پخش زنده
امروز: -
به مناسبت روز ملی خلیج فارس، مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس در تالار شهید آوینی بندرعباس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکزخلیج فارس؛ در این مراسم از خانواده شهیدان؛ دارا ، رئیسی و رنجبری و همچنین شماری از هنرمندان و پژوهشگران با موضوع خلیج فارس تجلیل شد.
استاندار هرمزگان در این مراسم گفت: خلیج فارس را دریای صلح و دوستی می دانیم و بر مبنای همه مزایای آن با همسایه های خلیح فارس راه صلح و دوستی را پی می گیریم.
مهدی دوستی افزود: هرمزگان و تنگه هرمز به عنوان اصلی ترین پاسبان خلیج فارس نقش ویژه ای در هویت ما داشته و این موضوع نقش ویژه ای به استان هرمزگان داده است.
دوستی گفت: وجب به وجب خاک سرزمین را با خون فرزندانمان بدست آورده ایم و تاریخ و روز خلیج فارس با حماسه اجداد ما پیوند خورده است.
وی گفت: خلیج فارس را نباید در نقشه ها و جغرافیا بلکه باید در دل ها و هویت ما ایرانیان جستجو کرد، جایی که برای آن مبارزه کرده ایم و هویت ما در ان تبلور یافته است.
استاندار هرمزگان گفت: در طول تاریخ اتفاقاتی افتاده که این زیبایی را افزایش داده و نبرد جانانه فرزندان ایران و استان هرمزگان برای مقابله با متجاوزان و خون به ناحق ریخته 290 مسافر پرواز ایرانی که در این منطقه به زمین ریخته نباید هرگز فراموش شود.
دوستی افزود: گرچه ما خلیچ فارس را دریای صلح و دوستی می دانیم و در این مسیر گام برمی داریم ولی آنچه مهم است این است که این موضوعات همچون شهادت 60 کودک در حادثه سرنگونی هواپیمای ایرانی باید برای همیشه در تاریخ بماند.
استاندار هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جزایر زیبای خلیج فارس بستر مناسبی برای پیشرفت کشور است.
دوستی با اشاره به نقش اقتصادی این منطقه افزود: نزدیک به 60 درصد از نفت دنیا از طریق کریدور خلیج فارس تامین می شود و کریدور حساس خلیج فارس و تنگه هرمز دست برتر را به جمهوری اسلامی داده است.
دوستی گفت: در سال های اخیر موضوعی برای انکار هویت واقعی خلیج فارس شکل گرفته در حالی که نام خلیح فارس ریشه در تاریخ دارد و بخشی از دریای داخلی ما در طول تاریخ بوده است و هویت خلیج فارس چنان واضح و آشکار است که جای هیچگونه بحثی با کشوری باقی نمی گذارد.
وی افزود: در بعد فرهنگی هم زیبایی ها و هنرهای بسیار زیبایی همچون آداب و رسوم، لباس و موسیقی زیبا متعلق به این منطقه وجود دارد و خلیج فارس ترکیبی از این زیبایی هاست.
بیشتر بخوانید: خلیج فارس؛ هویت ماست
نماینده مردم شرق استان در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: نام خلیج فارس یا دریای پارس بر اساس اسناد از ۶ قرن پیش از میلاد این اسم در این منطقه استفاده میشده و در ادوار گذشته هم در دوره هخامنشان و ساسانیان این منطقه با همین اسم ناگذاری شده است.
حسین رئیسی افزود: امروز هم بر سر نام خلیج فارس هیچ تردیدی نداریم و اسناد و ادله موجود به اندازهای موجود و مستند است که جای هیچگونه جدل و مناقشه وجود ندارد.
وی گفت: همه سازمانهای بین المللی هم نام خلیج فارس را برای این منطقه پذیرفته اند و در اسنادشان ذکر شده است.
نماینده مردم شرق استان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خلیج فارس هم برای ایران و هم برای منطقه و جهان حائز اهمیت است؛ افزود: دنیا برای تامین دستکم ۶۲ درصد از نفت خود به خلیح فارس متکی است.
رئیسی گفت:۳۰ درصد از منابع ذخایر گاز جهان در این منطقه است و تولید نفت فعلی دنیا ۸۲ میلیون بشکه در روز است که ۲۰ میلیون بشکه یعنی ۲۵ درصد آن در این منطقه تولید میشود.
وی گفت: از یازده تنگه مهم دنیا، خلیج فارس مهمترین آن است که آبهای سرزمینی ما را به دریای عمان و اقیانوس هند و از آن جا به آبهای آزاد متصل میکند.
نماینده مردم شرق استان در مجلس شورای اسلامی، آرامش و امنیت در این منطقه را برای اقتصاد جهانی و تامین انرژی بسیار مهم و حیاتی دانست و افزود: دنیا هم اهمیت آن را میداند و به واسطه این ارزش، همه کشورهای مهم دنیا بویژه کشورهای غربی و آمریکا از دیرباز به این منطقه چشم طمع داشته اند.
رئیسی گفت: فرزندان غیور این مرز و بوم، رشادتهای ستودنی فراوانی برای حفظ این منطقه انجام دادند و شهدای والامقام چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و چه در دوران جمهوری اسلامی همچون شهیدان دارا و رئیسی از برجستگان این شهدای عزیزند.
وی افزود: بالای ۸۰ درصد از تجارت ما به خلیج فارس وابسته است و خلیج فارس برای ما بسیار دارای اهمیت است.
نماینده مردم شرق استان در مجلس شورای اسلامی گفت: جزایر ارزشمند و سواحل بکر و راهبری خلیج فارس برای جهان، منطقه ما و جهان دارای اهمیت است.
رئیسی با بیان اینکه باید از خود بپرسیم چقدر برای توسعه این منطقه مهم تلاش شده و چقدر از فرصتهای اقتصادی این منطقه تواسته ایم استفاده کنیم؛ گفت: با وجود منطقهای با این ظرفیت نباید در منطقه خلیج فارس دغدغه بیکاری و فقر داشته باشیم و از طریق توریسم در این منطقه میتوان اشتغالزایی و تولید ثروت کرد.
وی گفت: در دولت جدید انتظار داریم به این موضوع توجه جدی شود و چنانچه از همه ظرفیتهای این منطقه همچون منابع مهم انرژی و تجارت و گردشگری استفاده شود میتوان کل ایران را به بهترین شکل تامین کرد.
نماینده مردم شرق استان در مجلس شورای اسلامی افود: ظرفیتهای خوب و توانمند اسنانی در این منطقه وجود دارد و جوانان بومی و توانمند استان هرمزگان این ظرفیت را دارند که هم در سطح استانی و هم ملی خوش بدرخشند و خدمات ماندگاری ارائه کنند.
در این مراسم از کتاب های سال خلیج فارس و عکس خلیج فارس رونمایی شد.
رونمایی از مستند پل لاتیدان نیز از دیگر برنامه های مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس بود.