• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۰۹۴۱۸
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

آسیب گرد و غبار را با «ماسک» کمتر کنید

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر کاهش رفت و آمد و استفاده از ماسک بهترین راه مواجهه با گرد و غبار است.

آسیب گرد و غبار را با «ماسک» کمتر کنیددکتر عباس شاهسونی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ماسک‌هایی که اکنون برای کووید ۱۹ استفاده می‌شود، می‌تواند به میزان زیادی مواجهه مردم با گرد و غبار را کاهش دهد، به هر حال اندازه ذرات در حد PM۱۰ است و این ماسک‌ها به راحتی می‌تواند بخش عمده‌ای از ذرات را حذف کند.

وی با اشاره به اینکه دیروز به سطح شرایط خطرناک رسیدیم و شاخص آلودگی هوا به حدود ۵۰۰ رسید، ادامه داد: شاخص آلودگی هوا در این حد به منزله در خطر بودن سلامت همه مردم است و ممکن است، اثرات جدی همچون تشدید بیماری‌های تنفسی و قلبی و عروقی و عوارضی همانند خس خس سینه، سرفه، سوزش چشم و سوزش گلو داشته باشد، ضمن اینکه افزایش سکته‌های مغزی و قلبی نیز در این شرایط می‌تواند روی دهد.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: وقتی شاخص آلودگی هوا در محدوده خطرناک باشد به ویژه در گروه‌های حساس و آسیب پذیر شامل سالمندان، کودکان، زنان باردار، افراد دارای دیابت یا کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند، تهدیدکننده است.

دکتر شاهسونی درباره منشا این گرد و غبار‌ها افزود: در چند روز اخیر منشا آن عراق و سوریه بوده است و گرد و غبار‌ها با طوفان‌ها و باد‌هایی که به سمت کشور می‌آید، استان‌های غربی، جنوب غربی و مرکزی کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: جنس این ذرات با توجه به منطقه‌ای که از آنجا برخاسته، متفاوت است، جنس گرد و غبار‌هایی که از عراق می‌آید با جنس گرد و غبار‌هایی که از عربستان و اردن می‌آید، متفاوت است، اما عمده جنس آن‌ها سیلیس است که بر سلامت اثر می‌گذارد.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت درباره راه‌های مقابله با این پدیده گفت: کاهش منبع انتشار و مواجهه با گرد و غبار راه حل آن است، اما برای رفع منبع انتشار راه حل طولانی مدت جواب می‌دهد و به علت خشکسالی و کم بارشی در ایران و عراق در عمل کاهش منبع انتشار گرد و غبار دست فردی نیست، اما راه حل کوتاه مدت این است که کودکان، سالمندان و افراد بیمار کمتر در هوای آزاد باشند و کسانی نیز که مجبور هستند باید در ساعات کار کمتری با ماسک بیرون بیایند.

دکتر شاهسونی با اشاره به اینکه شاخص آلودگی هوای تهران، اکنون در محدوده بسیار ناسالم ۱۷۴ است و در برخی مناطق شهر تهران حدود ۳۰۰ است، افزود: براساس دستورالعمل کارگروه شرایط اضطرار در این شرایط مدارس در همه مقاطع تعطیل می‌شد، پیشنهاد وزارت بهداشت در این شرایط آموزش مجازی است، با توجه به اینکه زیرساخت آن نیز فراهم است تا کودکان کمتر با گرد و غبار مواجهه داشته باشند.

وی ادامه داد: اکنون در شرایط کرونا، وزارت بهداشت بر باز گذاشتن پنجره‌ها برای تهویه هوا در مدارس تاکید کرده است، اما با توجه به شرایط گرد و غبار باید پنجره‌ها را بست، بنابراین آموزش در این شرایط به صورت مجازی ارجح است، اما در نهایت تصمیم گیری کارگروه شرایط اضطراری در تهران جمعی است.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: استان‌های خوزستان، کرمانشاه، لرستان و ایلام بیشترین گرد و غبار را دارند، اما در مجموع در همه استان‌هایی که با پدیده گرد و غبار مواجه هستند، مردم حتما باید ماسک بزنند و سعی کنند فعالیت بدنی کمتری داشته باشند، ورزش نکنند و بعد از افطار نیز مایعات بیشتری استفاده کنند.

دکتر شاهسونی درباره همراه شدن آلودگی هوا با گرد و غبار در ماه‌های آینده افزود: برخی آلاینده‌ها می‌تواند به ذرات گرد و غبار بچسبند و وارد سیستم تنفسی افراد شوند که تهدیدکننده سلامت سیستم تنفسی است، آلاینده غالب تابستان در شهر‌های بزرگ ازن (O۳) است که حالت گازی دارد و می‌تواند روی گرد و غبار بچسبد.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت براساس قانون هوای پاک باید اعلام شرایط اضطرار کند و دانشگاه‌های علوم پزشکی بدون هیچگونه ملاحظه‌ای در مواقع آلودگی اعلام اضطرار و به مردم خود مراقبتی بیشتر را توصیه می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتصاب سرپرست جدید فرمانداری اندیمشک
توزیع میوه شب عید اردبیل در نمایشگاه‌های عرضه کالا
مذاکرات رشت-آستارا به فاز اجرایی نزدیک شد
کاهش دما و بارش برف در راه آذربایجان‌شرقی
پرداخت پنج ماه مطالبات داروخانه‌های طرف قرارداد با سازمان تامین اجتماعی
معدوم‌سازی ۱۰۵ کیلوگرم مواد مخدر در پاکدشت
راهیابی ۱۴۵ کتاب به مرحله داوری جایزه کتاب سال سینمایی
پیام فرمانده کل ارتش به مناسبت شهادت سرهنگ خلبان مهدی فیروزمند
اهدای چهار دستگاه یخچال به بیمارستان آباده
پیام تسلیت رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به حاج محسن قمی
آغاز اجرای طرح پیشگیری از سرقت در سمنان
رونمایی پوستر نخستین جشنواره ملی شعر و داستان «تسبیح» در اهواز
تسهیل روند رفع تعهدات ارزی صادراتی در مناطق آزاد
رفع افت فشار آب ۳۰۰ خانوار روستایی بهبهان با اصلاح خط انتقال
آزادی ۸ هزار و ۸۵۹ زندانی جرایم غیرعمد در سال جاری با کمک ستاد دیه
فعالیت ۲۴ ساعته اتوبوسرانی و مترو در پایان سال
دعوت از بخش خصوصی برای تدوین مدل نوین اکتشاف معدنی
افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار
کشف ۶ دستگاه ماینر غیرمجاز به ارزش ۱۲ میلیارد ریال در قائنات
فرصت کتابهای «کمیک » در بازارهای جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند
داسیلوا: مادورو باید در ونزوئلا محاکمه شود
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان
خراسان رضوی از اواسط هفته، میزبان بارش‌ها خواهد شد
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
واکنش عراقچی به ادعا‌های ترامپ؛ با مدرک صحبت کنید
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت
ممنوعیت ثبت قولنامه دست نویس
زلزله دقایقی پیش گیلان را لرزاند
تأکید ایران، عربستان و روسیه بر همکاری‌های دوجانبه دریایی
ساپینتو اخراج شد؛ استقلال درپی سرمربی جدید
طرح زندگی با آیه‌ها یکی از جریان‌های اثرگذار قرآنی کشور
رسیدگی به پرونده متهمان آتش زدن و تخریب مسجد جعفری
تولید بیش از هشت هزار تن ماهی در الیگودرز
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۲ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۲ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
نگرانی مردم سوادکوه شمالی از انتشار گرده زرد رنگ  (۱ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۱ نظر)