• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۶۴۳۸
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۰۲
صفحه نخست » عمومی

نفی مداخله خارجی و تاکید بر مبارزه با تروریسم در سوریه

در بیانیه پایانی نخستین اجلاس روسای کمیسیون سیاست خارجی کشورهای دوست سوریه با تاکید بر ضرورت برخورد قاطع با پدیده شوم تروریسم و احترام به رای و نظر مردم سوریه از طریق برگزاری انتخابات آزاد ، هر گونه مداخله خارجی در روند سیاسی این کشور ناقض مقررات بین المللی برشمرده است .

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، بیانیه پایانی نخستین اجلاس روسای کمیسیون سیاست خارجی کشورهای دوست سوریه  در 8 بند منتشر شد .
در بند نخست این بیانه با ابراز تاسف از بحران 3 ساله در سوریه ناشی از مداخله خارجی در امور داخلی این کشور بر ضرورت حل و فصل سیاسی  بحران  سوریه از طریق گفتگوهای سوری سوری تاکید شد .
در بخش دیگری از این بیانیه با محکومیت اقدامات تروریستی در سوریه ضرورت برخورد قاطع  کشورهای منطقه بویژه همسایگان سوریه و سازمانهای بین المللی و منطقه ای با پدیده شوم تروریسم خواستار شده است .
این بیانیه با ابراز نگرانی از تهدیدات روزافزون گروههای مسلح بی مسئولیت در روند بحران سوریه و ورود غیرقانونی از مرزهای مجاور که با حمایت و تسهیلات مالی و لجستیکی برخی کشورها  صورت می گیرد از دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت خواسته است این کشورها را  برای التزام عملی و فوری به قطعنامه 2118  این شورا وادار کنند و مانع از ارسال سلاح و عناصر تروریستی  به داخل سوریه  از طریق مرزهای مشترک  این کشور با همسایگان بویژه عراق و لبنان شود.
در بند دیگری از این بیانیه  با تاکید بر اینکه اوضاع انسانی دشوار در سوریه  که ریشه در محاصره اقتصادی  علیه مردم این کشور و اقدامات تروریستی دارد و با اشاره به ویرانی زیرساختها  و موسسات  اقتصادی سوریه با اقدام گروههای تروریستی ، از نهادهای بشر دوستانه خواسته شده است که برای ارسال کمک های انسان دوستانه با هماهنگی دولت و هلال احمر سوریه در چارچوب احترام  به  حاکمیت ملی این کشور اقدام موثر و سازنده کنند .
این بیانیه می افزاید :طبق ماده  یک منشور سازمان ملل متحد مبنی بر حاکمیت و استقلال کشورها وحق تعیین  آینده سیاسی توسط ملتها ، بر ضرورت احترام به رای و نظر مردم سوریه از طریق  برگزاری انتخابات آزاد وشفاف تاکید  کرده و هر گونه مداخله خارجی در روند  سیاسی این کشور ناقض  مقررات بین المللی  برشمرده است .
در بند دیگر این بیانیه آمده است : شرکت کنندگان در این اجلاس با قدردانی از مجلس شورای اسلامی برای برگزاری  موفقیت آمیز نخستین اجلاس  روسای کمیسیون های سیاست خارجی مجالس کشورهای دوست سوریه برضرورت توسعه این فرآیند و استمرار رایزنی بویژه هماهنگی اعضا در نشست آینده بین المجالس جهانی  با هدف حمایت از راهکار سیاسی حل و فصل  بحران سوریه  و گفتگوهای ملی در این کشور تاکید و درخواست کردند سخنرانی آقای لاریجانی به عنوان  سند اجلاس ثبت و منتشر شود .
در این بند همچنین از نقش سازنده  کشورهای شرکت کننده در این اجلاس در حمایت از مردم سوریه قدردانی شد .
این بیانیه  می افزاید:  شرکت کنندگان دراین  نشست  از نقش مثبت و سازنده  روسیه در شورای امنیت  سازمان ملل متحد در کمک  به رفع بحران سوریه  و همچنین از مواضع  انسانی این کشور قدردانی کردند .
در بند پایانی این بیانیه، کشورهای شرکت کننده پیشنهادهایی ارائه کردند  که مورد تایید و تصویب قرار گرفت .
در این بند پیشنهاد شد، از شورای امنیت سازمان ملل  خواسته شود نام گروههای داعش ، جبهه النصره ، جبهه اسلامیه ، همه شاخه های القاعده  و همه گروههایی که تفکر تروریستی دارند  در فهرست گروههای تروریستی قرار گیرند .
همچنین  پیشنهاد و تایید شد از شورای امنیت سازمان ملل خواسته شود برای صدور قطعنامه  به منظور الزام  کشورهای همسایه سوریه در بستن مرزهای خود  به روی گروه های تروریستی  اقدام  کند .
همچنین پیشنهاد و تصویب شد که از شورای امنیت خواسته شود برای صدور قطعنامه به منظور  الزام  کشورهای کمک کننده  به تروریسم در سوریه و توقف حمایت های مالی و تسلیحاتی و پناه دادن  به گروههای تروریستی مسلح  اقدام کند .
تشکیل گروه تماس پارلمانی میان کشورهای شرکت کننده در اجلاس امروز به منظور پیگیری نتایج  این اجلاس و رایزنی با کشورهای موثر در بحران سوریه و با مجالس دیگر کشورها  از دیگر پیشنهادهای مصوب ومندرج  در این بیانیه است .
همچنین  پیشنهاد شد این جلسات با توسعه اعضاء شرکت کننده از مجالس دیگر کشورها تداوم یابد و اعضاء توافق کردند که نشست بعدی در اردیبهشت 93 در محل مورد توافق برگزار شود .
همچنین  طبق مصوبه  این اجلاس مقرر شد  کمیسیون  امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عهده دار پیگیری مصوبات این نشست و هماهنگی برای برگزاری  دوره بعدی نشست باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امنیت محله محور باید شعله‌ور شود
استانداردسازی بیش از نیمی از مجتمع‌های خدماتی‌–‌رفاهی خراسان جنوبی
اوج‌گیری آنفولانزا در خراسان شمالی
نجات کارگر مصدوم اردبیلی در طبقه ۵ ساختمان
دانش‌آموزان دزفول به جمع همیاران گاز پیوستند
احداث نیروگاه‌های برق خورشیدی با توان بخش خصوصی تسریع خواهد شد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
باران پراگنده، امروز میهمان مردم شمال فارس
کتاب «بیا تماشا کن» روایت زندگی و زمانه شهید باکری
خواهان تشکیل منطقه آزاد مشترک بین ایران و افغانستان هستیم
رهاسازی یک بُهله عقاب صحرایی در طبیعت ایذه
برای به‌روز‌رسانی استاندارد‌ها، دستگاه‌ها باید داده محور شوند
اخذ مجوز پرداخت ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات دامپروری در چهارمحال و بختیاری
حفر و تکمیل ۸۳ حقله چاه  نفت و گاز در مناطق نفت خیز کشور
تازه‌های سیما
وارنیش فلورایدتراپی دانش آموزان دبستانی در خراسان رضوی
تصویری از معلولیت در آثار نمایشی
اعلام آرای کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال
خدمات شبانه روزی زائر سرای آزادشهر به زائران امام هشتم (ع)
دوازدهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور تهران، وارد فاز اجرایی شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)