری مقابل اداره روشنایی حرم مطهر رضوی در حال آماده کردن ریسه‌های رنگی هستند. بعضی از اعضای گروه هم در صحن غدیر، در حال نصب ریسه‌ها هستند. محمد حاج اسماعیل آهنگر، هشتاد و چهار ساله، ریش سفید جمع است و به گفته خودش انجام این وقف به نیت و خواست او بوده، چراکه کارش در زمینه برق است و مغازه الکتریکی دارد.
 
ماجرای چراغ‌های رنگی حرم امام رضا (ع)
 
۵۰ سال قبل چراغانی‌های محدود حرم را دیدم و تصمیم به این کار گرفتم
حاج محمدآقا به گذشته‌های دور برمی‌گردد و می‌گوید: در دوران جوانی که به مشهدالرضا مشرف شده بودم گروهی را دیدم که در حال انجام ریسه‌بندی حرم مطهر بودند، اما چراغانی فقط در محدوده گلدسته‌ها بود. وقتی متوجه شدم بخاطر فرارسیدن ولادت امام رضا (ع) چنین چراغانی محدودی انجام می‌شود، با خودم گفتم این سطح آذین‌بندی در شأن بارگاه ایشان نیست و همان لحظه نیت کردم که سال آینده در این امر شریک شوم. سال بعد، درست یک ماه مانده به سالروز ولادت امام رضا (ع)، در عالم خواب نیمروز انگار یکی بهم گفت چه شد آن نیتی که در مشهد کردی. شب همان روز این ماجرا و نیتم را با برادر بزرگم حسین که کارمند راه‌آهن بود، در میان گذاشتم و از او خواستم درباره چگونگی چراغانی در ایام ولادت امام رضا (ع) از مسئولان وقت حرم رضوی پرس‌وجو کند. او هم پی‌گیری کرد و از آنجایی که مراحل اداری این وقف را انجام داده بود، این خدمت به نام او ماندگار شد.
 
ماجرای چراغ‌های رنگی حرم امام رضا (ع)
 
در ادامه این بزرگمرد ضمن گرامی داشت یاد شادروان حسین حاج اسماعیل آهنگر می‌افزاید: بیش از ۵۰ سال است، هر ساله در ایام دهه کرامت برای انجام چراغانی حرم مطهر به مشهد مشرف می‌شوم. مرحوم حسین، برادرم هم تا زمانی که در قید حیات بود، در ریسه‌بندی و ایجاد نشاط معنوی در وجود زائران بارگاه ملکوتی رضوی مشارکت داشت.
 
چراغانی با ۲۰ هزار لامپ رنگی و تیم ۱۰ نفره
امسال این گروه افتخاری شامل ۱۰ نفر از جمله چهار برادر زنده‌یاد حسین حاج اسماعیل آهنگر و تنی چند از آشنایان و دوستان این خانواده می‌شود. محمدآقا بیان می‌کند: ۲۰ هزار لامپ رنگی برای آراستن صحن‌های مختلف و اجرای این موقوفه روشنایی از تهران با خود آورده‌ایم و قرار است این خدمت در آستانه ولادت امام رضا (ع) در مدت چهار روز انجام شود. در حال حاضر صحن‌های کوثر و غدیر را ریسه‌بندی کرده‌ایم.
 
او با تأکید بر ارادت ویژه تمامی اعضای خانواده‌اش به امام هشتم (ع) و حمایت از انجام این وقف ادامه می‌دهد: دوستانی که در این برنامه همراه خانواده ما شده‌اند، هر کدام نذر و نیتی داشته و با توسل به امام رئوف (ع)، حاجت روا شده‌اند.
 
وقتی از این بزرگمرد درباره حال دلش در زمان انجام این خدمت می‌پرسم، اشک در چشمانش حلقه می‌زند و می‌گوید: زنده به همینم که هر سال این ایام برسد و برای چراغانی به مشهد بیایم. عشقم و زندگی‌ام همین کار است. سلامتی‌ام را از امام رضا (ع) خواستم و در حال حاضر مشکلی ندارم.
 
خدمتی عاشقانه که به لطف برادر میسر شد
قاسم حاج اسماعیل آهنگر، یکی دیگر از برادران محمدآقا است. او بیان می‌کند: ۲۷ سال است که به عشق آقا علی بن موسی الرضا (ع) به همراه برادرم برای انجام این خدمت می‌آیم و هر کاری از دستم بر بیاید، انجام می‌دهم.
 
قاسم‌آقا که شغلش ارتباطی با لامپ و سیم ندارد، ادامه می‌دهد: یک ماه به ایام ولادت امام رضا (ع) که مانده است، منزل برادرم جمع می‌شویم تا برنامه سفر را هماهنگ کنیم. هر سال هم که کار چراغانی تمام می‌شود و به تهران برمی‌گردیم، خدا شاهد است روزشماری می‌کنیم تا ایام ولادت حضرت رضا (ع) مجدد فرا رسد و راهی سفر به مشهد شویم.
 
کار در سرما و گرما به عشق خدمت در آستان امام رئوف
او می‌گوید: تمامی اعضای گروه، در سرما و گرما، عشق خدمت در این آستان مقدس را دارند تا زائری که به پابوس حضرت رضا (ع) می‌آید، دلشاد به شهر و دیارش برگردد.
 
این خادم افتخاری دهه کرامت اضافه می‌کند: سال گذشته به دلیل محدودیت‌های کرونایی، تنها امکان حضور گروهی ۷ نفره برای انجام چراغانی بود. به هر کدام از دوستان گفتیم که امکان خدمت ندارند، حال‌شان دگرگون شد و آرام و قرار نداشتند.
 
