پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: جایگزینی "کشت محصولات اساسی" به جای "محصولات آب بر"، درآمد کشاورزان را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، کشاورز در نگاه اول از به ثمر رسیدن محصول اش دلخوش است، اما سکه تولیدات کشاورزی روی دیگری هم دارد که حکایتی تلخ از یک حقیقت است. بر اساس آخرین آمار از ۱۳۴ میلیون تن غذای تولید شده در کشور تقریبا ۴۰ میلیون تن آن به صورت ضایعات از چرخه اقتصاد خارج میشود. این میزان یعنی هدر رفت تولیدات سه میلیون هکتار از اراضی و اتلاف کلی منابع آب، نهادهها و سرمایه کشاورزان.
فامیل مومن، کارشناس کشاورزی در این زمینه گفت: بر اساس آمارهای فائو ۳۰ تا ۳۵ درصد از محصولات کشاورزی ما عمدتا در مراحل مختلف پس از برداشت و مصرف از بین میروند. با احتساب ۳۰ تا ۳۵ درصد چیزی حدود ۱۸ تا ۲۰ میلیارد مکعب از آبهای شیرین ما که عمدتا از منابع زیرسطحی هستند، تلف میشود.
وجود ضایعات بالا و اختصاص زمینهای حاصلخیز به محصولات آب بر موجب محدودیتهایی در سیاستهای کشت محصولات جالیزی شده است.
قربانی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: جهت گیری ما به این سمت رفته است که محصولاتی را که آب بر هستند، به سطح زیرکشت محدود کنیم که جذابیت صادرات محصولات آب بر و در نتیجه تولید محصولات آب بر کاهش پیدا کند.
مهاجر، معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: این هم باعث افزایش درآمد میشود و هم باعث افزایش سلامت میشود و هم باعث این میشود که این ضایعات به شدت کاهش پیدا کند. اراضی، آب، کود و اینها که برای این مصرف میشود، صرف محصولات اساسی شود.
براساس تبصره هشت قانون بودجه، دولت مکلف است حداکثر تا پایان فصل تابستان به ابلاغ الگوی کشت اقدام کند.
همچنین مهاجر، معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی در گفتگوی خبری گفت: در فصل جدید زراعی، که از پاییز آغاز میشود، بسته حمایتی ویژهای برای کشت محصولات اساسی مانند "گندم، جو، دانههای روغنی و نهادههای دامی" پیش بینی شده است، که به زودی اعلام خواهد شد. الگوی کشتی را که در اختیار هست انشاالله ابلاغ میکنیم و قطعا از پاییز ما باید این را اجرا کنیم.