• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۲۴۹۶۵
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۹
خوزستان » اجتماعی

ورود فاضلاب شهری از ۱۷۱ نقطه به رودخانه های کارون و دز

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: فاضلاب شهری از ۱۷۱ نقطه وارد کارون و دز می‌شود.

ورود فاضلاب شهری از ۱۷۱ نقطه به کارون و دز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه باید جلوی ورود پساب به منابع آبی گرفته شود، گفت: متاسفانه وضعیت تصفیه خانه‌های فاضلاب شهری در خوزستان مناسب نیست و اگر همین مسیر ادامه پیدا کند، وضعیت بسیار خطرناکی طی می‌کنیم.

داود میرشکار اظهار کرد: یک سوم منابع آبی کشور در رودخانه‌های خوزستان جاری است که در اقتصاد، تولید و امنیت غذایی کشور نقش بسزایی دارد؛ ۹۱ درصد منابع آبی این رودخانه‌ها به حوزه کشاورزی، ۶ درصد در بخش‌های شرب و ۳ درصد در حوزه صنعت استفاده می‌شود، اما متاسفانه یکی از منابع آلوده‌کننده آب در خوزستان هستیم به گونه‌ای که پساب از ۳۱۱ نقطه وارد این رودخانه‌ها می‌شود که ۱۷۱ نقطه از این تعداد در حوزه کارون و دز هستند.

وی افزود: این وضعیت ورود پساب به رودخانه‌های می‌تواند مشکلاتی در حوزه امنیت غذایی و منابع آبزی ایجاد کند. با توجه به اینکه همه این منابع آبی وارد دریا می‌شوند، این مساله اکوسیستم دریایی را تحت الشعاع قرار می‌دهد و مشکلاتی ایجاد می‌کند.

عدم تحقق وعده‌های حذف ورود فاضلاب شهری کارون

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در سال ۱۳۸۱، شورای حفاظت کیفی کارون تشکیل شد که تاکنون ۵۹ جلسه در این زمینه برگزار و مصوبات زیادی داشته است. بررسی‌های حوزه منابع آبی، مشکلات و چالش‌ها در این شورا مطرح می‌شود و این شورا یکی از ابزار‌های مدیریتی برای کنترل میزان آلاینده‌ها به رودخانه‌ها است.

میرشکار با اشاره به عدم تحقق وعده‌های حذف ورود فاضلاب شهری کارون، عنوان کرد: علاوه بر این، در همه شهرستان‌ها باید کمیته متناظر این شورا برگزار و تصمیمات این شورا را در شهرستان‌ها اجرایی شود.

وی با بیان اینکه باید جلوی ورود پساب به منابع آبی گرفته شود، تصریح کرد: متاسفانه وضعیت تصفیه خانه‌های فاضلاب شهری در خوزستان مناسب نیست و اگر همین مسیر ادامه پیدا کند، وضعیت بسیار خطرناکی طی می‌کنیم.

تنها ۲۰ درصد فاضلاب اهواز در تصفیه خانه غرب تصفیه می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: تنها ۲۰ درصد فاضلاب اهواز در تصفیه خانه غرب اهواز تصفیه می‌شود، بنابراین باید تصفیه خانه غرب اهواز کامل و لوله‌های انتقال فاضلاب به تصفیه خانه اجرا شوند. تصفیه خانه شرق اهواز نیز غیرفعال است و باید فعال و خطوط آن اجرایی شوند.

وی افزود: تصفیه خانه‌های فاضلاب شهری دزفول و رامهرمز تنها ۴۰ درصد از شهر را پوشش می‌دهند. تصفیه خانه فاضلاب شهری شوشتر هم اگرچه فعال شد، اما اکنون از مدار خارج شده است. در شادگان نیز تصفیه خانه فاضلاب شهری نداریم و فاضلاب به صورت خام به تالاب شادگان می‌رسد. تصفیه خانه فاضلاب شهری آبادان نیز اخیرا افتتاح شده است که باید کارکرد آن بررسی و در صور تایید مجوز صادر شود. تصفیه خانه‌های فاضلاب شهری خرمشهر، ماهشهر و بندر امام (ره) نیز ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

خوزستان تصفیه خانه فاضلاب شهری با ظرفیت کامل ندارد

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: بنابراین متاسفانه در خوزستان تصفیه خانه فاضلاب شهری که با ظرفیت کامل در حال بهره برداری باشد، وجود ندارد.

