پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت ودرمان شهرستان مهریز: استفاده از نانهای سبوس دار کاهش ۱۵ تا ۴۰ درصدی مرگ و میر را به دنبال دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، رویا خواجه گفت: نان به عنوان کالایی اساسی و ضروری دارای اهمیت ویژهای در سبد مصرفی خانوارها است. در ایران نیز از دیرباز کشت گندم رواج داشته و نان تهیه شده از آرد گندم، قوت غالب ایرانیان را تشکیل میدهد.
وی افزود: اصلیترین عامل خطرزا برای سلامتی مردم نحوه تغذیه و مواد غذایی مورد استفاده و نحوه زندگی آنان است و توجه به نوع تغذیه و شیوه زندگی میتواند از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری نماید.
خواجه با اشاره به کاهش ۱۵ تا ۴۰ درصدی مرگ با مصرف متناسب نان سبوس دار خاطرنشان ساخت: با مصرف نانهای تیره سبوس دار میتوان بسیاری از هزینههای درمان ناشی از بیماریها را کاهش داد. نان سبوس دارای فواید بسیاری برای سلامتی بدن به شمار میرود و افراد بایست حداقل ۵۰ درصد غلات مصرفی خود را از نوع کامل مصرف کنند.
کارشناس مسئول تغذیه شبکه بهداشت و درمان مهریز با اشاره به تاثیر نان سبوس دار بر درمان یبوست ادامه داد: جلوگیری از یبوست نیز از بروز بواسیر، التهاب دیورتیکول، سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونتهای دستگاه گوارش پیشگیری میکند.
وی اظهار داشت: مصرف نانهای سبوس دار مانند نان سنگک و نان جو باعث میشود افراد با حجم کمتری از غذا سیر شوند و سلولها به سیری واقعی برسند و در نتیجه از چاقی جلوگیری شود. مصرف غلات سبوس دار میتواند به کاهش وزن، تنظیم چربی و فشار خون کمک کند.
خواجه گفت: افزایش اختلالات رودهای، ابتلا به سرطانهای روده بزرگ، مقعد، پانکراس، بافت آندومتر رحم، تخمدان و پروستات، افزایش احتمال بروز بیماریها و حملههای قلبی، افزایش ابتلا به چاقی، افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دوم، کاهش مقاومت در برابر انواع عفونت ها، ایمنی کمتر در مقابل ویروسها، افزایش آلرژی به مواد غذایی و افزایش مواد سمی در کبد و کلیه از جمله عواقب ناشی از کمبود سبوس گندم بر سلامت مردم است.
کارشناس مسئول تغذیه تأکید کرد که افزایش عصبانیت، پرخاشگری، افسردگی، تنشهای روانی، خستگیهای مفرط، بیحوصلگی و در نتیجه کاهش شادابی جامعه از دیگر عوارض ناشی از جداسازی سبوس از آرد هستند.
خواجه تصریح کرد: به دلیل اینکه در مرحله سبوسگیری آرد، بخشی از ویتامینها و املاح آن از دست میرود، برخی کشورها از آردهای غنیسازی شده در تهیه نان استفاده میکنند که در کشور ما غنیسازی آردها از نظر آهن و اسید فولیک انجام میشود.