• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۷۹۷۶۶
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۷
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی

دیدار رئیس قوه قضائیه با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی

دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به همراه جمعی از اعضاء شورا و معاونین دبیرخانه در محل دفتر رییس قوه قضاییه با حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای ملاقات کردند.

دیدار رئیس قوه قضائیه با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه ضمن تبریک عید الله الاکبر گفت: ۳۷ سال از عمر شورا می‌گذرد، چرا مردم و مسئولین کمتر این نهاد و جایگاه آن را می‌شناسند؟ گزارش چهار دهه گذشته را به مردم بدهید. شورای عالی باید نسبت‌به مسائل فرهنگی کشور بیشتر حساس باشد و با توجه به مقتضیات، فرضاً هر ده یا پنج سال یک دسته‌بندی از گذشته و آینده داشته باشد، اولویت‌ها را مشخص کند و با نگاه آینده‌نگری مشکلات فرهنگی یک دهه آینده را مشخص کند.
 
رئیس قوه قضائیه گفت: کسی که گرفتار جرم می‌شود، سابقه او موجب گرفتاری و کاهش جایگاه اجتماعی می‌شود، خانواده او جایگاه ضعیف پیدا می‌کند. ما باید به فکر صیانت از مجرمین هم باشیم.
 
وی افزود: مسأله فرهنگی کشور بسیار مهم است و فساد فرهنگی خطرش حتی از فساد اقتصادی و فساد سیاسی که مردم نسبت به آن حساس هستند، مهم‌تر و بیشتر است. باید بدانیم در آینده مفاسد فرهنگی و معضلات آن را چگونه باید پیشگیری کرد و با آن مواجه شد. حتی قوه قضاییه در این خصوص خلأ قانونی دارد و به ما کمک کنید؛ اگر قوه قضائیه مجبور است برخورد قهری با جرم، جنایت و معضلات و تخلفات و مفاسد و مفسد و فاسد و فساد بکند لکن نمی‌خواهد برای خانواده‌های آن‌ها که عمدتاً مقصر نیستند، عوارضی داشته باشد. باید فکری بشود تا عوارض جانبی ایجاد نشود یا کاهش یابد. کسی که گرفتار جرم می‌شود، سابقه او موجب گرفتاری و کاهش جایگاه اجتماعی می‌شود، خانواده او جایگاه ضعیف پیدا می‌کند. ما باید به فکر صیانت از مجرمین و خانواده آن‌ها هم باشیم.
 
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای گفت: کارگروه مشترکی بین قوه قضائیه و شورا باشد تا براساس توافق‌نامه تعاملات و همکاری صورت پذیرد؛ این کارگروه باید نسبت به معضلات فرهنگی و کاهش آسیب‌ها در ساحت‌های مختلف چاره اندیشی کند.
 
وی افزود: برای نسلی که نه انقلاب را دیده و نه جنگ و نه سختی‌ها را و توقعات زیادی دارد، باید فکری کرد. حفظ انقلاب از اصل انقلاب مهم‌تر است به‌همین دلیل رهبری شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و شورای‌عالی فضای مجازی ایجاد می‌کنند و گاهی نهاد‌های رسمی مثل مجلس نسبت‌به آن‌ها واکنش نشان می‌دهند، ولی جایگاه شورا‌های عالی تأسیسی محکم و استوار است.
 
رئیس قوه قضائیه با اشاره به توافقنامه فی مابین شورای عالی انقلاب فرهنگی و قوه قضائیه در دوره قبل گفت: بنده کارگروه مشترک را قبول دارم و اگر در آن توافقنامه پیش بینی شده باید اجرا و اگر لازم باشد بازنگری شود. کارگروه مشترکی بین قوه و شورا باشد تا براساس توافق‌نامه تعاملات و همکاری صورت پذیرد؛ این کارگروه باید نسبت به معضلات فرهنگی و کاهش آسیب‌ها در ساحت‌های مختلف چاره اندیشی کند.
 
همچنین حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید سعید رضا عاملی دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی گفت: مقام معظم رهبری معظم رهبری می‌فرمایند «شورای عالی انقلاب فرهنگی از نهاد‌های قانونی و قطعی نظام است و مصوبات آن لازم‌الاجرا است» و می‌فرمایند «به نظر من این‌جا هیچ شبهه قانونی ندارد من قاطع می‌گویم بنده بی‌اطلاع از قانون اساسی نیستم این‌جا برابر قانون است، چون امام این را تأکید و تصویب کرده و آنچه را که امام و رهبری تصویب کند و قرار دهد طبق قانون اساسی مُرٌ قانون است و هیچ مشکلی ندارد»
 
در ابتدای این جلسه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تبریک عید سعید غدیر، حسن اعتماد مقام معظم رهبری مبنی‌بر انتخاب حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای اژه‌ای که واجد علم و تجربه موسع و مهارت و مدیریت ارزشمند در قوه قضائیه هستند را به ایشان تبریک گفت.
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورا نهاد مستقل و از تعلقات رهبری است و هیچ‌گونه وابستگی به احزاب و حتی دولت‌ها ندارد و اهداف و مأموریت‌های کلان رهبر معظم انقلاب را دنبال می‌کند و یا جایگاه فراقوه‌ای و از سویی یک فضای همکاری چند قوه‌ای دارد.
 
