• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۳۹۵۲۵۵
تاریخ انتشار: ۰۳ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
اجتماعی » محیط زیست

اهمیت اطلاعات اقلیمی در کاهش خطر بلایای طبیعی

روز جهانی هواشناسی ۲۰۲۲ بر «هشدار سریع و اقدام سریع» متمرکز است و اهمیت حیاتی اطلاعات آب و هواشناسی برای کاهش خطر بلایای طبیعی را مورد توجه قرار می‌دهد.

به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، سوم فروردين هرسال (بیست‌وسوم مارس) به عنوان روز جهانی هواشناسی گرامي داشته می‌شود. اين روز به مردم کمک می‌کند تا با آگاهی بیشتر از محیط اطراف خود نقشی را که در حفاظت از جو زمین دارند بهتر درک کنند و آن را بیشتر مورد توجه قرار دهند.

 

اهمیت اطلاعات اقلیمی در کاهش خطر بلایای طبیعی


روز جهانی هواشناسی از این رو اهمیت دارد که بر شناخت جهانی موضوعات مختلف مرتبط با سیاره زمین متمرکز است. این روز که هر سال با موضوعی متفاوت در سراسر جهان برگزار می‌شود، به افزایش آگاهی در مورد مسائل و نگرانی‌های مختلف کره زمین در سراسر جهان کمک می‌کند و ساکنان سیاره را تشویق می‌کند تا از محیط اطراف خود بهتر مراقبت کنند.
سازمان جهانی هواشناسی (WMO)،​ هر سال شعاری را برای روز جهانی هواشناسی معرفی می‌کند که شعار امسال آن «هشدار سریع اقدام سریع» نامگذاری شده است.
این هشداری است که مخاطرات جوی هر چه سریعتر شناسایی و هشدار‌های لازم صادر شود تا هر چه سریعتر اقدامی صورت گیرد تا از مخاطرات جلوگیری شود.
در دنیای امروز پیش‌بینی وضعیت آب‌وهوا دیگر کافی نیست و آنچه باعث می‌شود مردم اهمیت حفظ سیاره را درک کنند، پیش‌بینی‌های مبتنی بر تأثیر تغییرات آب‌وهوایی بر حفظ جان و معیشت انسان‌ها است؛ پیش‌بینی‌هایی که به آن‌ها نشان می‌دهد در صورت ادامه روند موجود، در آینده‌ای نه چندان دور، آب‌وهوا با بشر چه خواهد کرد و چه بلایی بر سر تمدن بشری خواهد آورد.
بر اساس گزارش هيأت بین‌دولتی تغییر اقلیم (IPCC)، وقوع رویداد‌های آب‌وهوایی و بلایای شدید در رکورد‌های ثبت‌شده بی‌سابقه بوده است و احتمال تشدید آن‌ها با افزایش گرمایش جهانی بالاتر خواهد رفت. بدین‌ترتیب حتی کوچک‌ترین میزان گرم شدن جهان نیز اهمیت دارد و تأثیرات بزرگی به دنبال خواهد داشت.

 

اهمیت اطلاعات اقلیمی در کاهش خطر بلایای طبیعی


طبق این گزارش تغییرات آب‌وهوایی ناشی از فعالیت‌های بشری در حال حاضر تأثیر بسزایی بر وضعیت تغییرات اقلیمی سراسر جهان داشته و از زمان گزارش پنجمین ارزیابی در سال ۲۰۱۴، تغییرات مشاهده شده در موارد افراطی مانند امواج گرمایی، بارش‌های شدید، خشکسالی، طوفان‌های استوایی و به‌ویژه نسبت دادن این بلایا به تأثیرات انسانی تقویت شده است.
IPCC اعلام کرده است که از دهه ۱۹۵۰ ميلادی تاکنون، گرمای شدید در بیشتر مناطق خشک، شدیدتر و وقوع آن مداوم‌تر شده است که این تأثیر به زودی سراسر مناطق جهان را در بر خواهد گرفت. دمای بیش از ۴۰ و حتی ۵۰ درجه سانتی‌گراد در بسیاری از نقاط جهان به‌طور فزاینده‌ای در حال رایج شدن است که این امر تهدیدی بزرگ برای سلامت و رفاه انسان به حساب می‌آید.

