پخش زنده
امروز: -
در شرایطی که وزیر بهداشت فلسطین اعلام کرد در روزهای اخیر ۲۹ کودک و سالخورده در غزه بر اثر گرسنگی جان خود را از دست دادهاند، رژیم صهیونیستی ساعاتی پیش از ورود گروهی از پزشکان و کارکنان بشردوستانه به غزه جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی میدل ایست آی، به گفته دو منبع در تماس با این گروه، این گروه شش نفره صبح روز پنجشنبه با یک کاروان سازمان ملل آماده ترک اردن بودند، اما اواخر روز چهارشنبه به آنها اطلاع داده شد که اجازه ورود به غزه را ندارند.
کوگات، واحد نظامی اسرائیل که بر لجستیک حرکت بین غزه و اسرائیل نظارت دارد، به درخواست میدل ایست آی برای اظهار نظر پاسخ نداد.
گروههای امدادی و کارکنان مراقبتهای بهداشتی ماهها از محدودیتهای اعمالشده از سوی اسرائیل، از جمله رد و محدود کردن مکرر ورود آنها به دلیل بدتر شدن وضعیت بشردوستانه در این منطقه، شکایت کردهاند. حادثه اخیر در میانه خشم فزاینده بین المللی نسبت به وضعیت غزه رخ میدهد، جایی که اسرائیل ورود تجهیزات پزشکی، مواد غذایی و سوخت را از دوم مارس، محاصره کامل کرد.
بیش از دو ماه بعد، نزدیک به نیم میلیون فلسطینی با گرسنگی فاجعهباری مواجه شدند. اوایل این هفته، تام فلچر مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل متحد گفت: اگر کمکها به غزه نرسد، ممکن است ۱۴۰۰۰ نوزاد در ۴۸ ساعت بمیرند.
ماجد ابو رمضان وزیر بهداشت فلسطین روز پنجشنبه اعلام کرد ۲۹ کودک و سالمند در غزه در روزهای اخیر بر اثر گرسنگی جان خود را از دست دادهاند و گفت این رقم ۱۴۰۰۰ «بسیار واقعی است که حتی ممکن است این مقیاس کم محاسبه شده باشد.»
یکی از کارکنان بخش بهداشت و درمان که به تازگی از ورود به غزه منع شده بود، گفت: «مشخص نیست اسرائیل با چه معیارهایی تصمیم میگیرد کدام پزشکان و کارکنان بشردوستانه اجازه ورود به غزه را داشته باشند.»
او از ذکر نامش خودداری کرد، زیرا قصد دارد دوباره وارد غزه شود، اما با توجه به شرایط فعلی گفت: نمیتواند این منطق اسرائیل را درک کند.
اما او در ادامه گفت که معتقد است اسرائیل در آینده حتی از صدور مجوز ورود تعداد محدود کارکنان مراقبتهای بهداشتی برای توجیه اقداماتش در غزه استفاده خواهد کرد و خاطرنشان کرد: یکی از استدلالهای کلیدی اسرائیل در دادگاه بینالمللی دادگستری در ژانویه سال ۲۰۲۴، اشاره به کمکهای بشردوستانهای بود که اجازه ورود داده بود.
او گفت: «این عملا یک بهانه بشردوستانه و پوششی برای خشونت است. آنها در سالها و دهههای آینده، زمانی که همه این موارد هنوز ادامه دارد، تغییر موضع خواهند داد و خواهند گفت: اوه، ما به ۲۵۰ پزشک اجازه ورود به غزه را دادیم. پس چطور این به معنای نسلکشی ما است؟ از حضور ما برای طرح ادعاهای خاص سوءاستفاده خواهد شد.»
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، روز یکشنبه گفت که به توصیه ارتش اسرائیل، «مقدار اولیهای از غذا» اجازه ورود داده خواهد شد تا «از بروز بحران قحطی جلوگیری شود»، اما تنها تا زمانی که ارتش و شرکتهای خصوصی، مراکزی را برای توزیع کمکها تحت طرح جدیدی ایجاد کنند که آژانسهای سازمان ملل متحد مسئول تلاشهای بشردوستانه بینالمللی رد کردهاند.
به نظر میرسد این طرح با سرعت در حال پیشرفت است. همانطور که میدل ایست آی روز چهارشنبه گزارش داد، شرکت «سیف ریچ سولوشنز»، پیمانکار نظامی خصوصی مستقر در آمریکا، قرار است بر توزیع کمکهای غزه از طرف اسرائیل نظارت کند.
عصر چهارشنبه، کوگات گزارش داد که ۱۹۸ کامیون حامل غذا، دارو و آرد گندم وارد غزه شده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) روز پنجشنبه اعلام کرد سازمانهای بشردوستانه حدود ۹۰ کامیون کالا برای توزیع جمعآوری کردند.
این سازمان هشدار داد به دلیل ناامنی، خطر غارت، تأخیر در تأیید هماهنگی و مسیرهای نامناسب ارائه شده از سوی نیروهای اسرائیلی چالشهای قابل توجهی در ارسال کمکها همچنان وجود دارد.
فلچر رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل، گفت: «امروز بسیار مهم خواهد بود. کامیونهای حامل کمکهای نجاتبخش بالاخره دوباره به حرکت درآمدند. من از شجاعت امدادگرانمان شگفتزدهام -اما آنها همچنان با چالشهای بزرگی برای رساندن کالاها از گذرگاه به محل مورد نیاز روبهرو هستند.»
بعداً در روز پنجشنبه، یونس الخطیب رئیس جمعیت هلال احمر فلسطین، به خبرنگاران گفت کمکهای ارسالی هنوز به مردم غزه نرسیده است.
او گفت: «هیچ غیرنظامی هنوز چیزی دریافت نکرده است. در واقع، میتوان گفت که بیشتر این کامیونها هنوز در مرز کارم شالوم هستند، بازرسی میشوند، اما به غزه نرسیدهاند.»