همچنین حجت الاسلام و المسلمین عاملی سپس به ارائه گزارشی از فعالیت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری معظم رهبری می‌فرمایند «شورای عالی انقلاب فرهنگی از نهاد‌های قانونی و قطعی نظام است و مصوبات آن لازم‌الاجرا است» و می‌فرمایند «به‌نظر من این‌جا هیچ شبهه قانونی ندارد من قاطع می‌گویم بنده بی‌اطلاع از قانون اساسی نیستم این‌جا برابر قانون است، چون امام این را تأکید و تصویب کرده و آنچه را که امام و رهبری تصویب کند و قرار دهد طبق قانون اساسی مر قانون است و هیچ مشکلی ندارد» و باز می‌فرمایند «تضمین اجرای مصوبات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی حضور رؤسای سه قوه در این شورا است و مصوبات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی همواره باید به‌سرعت ابلاغ شوند»
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورا نهاد مستقل و از تعلقات رهبری است و هیچ‌گونه وابستگی به احزاب و حتی دولت‌ها ندارد و اهداف و ماموریت‌های کلان رهبر معظم انقلاب را دنبال می‌کند و یا جایگاه فراقوه‌ای و از سویی یک فضای همکاری چند قوه‌ای دارد. هرچند امام خمینی (ره) مؤسس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بودند لکن معمار آن رهبری حکیم انقلاب اسلامی است. مصوبات شورا با پشتوانه کارشناسی نخبگان و متخصصین و کارشناسان مجرب نهاد‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط (به‌استثناء اسناد مهم و مطول) کمتر از شش ماه تصویب و ابلاغ می‌شود درصورتی‌که این فرایند در نهاد قانون‌گذاری خیلی طولانی است. مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حکم قانون است و تفاوتی در الزامات اجرایی با قانون ندارد. مسیر اجرای مصوبات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی قوای سه‌گانه و نهاد‌های انقلابی حتی نیرو‌های مسلح و حوزه‌های علمیه هستند. قوه قضاییه تاکنون کمتر با شورای‌عالی ارتباط نظام یافته داشته است این ارتباط که منجر به امضاء توافق نام شد در زمان جناب حجه الاسلام و المسلمین دکتر رئیسی آغاز شد و ما خواستار ادامه و توسعه و تعمیق آن هستیم. به نظرم اسناد توسعه قوه قضاییه را بهتر است شورای‌عالی تصویب کند؛ زیرا اعتبار بخشی بیشتر دارد. اصولاً متعارف نیست که نهاد ذی‌نفع اسنادش را خودش مصوب کند.
 
دکتر عاملی افزود: به مصوبه ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی که وجه تنقیح مصوبات و اعتبار بخشی و عدم مداخله دیوان نسبت‌به مصوبات شورا را مشخص می‌کند، اشاره کرد و افزود: نسبت به ورود دیوان عدالت اداری در لغو مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مانند لغو مصوبه جابه‌جایی فرزندان هیات علمی که اخیراً هیأت عمومی دیوان ورود پیدا کرد، انتقاداتی وجود دارد. هیچ جایگاهی نمی‌تواند مصوبات شورای عالی را لغو کند مگر خود شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا، ولی امر مسلمین مقام معظم رهبری.
 
آقای دکتر عاملی با اشاره به هیات رییسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ترکیب هیئت‌رئیسه شورا عبارت‌اند از رؤسای سه قوه، دبیر و یک نفر منشی که هنوز در مقام عمل تشکیل نشده است که درخواست می‌شود با توجه به هماهنگی رؤسای سه قوه در این دوره، برای تصمیمات مهم، هیأت رییسه فعال شود.
 
استاد دانشگاه تهران در ادامه به مصوبه ۶۳۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی که وجه تنقیح مصوبات و اعتبار بخشی و عدم مداخله دیوان نسبت‌به مصوبات شورا را مشخص می‌کند، اشاره کرد و افزود: نسبت‌به ورود دیوان عدالت اداری در لغو مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مانند لغو مصوبه جابه‌جایی فرزندان هیات علمی که اخیراً هیأت عمومی دیوان ورود پیدا کرد، انتقاداتی وجود دارد. هیچ جایگاهی نمی‌تواند مصوبات شورای عالی را لغو کند مگر خود شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا، ولی امر مسلمین مقام معظم رهبری.
 