میرشکار بیان کرد: در این راستا نشست‌هایی با مسئولان شرکت آب و فاضلاب داشتیم که در نهایت، بهلزوم تامین اعتبارات مالی برای کامل کردن این پروژه‌ها ختم می‌شود.

وی با اشاره به پیگیری شدید احداث تصفیه خانه‌ها فاضلاب شهری و صنعتی، تصریح کرد: با پیگیری‌های انجام شده مباحث مربوط به تصفیه خانه‌های بیمارستانی صد درصد اجرا شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در برنامه هفتم توسعه ظرفیت قاونی ایجاد شده است که طبق آن صنایع باید آب مورد نیاز خود را از آب‌های نامتعارف استفاده کنند که برای این کار باید شبکه جمع آوری فاضلاب و تصفیه خانه‌ها احداث شوند. در حال حاضر صنایع بزرگ آب‌بر به دنیال این هستیم از ظرفیت صنایع برای این کار استفاده شود تا از آب‌های نامتعارف که اکنون مشکلات بهداشتی عدیده‌ای ایجاد می‌کند، استفاده کنند.

پیگیری احداث تصفیه خانه‌های فاضلاب شهرک‌های صنعتی

میرشکار بیان کرد: احداث تصفیه خانه‌های فاضلاب شهرک‌های صنعتی در حال پیگیری است و به جز چند شهرک صنعتی، تصفیه خانه فاضلاب دارند و پایش‌های همکاران ما از تصفیه خانه‌های فاضلاب صنعتی و بیمارستانی نشان می‌دهد وضعیت مناسبی دارند، مگر این‌که به دلیل اتفاقی از مدار خارج شوند.

وی افزود: یکی از مواهب خداوند به خوزستان این منابع آبی است که می‌توانیم از این ظرفیت در حوزه اشتغال سازگار با اکوسیستم خوزستان استفاده کنیم؛ یکی از این ظرفیت‌ها حوزه گردشگری است که استفاده از این فرصت مغفول مانده و تمام فکر و ذکر اقتصادی ما به سمت ایجاد صنایع بزرگ آب بر و آلاینده است و بهره‌برداری از اشتغال‌های سازگار با اکوسیستم مغفول مانده است که امیدواریم بیشتر به این حوزه توجه شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: سند توسعه گردشگری تالاب شادگان، تدوین شده و اکنون با تامین اعتبار منابع مالی، کار‌های خوبی در این خصوص در حال انجام است که قابلیت استفاده از این سند برای سایر تالاب‌ها و رودخانه کارون وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعلام جزئیات ثبت نام داوطلبان انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی
تقابل تیم‌های ملوان و فجر سپاسی در بندرانزلی
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در چهار استان
پیشرفت ۸۵ درصدی محور بجنورد - جنگل گلستان 
رئیس جدید اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان بم معرفی شد
جدال مدعیان پوشیدن پیراهن تیم ملی کاراته
مدیریت ناترازی انرژی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است
سرپرست اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان ریگان معرفی شد
­معرفی برترین‌ها و دعوت شدگان به مرحله بعد انتخابی تیم ملی کاراته
ابتکار تهران برای همگرایی
آماده باش ستاد بحران منوجان در پی هشدار هواشناسی
نجات محکوم به قصاص در بجنورد با گذشت اولیا دم
زنجانی ها مراقب یخ زدگی کنتورهای آب باشند
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
فعالیت متناوب سامانه بارشی در چهارمحال و بختیاری
جشن آغاز زندگی مشترک ۲۰۰ زوج دانشجو در دانشگاه زنجان
تشییع پیکر پدر شهید در روستای مار
نمایشگاه‌های هنر‌های تجسمی و صنایع‌دستی در دومین هفته فرهنگی شازند
خبر‌هایی از تقویت تیم های مددکاری اورژانس اجتماعی در گرمسار
اتصال جاده جاجرم– میامی به سمنان اولویت اصلی حوزه راه استان است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق
پرواز ناموفق تهران به بغداد
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در دوره سرد سال
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)