او به نجات معجزه‌آسای تنی چند از اعضای گروه در تصادفی که حدود پنج سال قبل در مسیر بازگشت از مشهد به تهران داشتند، اشاره و تصریح می‌کند: عنایات بسیاری را در این سال‌ها دیده‌ایم. خدا را شاکرم که از نظر معنوی همه چیز از امام مهربانی‌ها گرفتیم.
 
مشارکت در سنتی ماندگار
مهدی حاج اسماعیل آهنگر از دیگر اعضای گروه است. او بیش از ۲۵ سال است با برادرانش در این خدمت پرنور همکاری می‌کند. او می‌گوید: همیشه امام رضا (ع) آبروی ما را در مقابل زائران خریده است. امیدوارم بتوانیم نسل به نسل این خدمت را انجام دهیم.
 
عمویم برای سلامتی‌ام نذر کرد و حاجتش را گرفت
در این بین، با مهدی معینیان هم هم‌کلام می‌شوم. او از سال ۱۳۷۲ با برادران آهنگر برای انجام این خدمت در حوزه روشنایی در سرای حضرت دوست همراه و همسفر می‌شود. معینیان بیان می‌کند: به دلیل نذری که عمویم برای سلامتی‌ام در تصادف کرده بود، با این خانواده و خدمت‌شان در حرم رضوی آشنا شدم. پس از اینکه یکبار برای ادای نذر همراه گروه شدم، دیگر نتوانستم از انجام این خدمت در بارگاه نورانی امام هشتم (ع) دل بکنم و تا جایی که امکانش بوده، هر ساله با گروه آمده‌ام. حتی سال گذشته وقتی بهم گفتند به دلیل شیوع بیماری کرونا، تعداد اعضای گروه محدود شده است، خودم را برای زیارت در شب میلاد امام رضا (ع) به حرم رضوی رساندم.
 
او با تأکید بر ماندگاری سنت وقف می‌افزاید: ما مدت زمانی را که در حرم مطهر در حال خدمت هستیم، جزء عمر خود حساب نمی‌کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جماعت اسلامی لبنان: توافق با اسرائیل محکوم به شکست حتمی است
بازداشت بیش از ۸۶۰ فلسطینی در قدس اشغالی
تظاهرات حامیان فلسطین در سوئد
راهکار مقابله با تهدیدات فضای مجازی از نگاه رهبر شهید
هدایت‌های روشنگرانه رهبر شهید در حوزه علم و فناوری
استقلال و اقتدار؛ یادگار جاودان رهبر شهید
سفری از جنس دلدادگی
حضور در آیین تشییع پیکر قائد شهید نماد همبستگی و وفاداری است
«بن‌گویر» سفر به نیویورک را به علت ترس از بازداشت لغو کرد
آغاز پویش ملی «هدیه نماز»؛ بدرقه رهبر شهید با میلیون‌ها سجده عاشقانه
تأمین پایداری شبکه ارتباطی قم برای مراسم ملی تشییع رهبر شهید
کانون‌های مساجد محور تداوم بعثت مردمی باشند
تعطیلی یک استان دیگر عراق برای تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب
تهران در سوگ؛ سیل خروشان مردم در مصلای امام خمینی (ره)
کنترل چهار نقطه در خارکف اوکراین به دست نیروهای روسی
تمهیدات ترافیکی برای مراسم بدرقه و وداع با قائد شهید امت در خوزستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ تیر ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۵ به افق قم
سیل روان ملت برای آخرین دیدار
بدرقه کاروان‌های مردمی آبادان به مقصد آیین وداع با رهبر شهید انقلاب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد
انتقاد وزیرخارجه سابق بوسنی از عملکرد دولت خود درقبال تشییع رهبری
زمان اقامه نماز بر پیکر مطهر آقای شهید ایران مشخص شد
برنامه مرحله یک هشتم پایانی جام جهانی ۲۰۲۶
نماز بر پیکر مطهر رهبر شهید ساعت ۸ صبح اقامه می‌شود
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد
بازتاب گسترده مراسم تشییع رهبر انقلاب در رسانه های جهان
وداع پرشور امت با پیکر «آقای شهید ایران»
لفاظی‌های سخیف رئیس جمهور آرژانتین علیه ایران نشانه ورشکستگی اخلاقی
شعب کشیک بانک‌ها فردا فعال هستند
آیین رسمی و عمومی بدرقه «آقای شهید ایران» ۶ صبح آغاز می‌شود
روایت خبرنگاران از حزن و اندوه تا عزت و امید
مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب در مصلای تهران _ ۳
ارسال کیفرخواست پرونده رضا پهلوی به دادگاه
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن  (۱۶ نظر)
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان  (۱۱ نظر)
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد  (۴ نظر)
ادای احترام سران قوا و مسئولان ارشد کشور به پیکر امام شهید  (۲ نظر)
برگزاری کارگاه نقاشی زنده با حضور هنرمندان  (۲ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۴)  (۲ نظر)
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم  (۲ نظر)
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است  (۲ نظر)
احیای کمربند سبز ۱۲۰۰ هکتاری اهواز  (۲ نظر)
توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب  (۲ نظر)
جزییات اعمال محدودیت تردد در مناطق ۲۲گانه تهران در مراسم تشییع پیکر امام شهید  (۱ نظر)
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد  (۱ نظر)
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز  (۱ نظر)
پیکر داماد رهبر شهید انقلاب امروز تشییع می‌شود  (۱ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۳)  (۱ نظر)