تاثيرات تغییرات آب‌وهوایی بر چرخه آب
تغییرات آب‌وهوایی علاوه بر تشديد خشکسالي ها، بر فراوانی و شدت رویداد‌های بارندگی شدید نيز اثر دارد. این امر باعث می‌شود جو گرم‌تر رطوبت بیشتری در خود نگه دارد و شدت بارندگی افزایش یابد. بنا بر گفته IPCC، به ازای هر یک درجه سانتی‌گراد گرم شدن کره زمین، رویداد‌های بارندگی شدید روزانه، هفت درصد اقزايش می‌یابد. طی چند سال گذشته نمونه‌های متعددی از این قبیل بارندگی‌ها به‌صورت یک یا حتی چند ماهه در آفریقا، آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی دیده شده که در عرض چند ساعت یا چند روز با سیل ویرانگر و مرگبار همراه بوده است.

 

اهمیت اطلاعات اقلیمی در کاهش خطر بلایای طبیعی
افزایش گرمایش جهانی همچنین با وقوع خشکسالی‌های مکرر و شدید، بروز طوفان‌های شدید استوایی، وقوع همزمان سیل، بارندگی شدید و فوران رودخانه یا افزایش سطح دریا در یک منطقه، افزایش آسیب‌پذیری جمعیت‌های ساکن در حاشيه سواحل یا افزایش خطر آتش‌سوزی‌های جنگلی با وقوع موج گرما و خشکسالی همراه است.

اهمیت حیاتی اطلاعات آب‌وهواشناسی و اقلیمی
آمادگی و توانایی برای مقابله با بلايای طبيعی می‌تواند به‌موقع جان بسیاری از افراد را نجات دهد و از آن ها چه در حال حاضر و چه در آینده محافظت کند.
بدین‌ترتیب روز جهانی هواشناسی ۲۰۲۲ بر «هشدار سریع و اقدام سریع» متمرکز خواهد بود که اهمیت حیاتی اطلاعات آب‌وهواشناسی و اقلیمی برای کاهش خطر بلایای طبيعی را مورد توجه قرار می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت سرمایه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲ اسفند
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
دعای هر روز و روز سوم ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲ اسفند ۱۴۰۴
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
قدردانی اداره کل ارزیابی و نظارت خبر رسانه ملی از صدا و سیمای آذربایجان شرقی
اهدای ۲۱ قلم لوازم ضروری زندگی به مددجویان کمیته امداد هشترود
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای ایجاد پایگاه نوروزی در گرمسار
بازدید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری از طرح‌های اشتغال‌زا در رفسنجان
هنگام استفاده از اینترنت هرگز اطلاعات شخصی را به دیگران ندهید
بالگرد اورژانس هوایی برای تسریع درمان جوان ۲۱ ساله به پرواز در آمد
دزفول، قطب تولید مرکبات سالم 
دستگیری سارقان اماکن خصوصی در چاراویماق
پیشرفت گسترده در توسعه ۳۲۹ هکتاری بندر امام خمینی (ره)
بیش از یکهزار متر مربع اراضی ملی در اهواز به بیت المال بازگشت
افزایش تراز دریاچه ارومیه
پیشرفت مطلوب اجرای طرح چهارخطه شوشتر-صالح شهر-دزفول
ماندگاری هوای گرم در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
تاکایچی به چین هشدار داد
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل تحرکات نظامی آمریکاست
پهلوگیری ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند
پیش‌بینی بارندگی پراکنده در شمال کشور
اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر
ثبت‌نام بیش از ۵ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)