آقای دکتر عاملی گفت: شأن شورای عالی تنها سیاست‌گذاری نیست و کمتر از پنج درصد مصوبات شورا ساحت سیاست‌گذاری دارد و در تمام اسناد جامع و مهم مبانی علمی و فلسفی، سیاست گذاری و خط‌مشی‌گذاری، اهداف و اقدامات ملی و حتی نگاشت نهادی مشخص می‌گردد؛ بنابراین عمده مصوبات ترکیبی کامل و جامع دارد. شورا علاوه‌بر سیاست‌گذاری بیش‌از ۲۷۰ اساسنامه و نگاشت نهاد‌های مهم را تصویب کرده است. رهبری حکیم انقلاب اسلامی شورا را قرارگاه علم و فرهنگ کشور در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی، علمی، فناوری و پژوهشی می‌دانند؛ بنابراین منع مداخله دیوان عدالت اداری همانند مصوبات شورای عالی امنیت ملی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان وجاهت عقلی، قانونی و ولایی دارد؛ که رهبری معظم انقلاب در سال ۱۳۹۲ مؤکداً روی این‌موضوع اصرار داشتند و بر این مبنا حتی شورای محترم نگهبان در صیانت از اصول ۵۷ و ۱۱۰ قانون اساسی و مشتق بودن شورا از اخبار تفویضی، ولی امر مسلمین، در مواجهه با مصوبات مجلس که با مصوبات شورا تعارض دارد، مصوبات مجلس را رد می‌کند؛ که تاکنون نزدیک به ۲۸ مورد این مهم در صیانت از مصوبات شورای عالی اتفاق افتاده است.
 
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تاکید می‌کنم قوه قضائیه همانند نیرو‌های مسلح در ارتباط با دانشگاه‌ها مسائل علمی، فرهنگی و اجتماعی و فناوری از ظرفیت‌های شورای‌عالی استفاده کرده و متقابلاً قوه قضائیه از طریق واحد‌های تابعه مانند بازرسی کل کشور، دیوان عدالت اداری و سایر بخش‌ها در اجرای مصوبات و تصمیمات به شورا کمک کند.
 
آقای دکتر عبدالله جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه گفت: قوه قضاییه از سمن‌ها و ظرفیت‌های مردمی در مقابله با کاهش آسیب‌های اجتماعی استفاده کند و در اجرای این مهم، کمک به نهاد‌های مردمی و مساعدت‌های معنوی و قانونی با آن‌ها داشته باشد.
 
آیت‌الله رشاد گفت: لازم است در امور مشترک با یکدیگر تعامل بیشتری داشته باشیم؛ زیرا شورای عالی پارلمان فرهنگی و اخلاقی در سبک زندگی اسلامی ایرانی، کاهش آسیب‌های اجتماعی، تقویت رویش‌ها و اعتماد ملی و سرمایه اجتماعی و قوام دهنده و تحکیم دهنده نظام است؛ نه صرفاً سیاست‌گذاری با برخی حرف‌های انتزاعی. شما نایب‌رئیس شورا هستید، کمک کنید شورا به جایگاه واقعی خودش برگردد؛ چرا که متأسفانه برخی نگاه‌ها جایگاه شورا را گاهی ضعیف کرده‌است.
 
آیت‌الله علی اکبر رشاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تبریک انتصاب حجت الاسلام جناب آقای اژه‌ای گفت: انتصاب شما تصمیم بسیار درستی بود و چنانچه شما بخواهید شورای عالی در زمینه‌های مختلف علاقمند همکاری و مساعدت است و در عرصه‌های علمی و فرهنگی مشاوران نخبگانی به شما معرفی می‌کند. لازم است در امور مشترک با یکدیگر تعامل بیشتری داشته باشیم؛ زیرا شورای عالی پارلمان فرهنگی و اخلاقی در سبک زندگی اسلامی ایرانی، کاهش آسیب‌های اجتماعی، تقویت رویش‌ها و اعتماد ملی و سرمایه اجتماعی و قوام دهنده و تحکیم دهنده نظام است؛ نه صرفاً سیاست‌گذاری با برخی حرف‌های انتزاعی. شما نایب‌رئیس شورا هستید، کمک کنید شورا به جایگاه واقعی خودش برگردد؛ چرا که متأسفانه برخی نگاه‌ها جایگاه شورا را گاهی ضعیف کرده‌است.
 
حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدی عراقی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه گفت: فرصت تعامل با شورای عالی فرصت مغتنمی است، بویژه در توجه به فرهنگ باید بیشتر همکاری شود و با توجه به تأکیدات رهبری باید قوه قضاییه در اجرای مصوبات دغدغه داشته باشد و به این مهم کمک کند.
 
