پخش زنده
امروز: -
در مراسم گرامیداشت روز جهانی تالابها در عسلویه از دو سند رسمی تالابمند و نخیلو رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این آئین با ادای احترام به سه شهید محیطبان استان و تبریک دهه مبارک فجر، اظهار داشت: تامین نشدن نیاز آبی محیط زیستی تالابها، انواع آلودگیها ازجمله فاضلاب و پسماند و خطر گونههای مهاجم تهدیداتی هستند که امروز تالابهای ما را تهدید میکنند.
شینا انصاری با تاکید بر تامین حقابه تالابها گفت: بند ب ماده ۳۸ برنامه هفتم توسعه متوجه تکالیف وزارت نیور درخصوص تامین نیاز آبی تالابهاست که همکاران این وزارتخانه باید توجه ویژهای به این مقوله داشته باشند.
وی در پایان تاکید کرد: حفظ محیط زیست نیازمند دیدگاه محیط زیستی، همکاری دستگاهها و مشارکت جوامع محلی است.
انصاری در پایان از سند خوردن دو تالابمند و نخیلو در استان بوشهر خبر داد و در این راستا از همکاران محیط زیست استان بوشهر تشکر کرد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تالابها میتوانند اثرات تغییرات اقلیمی را کاهش دهند و به طور مثال در سیل سالهای اخیر خوزستان این دو تالاب هورالعظیم و شادگان احمدرضا لاهیجان زاده بیان کرد: تالابها میتوانند اثرات تغییرات اقلیمی را کاهش دهند و به طور مثال در سیل سالهای اخیر خوزستان این دو تالاب هورالعظیم و شادگان بودند که مردم سه شهر بزرگ جنوب استان را نجات داد و اگر این تالابها نبودند زندگی صدها هزار نفر مورد تهدید قرار میگرفت.
وی افزود: ماهیها منبع اصلی تامین پروتیین برای بیش از یک میلیارد نفر در جهان هستند و یکی از منابع تامین ماهی تالابها هستند همچنین ۴۰ درصد از گونههای شناخته شده جهان در تالابها زندگی و یا بخشی از زیستگاه آنها در زیستگاههای تالابی قرار دارد.
لاهیجان زاده تاکید کرد: ۸۵ درصد از تالابها را از سال ۱۷۰۰ از دست دادیم همچنین۳۵ درصد از تالابها از سال ۱۹۶۰ از بین رفت و این اکوسیستمها سه برابر بیشتر از جنگلها در معرض خطر تهدید هستند.
وی تاکید کرد: در اغلب تالابهای بزگ کشور برنامههای حفاظتی در حال انجام است و امیدواریم با اعطای حق آبه این اقدامات حفاظتی به بهترین شکل ادامه داشته باشد.
لاهیجان زاده یادآور شد: اگر پمپاژ درست و برنامه حفاظتی از جمله لایروبی در تالاب میانکاله و خلیج گرگان مطابق برنامه انجام نگیرد، ما در سال ۱۴۰۸ تا ۱۴۱۰ کل خلیج گرگان را از دست خواهیم داد.
وی ادامه داد: سند دو تالاب در استان بوشهر دریافت شده است و امیدواریم این نهضتی برای دریافت سند تالابها در سایر استانها باشد.
لاهیجان زاده افزود: احیای تالاب بام دژ نیز از جمله اقدامات مهم ما در استان خوزستان است و امیدواریم در صورت تامین اعتبار تا پایان سال آینده به صورت کامل احیا شود.
وی به مدیران استانی توصیه کرد: تا تمامی راههای قانونی برای حفاظت از تالابها را در نظر داشته باشند و جهت دریافت حق آبه تالابها از اقدامات قضایی نیز دریغ نکنند.
استاندار بوشهر هم گفت: محیطزیست به ویژه تالابها برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است و رویکرد دولت در استان این است که همه فعالیتهای توسعهای در استان باید پیوست محیط زیستی داشته باشند.
ارسلان زارع بیان کرد: در تمامی برنامهها و نشستها در دولت چهاردهم این پیام به جامعه ارسال شده است که محیط زیست برای دولت مهم و محترم است و برای به ثمر نشستن این امر مهم نیازمند هم افزایی هستیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر هم گفت: خشکسالی و واحدهای آلاینده تالابهای استان بوشهر را با خطرات جدی روبهرو کرده است.
عبدالرحمن مرادزاده بیان کرد: فعالیت فعالان و کارشناسان، اصل مترقی ۵۰ قانون اساسی و عزم دولت محترم باعث شده تا این موضوع یکی از دغدغههای اصلی مردم باشد.
وی افزود: استان بوشهر به دلیل موقعیت جغرافیای منحصربهفرد دارای تالابهای ساحلی ارشمندی است که در حفاظت از تنوع زیستی و جوامع محلی نقش مهمی دارند.
مرادزاده با نام بردن از برخی تالابهای استان و اشاره به ارزشهای زیست بومی آنها، ادامه داد: خشکسالی و قرارگیری واحدهای آلاینده در حاشیه ساحل تالابهای ما را در استان بوشهر با تهدیدات جدی روبه رو کرده است.
وی گفت: این عوامل به همراه تغییرات اقلیمی باعث شده تا تالابهای استان در شرایط نامناسبی قرار گیرد و ما باید برای حفاظت از این اکوسیستمهای ارزشمند فعالیتهای جدی تری داشته باشیم.