• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۲۶۷۳۳
تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۶
اقتصادی » صنعت

چالش در حوزه تولید، واردات و صادرات با اختصاص ارز ترجیحی

رئیس اتاق تهران گفت: ارز ترجیحی یکی از چالش‌های مهم در حوزه تولید، واردات و صادرات است که کسب و کار‌ها را دچار مشکل و چالش می‌کند.

آقای محمود نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: در حوزه‌های زیرساختی کشور یکسری مشکلات اصلی داریم و این مشکلات، مبدع یکسری مشکلات اصلی و فرعی می‌شود که یکی از آن‌ها موضوع نرخ ارز است.
 
وی افزود: چندگانگی نرخ ارز در کشور مسبب بسیاری از مشکلات شده و در صورتیکه این چندگانگی نرخ ارز حذف شود، مشکلات نیز مرتفع خواهد شد؛ در بسیاری از نقاط کشور به جای اینکه با علت اصلی برخورد کنیم به سراغ معلول می‌رویم، دستگاه‌های نظارتی، افراد تصمیم گیر و تصمیم ساز، بخشنامه‌های متعدد با اشکال مختلف ورود کرده و کسب و کار‌ها را دچار مشکل و چالش می‌کنند که یکی از آن‌ها ارز ترجیحی هم در حوزه صادرات و هم در حوزه تولید و واردات است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
نجفی عرب ادامه داد: به عنوان مثال بخشی از دارو در داخل کشور تولید می‌شود طوری که حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد میزان ارزشی دارو در داخل کشور تولید می‌شود و حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد به صورت ساخته شده، وارد می‌کنیم.
 
وی اضافه کرد: صد در صد ارز ترجیحی به داروی ساخته شده، اختصاص داده می‌شود یعنی تمام هزینه‌ها با ارز ترجیحی پرداخت می‌شود که شامل هزینه دستمزد کارگر خارجی، بسته بندی و هزینه‌های دیگر است، اما زمانی که نوبت به تولید داخل می‌رسد فقط به بخش ماده اولیه که شاید یکی از بیست جزء تولید باشد، ارز ترجیحی اختصاص می‌دهیم و سپس این محصول را شامل قیمت گذاری دستوری هم می‌کنیم در نتیجه یارانه بیشتری به طرف خارجی ارائه می‌شود تا تولید داخل.
 
رئیس اتاق تهران گفت: شعار مسئولان، حمایت از تولید داخل است، اما عملکرد آن‌ها با این شعار منطبق نیست، در حوزه تجهیزات پزشکی همین داستان وجود دارد و در سایر کالا‌هایی که ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، تشابه این موضوع وجود دارد؛ ما به عنوان اتاق تهران از دولت، مجلس شورای اسلامی خواستاریم درباره تک نرخی شدن ارز که بسیاری از مشکلاتی که در حوزه اقتصاد با آن مواجه هستیم برای رفع آن‌ها به یک جمع بندی و تصمیم نهایی برسند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
وی افزود: ارز ترجیحی یا نیمایی و سایرین مثل تالار اول یا دوم و نظام قیمت گذاری دستوری روی بسیاری از کالا‌ها داریم؛ مادامی که نظام عرضه و تقاضا در بازار اقتصاد کشور و برای تمامی کالا‌ها اعمال نکنیم مطمئن باشید اقتصاد کشور توسعه پیدا نخواهد کرد.
 
نجفی عرب اضافه کرد: در صنایعی که قیمت گذاری دستوری نداشته ایم به عنوان مثال صنایع غذایی، شیرینی و شکلات و همچنین در صنایع بهداشتی و صنایع نساجی رشد خیلی خوبی داشته ایم، هرکدام را ملاحظه کنید هم از لحاظ فنی و تکنولوژیکی، قیمت تمام شده، کیفیت و سایر موارد، رشد داشته ایم، اما درباره کالا‌هایی که قیمت گذاری دستوری داشته ایم همواره با مشکل مواجه هستیم.
 
رئیس اتاق اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در پایان گفت: در حوزه تجهیزات پزشکی همانند دارو، رشد و توسعه خوبی در کشور داشته ایم و در حال حاضر بسیاری از تجهیزات سرمایه‌ای و مصرفی به طور کامل به غیر از چند قلم در داخل کشور تولید می‌شود منتهی دستگاه‌های حاکمیتی مثل سازمان توسعه تجارت و حتی اتاق بازرگانی در جهت توسعه صادرات کمک کنند تا تولیدکنندگان این صنعت، رشد کنند، زیرا جای رقابت با دنیا را دارند؛ بازار‌های خوبی را شناسایی کرده اند، اما نیاز به حمایت دارند که می‌توانیم در این بخش موفق باشیم.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش جمعیت علفخواران در پناهگاه حیات‌وحش دره‌باغ فارس
قدردانی کاراکاس از موضع قاطع تهران علیه دزدی دریایی آمریکا
رطوبت ۹۱ درصدی هوا در آبادان
آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها در چهارمحال و بختیاری
روز‌های پایانی برداشت زیتون در رودبار
کشف ۲ هزار قطعه مرغ زنده فاقد مجوزدر زیرکوه
کشف بیش از ۳ تن کود شیمیایی قاچاق در ساری
خیر بجنوردی ۶۳ گرم طلا به ستاد عتبات اهدا کرد
نشان‌دار شدن بیماران خاص برای بهره‌مندی از خدمات
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و چهارم آذر به افق آبادان و خرمشهر
ساخت دستگاه دنبال کننده چشم با قابلیت تشخیص اختلالات حرکتی چشم
اصلاح ضوابط رتبه‌بندی صادرات
ارزیابی آمادگی هلال احمر برای شرایط جوی پیش‌رو
گام تازه قرارگاه سید الشهدا در رفع مشکلات زیرساختی مناطق محروم
کرامت انسانی در فرمان هشت ماده‌ای امام خمینی (ره)
ورود سامانه بارشی به کشور از امروز
برگزاری اردوی آماده‌سازی تیم بسکتبال کمتر از ۱٨ سال پسران ایران
هوای یک منطقه و چهار شهر مجاور پاک است
ثبت جهانی هنر مینیاتوری به نام افغانستان
هشدار مدیریت بحران کرمان درباره بارندگی و برف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)