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محسن قمی: ما باید با سایر ملیت‌های که در ایران زندگی می‌کنند مثل شهروندان خود احترام بگذاریم و اجازه ندهیم به هر نحوی آن‌ها مورد بی‌مهری قرار گیرند.
 
حجت الاسلام و المسلمین دکتر محسن قمی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از حسن انتخاب شما از درون قوه قضائیه خیلی خوشحالیم. شما به شورا توجه خوبی دارید این جلسه را استمرار بدهید و جلسه مستقل بگذارید و نسبت به اتباع غیر ایرانی که بیشتر مطالبه کرامت دارند توجه بفرمایید، ما باید با سایر ملیت‌های که در ایران زندگی می‌کنند مثل شهروندان خود احترام بگذاریم و اجازه ندهیم به هر نحوی آن‌ها مورد بی‌مهری قرار گیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طنین فریادهای خونخواهی رهبر شهید انقلاب در ارومیه
وقوع چند انفجار در هرمزگان، ۱۷ تیر ۱۴۰۵
ایران: آمریکا و رژیم صهیونیستی منشأ ناامنی تنگه هرمز هستند
امدادرسانی هلال‌احمر آذربایجان‌غربی به آسیب دیدگان سیل تابستانی
دبیرکل حزب الله لبنان: تشییع پیکر امام شهید، قیامی الهی و حرکتی انقلابی است
نوای یاحیدر ساکنان کیش در صد و سی امین شب از حماسه خیابان
تغییر زمان تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در مشهد به ساعت ۱۴ فردا پنجشنبه ۱۸ تیر
اوقات شرعی اهواز، ۱۸ تیرماه ۱۴۰۵
پیش بینی وزش باد در سمنان
خونخواهی رهبر شهید انقلاب در تجمعات شبانه مردم آذربایجان غربی
فردا آخرین مهلت ارسال آثار به پویش بدرقه آقای شهید ایران
کربلا؛ آیین تشییع و تجدید عهد با خانواده رهبر شهید
هشدار سطح زرد وقوع گردوخاک و وزش باد البرز
هشدار مدیرعامل شرکت برق ایلام/ مشترکان پرمصرف با نیم ساعت قطعی برق، جریمه می‌شوند
طنین باید برخاست در محفل ادبی شاعران فرخ‌شهر
قدردانی عراقچی از مردم و دولت عراق
برگزاری مسابقات ورزش‌های الکترونیک دانشجویان البرزی
نهضت ملی مدرسه‌سازی در استان کرمان شتاب گرفته است
تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های نهایی ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی تا فردا
بازدید استاندار کرمان از عملیات مرمت عمارت تاریخی شترگلو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم
برجسته‌ترین ویژگی رهبر شهید، اخلاص خاص ایشان در درگاه خداوند بود
رییس جمهور وارد تهران شد
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم
بیانیه وزارت‌خارجه درباره نقض تفاهم‌نامه اسلام‌آباد توسط آمریکا
تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در نجف اشرف
سنتکام حمله به اهدافی در جنوب ایران را تایید کرد
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان
وقوع انفجارهای متعدد در بندرعباس، سیریک و قشم
ایران به نقض تفاهم اسلام آباد پاسخ قاطع می دهد
دشمن جرئت ندارد یک تفنگدار در ساحل ما پیاده کند
وقوع چندین انفجار در مناطقی از هرمزگان
انهدام یک فروند MQ9 در آسمان خورموج
هشدار چین درباره از سرگیری خصومت‌ها در غرب آسیا
قرارگاه خاتم: به مبدا پشتیبانی ارتش آمریکا حمله می‌کنیم  (۱۰ نظر)
ترامپ: یادداشت تفاهم تمام شد، قصد ندارم با ایران تعامل کنم  (۸ نظر)
سپاه: به ۸۵ نقطه از تاسیسات مهم نظامی آمریکا حمله کردیم  (۴ نظر)
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد  (۲ نظر)
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵  (۲ نظر)
مسیر تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در تهران  (۱ نظر)
مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران در تهران _ ۵  (۱ نظر)
۱۷۰۰ اتوبوس در آیین تشییع رهبر شهید امت در قم به مردم خدمات رایگان ارائه می‌کنند  (۱ نظر)
جزئیات حملات هوایی امروز رژیم تروریستی آمریکا به مناطقی از خوزستان  (۱ نظر)
مجازی شدن امتحانات دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد خوزستان  (۱ نظر)
روایت خبرنگاران از حزن و اندوه تا عزت و امید (۳)  (۱ نظر)
چهارشنبه ادارات مازندران تعطیل است  (۱ نظر)
دشمن جرئت ندارد یک تفنگدار در ساحل ما پیاده کند  (۱ نظر)
ترافیک در جاده‌های کشور پس از مراسم خداحافظی تهران با رهبر شهید  (۱ نظر)
سی‌وششمین اجلاس سران ناتو در آنکارا آغاز شد  (۱ نظر)