پخش زنده
امروز: -
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: ناوگان حملونقل افزون بر مخاطرات جادهای و هزینههای ناشی از مصرف سوخت نفتگاز، هزینه کرایه حمل سنگینی را به بودجه شرکت تحمیل کرده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، شهلا لونی با اشاره به الزامات تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، بر نقش کلیدی سرمایهگذاری در توسعه ظرفیت پالایشی کشور تأکید کرد و گفت: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۴ بهعنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» و هدفگذاری افزایش ۸ درصدی اقتصاد در برنامه هفتم، یکی از مهمترین پیشنیازهای این رشد، افزایش ظرفیت تولید در بخشهای مختلف، بهویژه در حوزه انرژی و بهطور مشخص صنعت پالایش و پخش است و این موضوع تنها از مسیر سرمایهگذاری هدفمند و بهرهگیری از ابزارهای مالی و مقررات تسهیلگر محقق میشود.
وی با بیان اینکه تحقق اهداف ماده ۴۵ قانون برنامه هفتم توسعه یکی از مسیرهای کلیدی برای افزایش ظرفیت پالایشی کشور متناسب با اهداف کمّی برنامه است، افزود: شرکت ملی پالایش و پخش، بهعنوان پیشران زنجیره تأمین انرژی کشور و تأمینکننده سوخت مورد نیاز صنایع بزرگی، چون فولاد، نیروگاهها و بخش حملونقل، نقش بنیادینی در این فرآیند دارد. به همین منظور این شرکت در سال ۱۴۰۴ تمرکز ویژهای بر سرمایهگذاری در حوزههای افزایش ظرفیت پالایشی، ارتقای کیفی فرآوردههای تولیدی پالایشگاهها و توسعه زیرساختهای انتقال، توزیع، ذخیرهسازی داشته است.
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره اهداف کمّی برنامه هفتم توسعه و پیشرفت گفت: مطابق جدول شماره ۸ ماده ۴۲ برنامه هفتم توسعه، باید ظرفیت تولید روزانه بنزین به ۱۲۹ میلیون لیتر و نفتگاز به ۱۳۰ میلیون لیتر در روز افزایش یابد و نسبت تولید محصولات سنگین پالایشی به کل محصولات پالایشی در پایان برنامه به ۲۰ درصد برسد. برای تحقق این اهداف اجرای طرح احداث پالایشگاههای جدید، ارتقای کیفی محصولات پالایشی و طرحهای زیرساخت اتصال، توزیع و ذخیرهسازی اجتنابناپذیر است، همچنین پالایشگاهها در حوزه ارتقای کیفی فرآوردهها باید همسو با الزامات قانون هوای پاک حرکت کنند و تولید فرآوردههای استاندارد را در دستور کار خود قرار دهند.
لونی با اشاره به چالشهای موجود در حوزه حملونقل فرآوردههای نفتی تصریح کرد: ناوگان حملونقل افزون بر مخاطرات جادهای و هزینههای ناشی از مصرف سوخت نفتگاز، هزینه کرایه حمل سنگینی را به بودجه شرکت تحمیل کرده است. از این رو سرمایهگذاری در توسعه خطوط لوله انتقال نفت خام و فرآورده، افزون بر کاهش هزینههای حمل، سبب صرفهجویی در مصرف سوخت و ارتقای ایمنی میشود. منابع حاصل از این صرفهجویی نیز میتواند برای تکمیل پروژههای احداث خطوط لوله بهکار گرفته شود.
وی به ظرفیتهای قانونی موجود در برنامه هفتم توسعه و پیشرفت و بودجه سنواتی بهمنظور تأمین بخشی از منابع مالی طرحهای صنعت پالایش برای جذب سرمایهگذاری اشاره کرد و یادآور شد: قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور شرایط مطلوبی را برای استفاده از ابزارهای متنوع مالی و جذب سرمایه فراهم آورده است، همچنین مطابق با برنامهریزیهای انجامشده برای طرحهای زیرساختی نیز از ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر استفاده میشود.
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در ادامه از معرفی ۲۴ فرصت سرمایهگذاری در صنعت پالایش و پخش و طرحهای تعریفشده ذیل مدیریت مصرف سوخت در جریان برگزاری رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران خبر داد و افزود: این فرصتهای سرمایهگذاری بهطور رسمی در نشست تخصصی «تحول در سرمایهگذاری و توسعه صنعت پالایش و پتروپالایش» که روز دوم اردیبهشتماه از ساعت ۱۳ تا ۱۷:۳۰ در محل سالن اجلاس سران برگزار میشود، معرفی میشوند.
به گفته لونی، در این نشست تخصصی، افزون بر معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت پالایش و پخش، به ابزارهای مالی بازار پول و سرمایه برای تأمین مالی پروژهها، فرصتهای سرمایهگذاری در زیرساختهای انتقال و توزیع و ظرفیتهای موجود در حوزه پالایش و پتروپالایش پرداخته میشود. همچنین در این نشست مدیرانی از بانک مرکزی، بازار سرمایه و بورس انرژی حضور خواهند داشت و از نظرات آنان در زمینه ابزارهای مالی در بازار پول و سرمایه بهرهمند خواهیم شد.