• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۸۴۹۷۳
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

رکوردشکنی صنعت هسته‌ای در حوزه اکتشاف، فرآوری و تولید سوخت

معاون سازمان انرژی اتمی ایران از افزایش ۱۰۰ درصدی اکتشافات زمینی، جهش ۳۴ درصدی در معدن‌کاری و تولید کیک زرد به عنوان دستاورد‌های مهم این حوزه در سال ۱۴۰۳ نام برد و از برنامه‌های آینده برای توسعه کارخانجات فرآوری و تولید کیک زرد در سایت‌های معدنی سازمان در سراسر کشور خبر داد.

رکوردشکنی صنعت هسته‌ای در حوزه اکتشاف، فرآوری و تولید سوخت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سیدجواد احمدی معاون سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هسته‌ای در تشریح عملکرد معاونت سوخت هسته‌ای در یک سال گذشته، گفت: سال ۱۴۰۳ سال بسیار موفقی برای مجموعه معاونت سوخت بود و همه برنامه‌های پیش‌بینی شده در این شرکت محقق شد و در برخی از موارد توانستیم به رکورد دست یابیم.

وی افزود: در حوزه اکتشاف به عنوان نخستین مرحله از چرخه سوخت نسبت به سال گذشته شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی اکتشافات زمینی (فاز شناسایی و پی‌جویی) بودیم. در حوزه اکتشافات تکمیلی نیز در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل از آن حدود ۲۴ درصد جهش داشتیم. همچنین در حوزه معدن‌کاری و استخراج مواد پرتوزا و عناصر همراه شاهد حدود ۳۴ درصد افزایش فعالیت بودیم.

ارتقای قابلیت‌های حوزه معدن‌کاری با پیاده سازی مدل مشارکتی

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هسته‌ای گفت: علت افزایش و ارتقای عملکرد معاونت سوخت، پیاده سازی مدل جدید در شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هسته‌ای (تماس) است که با روشی مشارکتی از ظرفیت و ظرفیت شرکت‌های دارای قابلیت در حوزه معدن‌کاری استفاده کردیم.

وی افزود: اگر این کار صرفا توسط همکاران ما در سازمان انرژی اتمی ایران انجام می‌گرفت، زمان زیادی صرف می‌شد، اما با استفاده از مدل مشارکتی و ظرفیت شرکت‌های معدنی فعال در کشور توانستیم بسیار سریع‌تر به کیک زرد و عناصر پرتوزا برسیم. با این کار هم شرکت‌های معدنی به ماده معدنی مورد نیاز در صنعت می‌رسند و هم ما به اهداف خود دست خواهیم یافت.

افزایش چشمگیر تولید کیک زرد در سال ۱۴۰۳

معاون رییس سازمان انرژی اتمی ایران اضافه کرد: با توجه به اینکه اکنون کارخانه شهید رضایی‌نژاد و کارخانه کیک زرد ساغند در سایت شهید سلیمانی، در حوزه فرآوری درحال فعالیت هستند؛ پیشرفت خوبی در این عرصه داشته‌ایم. در سال ۱۴۰۳ توانستیم مقدار مناسبی کیک زرد تولید کنیم و بر اساس برنامه‌ریزی‌ها در نظر داریم تا کارخانجات کیک زرد را در سراسر سایت‌های معدنی سازمان در کشور توسعه دهیم به گونه‌ای که در هر محلی که کار معدنی صورت می‌گیرد، کارخانه کیک زرد داشته باشیم.

برنامه‌ریزی برای تامین نیاز‌های راکتور‌ها و نیروگاه‌های کشور

احمدی افزود: در حوزه تولید سوخت نیز کار‌های فراوانی انجام شده است. همچنین امور زیرساختی برای تولید و تامین سوخت نیروگاه‌ها و راکتو‌های داخلی درحال انجام است، قرارداد‌های خوبی تنظیم شده است تا بتوانیم نیاز‌های راکتور‌ها و نیروگاه‌های ساخت داخل را تامین کنیم.

وی گفت: درحال ایجاد زیرساخت‌ها و خرید تجهیزات مورد نیاز هستیم تا بتوانیم این امر مهم را عملیاتی کنیم. علاوه بر این در سال گذشته بهره‌برداری از خط تولید هگزا فلورید تلوریم انجام و برنامه تولید به صورت کامل محقق شد. همچنین در سال ۱۴۰۳ خط تولید هگزا فلورید ایریدیم نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۳ زیرساخت‌های عمرانی و ساختمان‌های اداری در حوزه پسمانداری تکمیل شد. یکی دیگر از اقدامات حائز اهمیت در سال گذشته تکمیل چهار کسک مربوط به حمل و نگهداری سوخت مصرف شده بود که مراحل نهایی آن در حال طی شدن است تا ان‌شاءالله در خرداد مورد بهره‌برداری قرار گیرند تا سوخت‌های مصرف شده را در آنها نگهداری کنند.

احمدی بهره‌برداری از زیرساخت‌های مورد نیاز برای تاسیسات جامع آزمایش (تست) ایمنی فنی را یکی دیگر از اقدامات ۱۴۰۳ بیان کرد و افزود: تست کسک را در مقیاس ۱/۳ انجام دادیم و مقیاس اصلی را نیز در اوایل فروردین عملیاتی خواهیم کرد.

