پخش زنده
امروز: -
اختتامیه نهمین جشنواره ملی نهج البلاغه دانشگاهیان کشور با عنوان رسا، و با معرفی صاحبان ۱۴۰ اثر برگزیده در رشتههای مختلف در مرکز فقهی ائمه اطهار قم برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز قم؛ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با انتقاد از غفلت در ترویج معارف نهجالبلاغه تأکید کرد: این کتاب الهامبخش نباید مهجور بماند و دانشگاهها باید پرچمدار گفتمانسازی در این حوزه باشند.
حجتالاسلام مصطفی رستمی، با بیان اینکه امروز در جوامع بشری، با توجه به ارتباطات گسترده و از بین رفتن مرزهای سنتی، شاهد مشکلات و دردهای مشترکی هستیم گفت: بشر در دورههای مختلف مدعی کشف راهحلهای نهایی بوده است، اما تاریخ نشان میدهد که بسیاری از این ادعاها، در نهایت پوچ و ناکارآمد از آب درآمدهاند؛ اینجاست که همان متفکرانی که روزگاری نظام لیبرال دموکراسی را بهعنوان "پایان تاریخ" معرفی کردند، امروز به شکست و ناکارآمدی آن اعتراف دارند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به وضع کنونی جهان تصریح کرد: مدعیان حقوق بشر، امروز چهره واقعی خود را در فجایع غزه، فلسطین نشان دادهاند؛ این وضعیت، نشاندهنده حقیقتی تاریخی است که همواره در جوامع بشری وجود داشته است.
رستمی افزود: در میان این تحولات، یک حقیقت درخشان و پایدار وجود دارد که هیچگاه غبار فراموشی بر آن ننشسته است و آن، مکتب امیرالمؤمنین علی علیهالسلام است؛ معجزه آن حضرت در این است که خودشان، معجزه رسول اکرم (ص) هستند.
وی با تاکید بر اینکه با وجود آنکه مدت زمان حکومت حضرت علی (ع) کمتر از پنج سال بود، اما در همین مدت کوتاه، معارف ارزشمندی را برای بشریت به یادگار گذاشتند تاکید کرد: باید اعتراف کنیم که در ترویج و بهرهگیری از نهجالبلاغه کوتاهی کردهایم؛ این کتاب، زبان فطرت و حقیقت است و هرکس که با آن مواجه شود، نمیتواند از آن روی برگرداند؛ با این حال، بدخواهان همواره تلاش کردهاند که نور این معارف به جوامع بشری نرسد؛ از این رو، لازم است که تلاشهای خود را در این مسیر افزایش دهیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به احیای مجدد جشنواره نهجالبلاغه دانشگاهیان پس از یک دهه وقفه، تصریح کرد: این جشنواره از سال گذشته آغاز به کار کرد و فضای دانشگاهها را با عطر معارف نهجالبلاغه معطر ساخت؛ هرچند آمار شرکتکنندگان در این جشنواره قابل توجه است، اما همچنان با ظرفیت علمی و دانشگاهی کشور و جایگاه والای نهجالبلاغه فاصله داریم.
وی افزود: اعتکاف، در گذشته تنها در مساجد برگزار میشد، اما اکنون که دانشگاه پای کار آمده آن را به یک فرهنگ عمومی در جامعه تبدیل کرده است؛ امسال بیش از یک میلیون معتکف داشتیم که بیش از ۶۰ درصد آن جوانان بودند.
دبیر این جشنواره نیز از شرکت حدود ۵۸ هزار دانشگاهی در این جشنواره خبر داد و گفت: جشنواره رسا آغازی برای انس بیشتر دانشگاهیان با نهج البلاغه است.
حجت الاسلام سید محمد طاهری با تأکید بر اینکه نهجالبلاغه همچنان در غربت است گفت: جشنواره ملی رسا با هدف ترویج معارف امیرالمؤمنین (ع) برگزار شده و این رویداد نباید پایان کار باشد، بلکه باید زمینهای برای گسترش انس دانشگاهیان با نهجالبلاغه شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: این جشنواره در پنج بخش معارفی، پژوهشی و سایر حوزههای مرتبط برگزار شد و در مجموع بیش از ۵۸ هزار نفر از استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاهی در آن شرکت کردند که حدود ۶۵ درصد از شرکتکنندگان در بخش معارفی شامل حفظ، مفاهیم و مطالعات نهجالبلاغه حضور داشتند که نشاندهنده استقبال گسترده از این بخش است.
طاهری تأکید کرد: یکی از ابتکارات ارزشمند این جشنواره، راهاندازی «یکشنبههای علوی» در دانشگاهها و حضور ائمه جماعات در مساجد دانشگاهی برای ترویج نهجالبلاغه بود؛ همچنین در سطح ۳۱ استان، شبکه خادمان نهجالبلاغه با عضویت ۵ هزار نفر تشکیل شد که نقش مهمی در اشاعه این معارف ایفا خواهد کرد.
وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر انس بیشتر جوانان با نهجالبلاغه، از معاونتهای فرهنگی دانشجویی وزارتخانهها درخواست کرد که با تشکیل کانونهای نهجالبلاغه در دانشگاهها، زمینه تقویت این رویکرد را فراهم کنند و افزود: ایجاد این کانونها بهعنوان یک ساختار فرهنگی منسجم، میتواند در گسترش فرهنگ نهجالبلاغه میان دانشجویان مؤثر باشد.