• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۸۰۱۲۳
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۲
اقتصادی » اقتصاد کلان

سیاح: نظارت بر کسب و کار‌های مردمی هوشمند می شود

رئیس مرکز مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار گفت: در رویکرد جدید مجوزدهی کسب و کار‌ها، نظارت پیشینی جای خود را به نظارت پسینی خواهد داد و مبتنی بر اعتماد خواهد بود.

سید امیر سیاح، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه با تصویب قانون اصلاح ماده ۷ در بهمن ۹۹، نظارت پیشینی جای خود را به نظارت پسینی داده است، گفت: سال‌ها رسم بر این بود که صلاحیت متقاضی مجوز کسب و کار برای دریافت مجوز با مراجعه به ادارات و ارائه مدارک و گذراندن آزمون مورد ارزیابی قرار می‌گرفت، اما با اصلاحاتی که بهمن سال گذشته در قانون ماده ۷ صورت گرفت، این روش تغییر کرد و با شفاف شدن شرایط دریافت مجوز، هر متقاضی خودش می‌تواند تشخیص دهد که آیا صلاحیت راه اندازی کسب و کار را دارد یا خیر.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی با بیان اینکه، نظارت پسینی مبتنی بر اعتماد است، افزود: در رویکرد جدید نظارت فردمحور نخواهد بود و نظارت بر کسب و کارها، مردمی و هوشمند خواهد شد؛ به طور مثال در آرایشگری اینگونه است که متقاضی دریافت مجوز، نباید بیماری خاص داشته باشد و در بازه زمانی مشخص و تعیین شده باید آزمایش‌های دوره‌ای بدهد و اگر فرد هر زمان علائم بیماری خاص را داشته باشد، به صورت اتوماتیک و سیستمی در درگاه ملی مجوز قابل رویت است و در صورت فعالیت مجوزش باطل خواهد شد.

سیاح با بیان اینکه، از نظر وزارت اقتصاد به جز تعداد معدودی، همه کسب و کار‌ها می‌توانند مجوز اعلانی و نظارت پسینی داشته باشند، ادامه داد: برخی کسب و کار‌ها شرایط خاص دارند و وجود نظارت پیشینی در آن‌ها لازم است مثل پلیس+۱۰ که خدمات خاصی به افراد ارائه می‌کنند یا راه اندازی نانوایی که از سهمیه آرد دولتی استفاده می‌کنند، همچنان نیاز به نظارت پیشینی دارند تا مشخص شود که خدمات چگونه ارائه خواهد شد و سهمیه‌های یارانه‌ای اختصاص یافته به آن‌ها به چه صورت مورد استفاده قرار خواهد گرفت؛ اما در مجموع همه دستگاه‌هایی که ارتباط نزدیک با دستگاه‌های حکومتی ندارند و از سهمیه‌های خاص یارانه‌ای استفاده نمی‌کنند، باید نظارت پسینی داشته باشند و مجوز‌ها را به صورت آنی و اعلانی صادر نمایند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس مرکز ملی مطالعات و پایش محیط کسب و کار با اعلام این مطلب که این تصور اشتباه در حوزه مشاغل خانگی وجود دارد که چرا باید افراد در این حوزه مجوز دریافت نمایند، گفت: مجوز دادن در حوزه مشاغل خانگی به معنای اجازه دادن برای کسب و کار نیست، بلکه هدف از اصرار در دریافت مجوز حوزه مشاغل خانگی، رسمیت بخشیدن به این مشاغل از طریق برندسازی و ورود آن‌ها به بازار‌های بزرگ‌تر است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی ادامه داد: رسمیت بخشیدن به کسب و کار‌های خانگی، زنجیره جدیدی از کسب و کار‌ها را در حوزه آموزش، بازاریابی و برندسازی تولید و توزیع محصولات خانگی ایجاد می‌کند و علاوه بر آن، باعث شده تا فردی که در این حوزه فعالیت می‌کند، در قبال محصولی که به مشتری ارائه می‌دهد نیز احساس مسئولیت کند که در فعالیت رسمی این موضوع معمولا کمرنگ است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سیاح با انتقاد از رویکرد دولت‌ها در حمایت از کسب و کار‌های خانگی، افزود: یکی از ایراداتی که در حوزه حمایت از مشاغل خانگی از سوی دولت‌ها تاکنون وجود داشته و در قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز تکرار شده است، اختصاص بودجه‌ای برای حمایت از مشاغل خانگی در قالب ارائه تسهیلات است که این موضوع نه تنها کمکی به کارآفرینان و متقاضیان واقعی کسب و کار نمی‌کند، بلکه زمینه‌ای را برای افراد سودجو فراهم می‌کند تا صرفا برای بهره مندی از مزایای تسهیلات به دنبال مجوز باشند و در این شرایط کارآفرین واقعی که نیازی به حمایت مالی دولت ندارد در پیچ و خم دریافت مجوز گرفتار می‌شود و از فعالیت باز می‌ماند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی افزود: وظیفه دولت آن است که با تغییر شیوه‌های حمایتی خود که یکی از مهمترین آن‌ها شفاف سازی و تسهیل فرایند مجوزدهی است، مسیر فعالیت کارآفرینان را باز نماید تا با فعالیت آن‌ها و توسعه کسب و کار‌ها بتواند از مزایای آن در اقتصاد کشور بهره‌مند شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کمینه و بیشینه دمای هرمزگان ۱۷ آبان ماه
درخشش بانوی بسیجی کهگیلویه و بویراحمدی در رقابت های جهانی
آغاز ثبت نام وام دانشجویی از امروز
کرمان میزبان سی و هفتمین جشنواره تئاتر
آغاز دومین جشنواره بین‌المللی عکس «ایران جوان» در چهارمحال و بختیاری
هوای آبادان و خرمشهر در وضع ناسالم
لزوم همراهی همه نهاد‌ها و بویژه خانواده‌ها برای تربیت نسل انقلابی
هشدار سازمان بازرسی به شرکت‌های بیمه
تقویم روز و اوقات شرعی هفدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
نوزاد ارسنجانی در اورژانس به دنیا آمد
رویداد ملی ایران جان در ایستگاه پنجم خود به خراسان جنوبی رسید
غوغای شگفت انگیز رنگ‌ها در دره اسپیران مراغه
۱۳ اصفهانی در جمع کاروان اعزامی ایران به ریاض
یادی از شهدای دانش آموز در راهپیمایی ۱۳ آبان
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
واکنش سفارت ایران در مکزیک به اتهام جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم پاداشی به صهیونیست‌ها برای جنایاتشان است
پیش‌بینی افزیش غلظت آلاینده در شهر‌های صنعتی
مکزیک ادعای طرح حمله به سفیر رژیم اسرائیل را تکذیب کرد
مخالفت باشگاه پیکان با استعفای سعید دقیقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)