• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۵۲۴۸۰
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل

چرا ۳۸ شرکت واردکننده کالا‌هایشان را از گمرک ترخیص نمی‌کنند؟

معاون فنی گمرک گفت: ۳۸ شرکت بزرگ واردکننده کالای اساسی به علت اطمینان نداشتن از دریافت ارز ترجیحی از ترخیص کالا‌های اساسی خود از گمرک خودداری می‌کنند. 

چرا ۳۸ شرکت واردکننده کالا‌هایشان را از گمرک ترخیص نمی‌کنند؟آقای مهرداد جمال ارونقی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صداوسیما افزود: از ابتدای سال جاری ۶ و یک دهم میلیون تن کالای اساسی به ارزش ۳ و هفت دهم میلیارد دلار از گمرکات کشور ترخیص شده و در اختیار صاحبان کالا قرار گرفته است. 
 
وی گفت: این ۶ و یک دهم میلیون تن کالا در بازه زمانی اول فروردین ۱۴۰۰ تا سی و یکم خرداد ۱۴۰۰ ترخیص شده که نشان از افزایش قیمت کالا‌های اساسی در بازار جهانی دارد. 
 
وی ادامه داد: کالا‌های اساسی در ۲۵ گروه کالا است و۶ قلم از این کالا‌ها در حال حاضر مشمول ارز ترجیحی می‌باشند و دلار ۴۲۰۰ تومانی دریافت می‌کنند که این کالا‌ها عبارتند از گندم، جو، ذرت، کنجاله سویا، روغن خام و دانه‌های روغنی در کنار دارو که در حال حاضر چهار و نیم میلیون تن کالای اساسی تخلیه شده در بنادر و گمرکات کشور را شامل می‌شوند و تمامی آن‌ها هم قبض انبار دریافت کرده‌اند و آماده انجام تشریفات گمرکی هستند. 
 
معاون فنی گمرک ادامه داد: در حال حاضر ۳ و سه دهم میلیون تن از این کالا‌های اساسی را در بندر امام خمینی نگهداری می‌کنیم و همچنین ۱۴ فرزند کشتی به وزن ۳۲۳ هزار تن در حال تخلیه در بنادر می‌باشند و متاسفانه در حال حاضر حدود ۱ و سه دهم میلیون تن کالای اساسی هم در ۲۶ فروند کشتی داریم که به دلیل مشکل انتقال و تامین ارز مالکیت‌شان هنوز به خریدار ایرانی منتقل نشده است. 
 
وی گفت: تمامی ۳ و سه دهم میلیون تن کالای اساسی که در بندر امام خمینی تخلیه شده، قبض انبار دارد و آماده اظهار است، ولی صاحبان کالا که ۳۸ نفر می‌باشند بعد از تماس گمرک با آن‌ها علت ترخیص نکردن کالایشان را مشکل عدم امکان ارائه کدرهگیری بانک اعلام کرده‌اند و اظهار می‌کنند که، چون فعلا تامین ارز صورت نگرفته نمی‌توانند کالای خود را ترخیص نمایند. 
 
ارونقی افزود: سال گذشته، گمرک تسهیلات ترخیص ۹۰ درصدی کالا را در اختیار این بازرگانان قرار داده بود که با پیگیری‌های ما امسال هم این تسهیلات برقرار شده است و از یک خرداد سال جاری صاحبان کالا‌ها می‌توانند برای جلوگیری از فساد کالاهایشان نسبت به ترخیص ۹۰ درصدی از گمرکات اقدام کنند، اما با این شرایط صاحبان کالا پس از ترخیص کالایشان باید آن را با قیمت مصوب به بازار عرضه کنند و در آینده ارز ترجیحی آن را بگیرند که به دلیل نداشتن اعتماد به دریافت ارز خود هر ۳۸ شرکت از اظهار کالا خودداری کردند. 
 
معاون فنی گمرک ادامه داد: شما اگر به عنوان صاحب کالا به گمرک مراجعه کنید و کالای خود را برای ترخیص اظهار نمایید در کنار این نکته که مقرر شود کالایتان با ارز ترجیحی به فروش برسد قطعاً محاسبات لازم برای فروش کالایتان را با ارز ترجیحی انجام می‌دهید، اما اگر این نگرانی را داشته باشید که دولت به هر نحوی این ارز را تأمین نکند قطعاً ترجیح می‌دهید کالایتان را در بندر نگه دارید و پس از تعیین تکلیف ارز کالایتان را ترخیص نمایید. 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام جزئیات ثبت نام داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی
تقابل تیم‌های ملوان و فجر سپاسی در بندرانزلی
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در چهار استان
پیشرفت ۸۵ درصدی محور بجنورد - جنگل گلستان 
رئیس جدید اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان بم معرفی شد
جدال مدعیان پوشیدن پیراهن تیم ملی کاراته
مدیریت ناترازی انرژی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است
سرپرست اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان ریگان معرفی شد
­معرفی برترین‌ها و دعوت شدگان به مرحله بعد انتخابی تیم ملی کاراته
ابتکار تهران برای همگرایی
آماده باش ستاد بحران منوجان در پی هشدار هواشناسی
نجات محکوم به قصاص در بجنورد با گذشت اولیا دم
زنجانی ها مراقب یخ زدگی کنتورهای آب باشند
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
فعالیت متناوب سامانه بارشی در چهارمحال و بختیاری
جشن آغاز زندگی مشترک ۲۰۰ زوج دانشجو در دانشگاه زنجان
تشییع پیکر پدر شهید در روستای مار
نمایشگاه‌های هنر‌های تجسمی و صنایع‌دستی در دومین هفته فرهنگی شازند
خبر‌هایی از تقویت تیم های مددکاری اورژانس اجتماعی در گرمسار
اتصال جاده جاجرم– میامی به سمنان اولویت اصلی حوزه راه استان است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق
پرواز ناموفق تهران به بغداد
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در دوره سرد سال
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)