• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۸۲۳۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۷
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه

سیاست آموزش عالی کشور، پایان کمیت‌گرایی است

وزیر علوم با تأکید بر پایان توسعه کمی دانشگاه‌ها گفت: سیاست آموزش عالی کشور، تمرکز بر کیفیت، معیشت دانشگاهیان و اختیار جذب دانشجو توسط دانشگاه‌هاست.

سیاست آموزش عالی کشور، پایان کمیت‌گرایی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: چند سیاست در حوزه آموزشی علم کشور وجود دارد که باید پایان آن اعلام شود و نخستین مورد توسعه کمی دانشگاه‌هاست.

حسین سیمایی صراف در جمع روسای دانشگاه‌های فارس و برخی دانشگاه‌های کشور، افزود: سیاست آموزش عالی کشور خاتمه کمیت گرایی و اهتمام به ارتقای کیفیت دانشگاه‌ها است.

وی گفت: در یک بازه زمانی شاهد شکل گیری رقابت منفی میان دانشگاه‌های آزاد، پیام‌نور و مؤسسه‌ها بودیم که سبب گسترده شدن دانشگاه‌ها و بلای جان نظام آموزش علمی کشور شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: برای ارتقای دانشگاه‌ها، بهبود رتبه علمی کشور و معیشت دانشگاهیان باید سه اقدام انجام شود.

سیمایی صراف همچنین گفت: توجه به معیشت دانشگاهیان، مولدسازی و پذیرش دانشجو به اختیار دانشگاه‌ها سه اقدام مهم است که در این مسیر باید دنبال شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: باید به دانشگاه‌ها این اختیار داده شود که بر اساس نیاز سنجی و با حمایت کامل بهترین گزینه‌ها را جذب کنند.
سیمایی صراف اظهار کرد: تحقق این سه، سبب جهش در ارتقای دانشگاه‌های کشور خواهد شد.
جلوگیری از توسعه کمی دانشگاه‌ها با موانعی روبرو است و با این موانع نمی‌توان لایحه به مجلس برد چرا که به اتفاق آرای منفی رد خواهد شد.

وی یادآور شد: مطالعات آمایش عالی از سال ۹۲ آغاز شده و این مطالعات برای همه استان‌های کشور انجام شده است اما در مرحله اجرا موفق نبوده است.
وزیر علوم گفت: آمایش آموزش عالی سیاست ابلاغی رهبر معظم انقلاب است و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز آن را در ۱۱ ماده ابلاغ کرده اما با وجود اهتمام سه وزیر ادوار گذشته، هنوز اجرایی نشده است.
سیمایی صراف با اشاره به درخواست چند نماینده فارس از او برای ایجاد دانشگاه یا رشته دانشگاهی در شهرستان آنها، گفت: باید به جای کسب حسن شهرت مقطعی در یک شهرستان، منافع ملی را محور قرار دهیم.
او از روسای دانشگاه‌های فارس خواست بیندیشند و راهکار عملی برای تحقق این هدف ارائه کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره ایجاد پردیس بین‌الملل در دانشگاههای کشور نیز گفت: نباید به هر قیمت پردیس بین‌الملل ایجاد و تنها برای کسب درآمد ارزی،دانشجویان خارجی جذب کنیم چرا که ممکن است به حیثیت علمی کشور صدمه وارد شود.

سیمایی صراف افزود: باید دانشجوی خوب را جذب کنیم که هم حامل فرهنگ و تمدن ایرانی باشد و هم برای کشور درآمد داشته باشد و در ضمن آبروی علمی کشور نیز حفظ شود.

تامین مسکن دانشگاهیان، شاخص ارزیابی مدیران دانشگاه‌ها شد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به دغدغه مسکن کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، گفت: وزارت علوم برای تامین مسکن دانشگاهیان عزم جدی دارد و و موفقیت در این پروژه یکی از شاخصهای ارزیابی مدیران دانشگاه‌ها است.
وی افزود: با اختصاص بخشی از اراضی دانشگاه، استادان خود را حفظ می کنیم.
سیمایی صراف با بیان اینکه تامین مسکن دانشگاهیان ۱۴ مرحله اداری دارد، ادامه داد: ۳۵ دانشگاه کشور این مراحل را طی کرده و در مرحله واگذاری هستند و ۱۰۵ دانشگاه دولتی هنوز این فرآیند را آغاز نکرده‌اند.
او گفت: با توجه به اهتمام استاندار فارس، این استان می‌تواند در تامین مسکن دانشگاهیان پیشرو و الگو باشد و دانشگاه شیراز برای دیگر دانشگاه‌های بزرگ کشور، مدل ارائه کند.

وی در زمینه حقوق و مزایای کارکنان و اساتید دانشگاه‌ها گفت: اقداماتی انجام شده اما شاید به زودی اجرایی نشود؛ راهکار دیگر استفاده از ظرفیت‌های قانونی جهش دانش بنیان است.

دانشگاه‌های کشور از جدول خاموشی برق مستثنی شدند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خاتمه با اشاره به گفت‌وگوی خود با وزیر نیرو در حاشیه نشست چهارشنبه گذشته هیئت دولت، اعلام کرد: قرار شد فهرست خوابگاه‌ها و دانشگاه‌های کشور به وزارت نیرو داده شود تا در یک ماه باقیمانده از سال تحصیلی، از جدول خاموشی برق، مستثنی شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
اکثر فارغ‌التحصیلان ناتوان و تمام آنها مهارتهای زندگی و کاربردی را نیاموخته اند..و عملا نیروی انسانی کشور در مراکز آموزشی نابود می‌شوند
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد از رئیس جمهور
راه اندازی شعبۀ استان خوزستان انجمن علمی مطالعات نهج‌البلاغه
تکمیل طرح‌های نیمه تمام و بهبود فضای کسب و کار در خراسان شمالی
اولین برف پاییزی ارتفاعات خلخال را سفید پوش کرد
پیروزی پرگل المپیاکوس و گلزنی طارمی
جنجال بر سر تغییر یک نام صهیونیستی در ایرلند
وداع باشکوه با شهید خوشنام در همدان
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
تشییع و خاکسپاری یک شهید گمنام در بندرعباس
رقابت ۵۰ دانش‌آموز مازندرانی در مسابقات جهانی محاسبات ذهنی
روز‌های پایانی برداشت سیب زمینی در اقلید
عزت ایران اسلامی مرهون فداکاری مادران شهداست
لحظه‌ای را در ارتقای توان دفاعی ایران از دست نداده‌ایم
ضرورت مدیریت یکپارچه آب با توسعه‌ی همکاری‌های منطقه
نیکسون و کشتار دانشجویان، از تهران تا آمریکا
قم میزبان آئین تجلیل از مادران و همسران شهدا
استقرار بالگرد آتش نشانی در دزفول
استقلال قم راهی فینال شد
قوانین موجود، ظرفیت لازم برای سالم‌سازی محیط اجتماعی را دارند
تشریح برنامه هاودستاورهای توسعه ای آذربایجان غربی دربرنامه زنده استاندار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
تأکید پزشکیان بر بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۶ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)