پخش زنده
امروز: -
بیش از نیمی از اراضی کشاورزی آذربایجانغربی زیر کشت غلات رفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در همایش گرامیداشت روز ملی نان و تجلیل از فعالان زنجیره تولید نان در استان گفت: ۵۰ درصد از اراضی کشاورزی این استان به کشت غلات و به ویژه گندم اختصاص دارد.
علی دیانتی، با اشاره به اهمیت گندم در سبد غذایی مردم افزود: در حالیکه ۱۷ درصد از اراضی کشاورزی جهان زیر کشت گندم است، این میزان در ایران و به طور خاص در آذربایجانغربی به ۵۰ درصد میرسد.
دیانتی، با ارائه آماری از میزان اراضی زیر کشت استان اظهارکرد: از مجموع ۸۴۲ هزار و ۱۲۶ هکتار اراضی کشاورزی استان، ۴۰۸ هزار هکتار به کشت گندم و ۴۵ هزار هکتار به کشت جو و در مجموع ۴۵۰ هزار هکتار به کشت غلات اختصاص دارد.
وی، با اشاره به تولید بیش از یک میلیون تن گندم در استان در دو سال اخیرتصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، ۶۸۲ هزار و ۵۰۰ تن و در سال گذشته بیش از ۶۷۵ هزار تن گندم در استان تولید شده که این استان را از نظر تولید گندم در رتبه پنجم کشوری قرار داده است.
دیانتی، ابراز امیدواری کرد با بارشهای نرمال در ماههای اردیبهشت و خرداد، امسال نیز شاهد پایداری تولید گندم در استان باشیم.
وی، با تأکید بر اهمیت امنیت غذایی اضافه کرد: ۴۰ درصد انرژی و پروتئین مورد نیاز کشور از طریق گندم تأمین میشود و سرانه مصرف گندم در دنیا ۶۰ تا ۶۳ کیلوگرم بوده در حالیکه این میزان در کشور ما ۱۶۰ کیلوگرم است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، حفاظت از منابع آبی و خاکی را شرط پایداری تولید محصولات کشاورزی دانست و بر لزوم سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، به ویژه در حوزه خاک، تأکید کرد و خواستار توجه ویژه به تأمین انرژی واحدهای تولیدی بخش کشاورزی شد.
دیانتی، در ادامه به اقدامات انجام شده در زمینه مبارزه با آفات و بیماریهای گندم اشاره کرد و افزود: ۸۵ هزار هکتار از مزارع علیه علفهای هرز و ۶۵ هزار هکتار علیه آفات گندم سمپاشی شدهاست.