راه‌اندازی کارخانه فرآوری عناصر همراه در دیلک وردی و رنگان

وی درباره برنامه‌های این معاونت در سال ۱۴۰۴ گفت: در حوزه اکتشاف، برنامه‌های تکمیلی در سراسر کشور خواهیم داشت و این طرح‌ها در سایت‌های شمال غربی تا جنوب شرقی کشور ادامه دارد. با همکاری شرکت‌ها، در همه گستره کشور عملیات اکتشاف داشتیم و امسال نیز این اقدام ادامه خواهد یافت. همچنین در حوزه فرآوری، برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا کارخانه فرآوری عناصر همراه را در مجتمع دیلک وردی به بهره‌برداری برسانیم.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هسته‌ای با بیان اینکه امسال کارخانه فرآوری در جنوب شرق کشور نیز احداث خواهد شد، گفت: از کارخانه فرآوری عناصر همراه در سایت رنگان نیز در شهریور بهره‌برداری خواهیم کرد. در سایت جنگسر نیز احداث کارخانه فرآوری درحال طراحی است. همچنین درحال مطالعه هستیم تا بتوانیم ایجاد کارخانه کیک زرد در مقیاس بالا را در سایر سایت‌ها راه‌اندازی کنیم.

وی اضافه کرد: در حوزه تولید سوخت نیز در نظر داریم تا کار‌های سال گذشته را به سرانجام برسانیم. به ویژه موضوع تاسیسات مورد نیاز برای آزمون (تست)‌های کاربردی سوخت پیش از پرتودهی را ایجاد خواهیم کرد؛ ایجاد چنین تاسیساتی این قابلیت را به ما خواهد داد که تمام آزمون‌های مورد نیاز روی سوخت‌ها را قبل از پرتودهی انجام دهیم. همچنین در حوزه پسمانداری طرح‌های نیمه‌تمام و راکد را در سال ۱۴۰۴ به سرانجام خواهیم رساند.

هوشمند سازی سایت‌های معدنی در سال‌جاری

احمدی افزود: هوشمندسازی سایت‌های معدنی نیز در سال ۱۴۰۳ مدنظر قرار گرفت به صورتی که بارگیری و حمل مواد معدنی باید به صورت هوشمند انجام شود که این کار در سایت ساغند پیاده‌سازی شده است و در نظر داریم تا امسال این طرح را در سایر سایت‌ها نیز عملیاتی کنیم.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هسته‌ای خاطرنشان کرد: سال گذشته پنجاهمین سالگرد تاسیس سازمان انرژی اتمی بود یعنی ۵۰ سال تلاش همکاران ما در صنعت هسته‌ای که الحمدلله تاکنون دستاورد‌های فراوانی برای کشور داشته است.

وی افزود: در حوزه چرخه سوخت همه عملیات‌ها و فرآیند‌های چرخه سوخت بومی‌سازی شده است و می‌توان ادعا کرد که تولید سوخت در کشور به‌صورت کامل توسط همکاران ما درحال انجام است. همچنین در حوزه تولید رادیودارو‌ها گام‌های بسیار مهمی برداشته شده که نیاز است حمایت بیشتری شود تا همکاران ما در صنعت هسته‌ای با قدرت و اطمینان خاطر بیشتری امور را پیش ببرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید شرکت در جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی دراصفهان
رونق گلخانه‌های هوشمند در ساوجبلاغ
آغاز طرح توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی استان همدان 
اجرای طرح ملی قرار دوازدهم در استان سمنان
مصوبات شورای فرهنگ عمومی باید جدی گرفته شود
پوشش ویژه رقابت‌های همبستگی کشور‌های اسلامی در شبکه ورزش
بررسی استقلال حوزه انتخابیه بردسکن در کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور
مسابقات چندجانبه کشتی آلیش بانوان در خرم آباد
امضای تفاهم‌نامه همکاری میان بهزیستی خوزستان و دانشگاه شهید چمران اهواز
تلاش برای زنده کردن توافق در حال احتضار
اعزام ۱۴۵ دانش آموز دختر گلپایگانی به سرزمین آسمانی ها
افتتاح مدرسه ۱۸ کلاسه سیادک زاهدان با حضور معاون روستایی و مناطق محروم
پاراجودو قهرمانی آسیا؛ ایران نایب قهرمان شد
معرفی برگزیدگان مچ اندازی، قهرمانی باشگاه‌های خراسان رضوی و انتخابی کشور
صندوق‌های صدور و ابطال طلا؛ و کاهش محدودیت معاملات
اخبار کوتاه از مناطق مخلتف کهگیلویه و بویراحمد
عروج مادر شهید قیام‌علی احمدی در استان زنجان
خارج کردن توده ۱۰ کیلویی از شکم بیمار در کرج
۳هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه در چهارمحال و بختیاری تحت پوشش نگهداری و بهسازی
اعزام دانش آموزان بسیجی لنده به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
تحویل هزار مسکن ملی به مردم کرمانشاه در دهه فجر امسال  (۱ نظر)