• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۰۰۲۲
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۷
سیاسی » دولت
مهاجرانی:

دولت تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی ندارد

سخنگوی دولت گفت: هیچ تصمیمی درمورد حذف ارز ترجیحی از کالا‌های اساسی و دارو اتخاذ نشده است و موضوع در حد مباحث کارشناسی است.

دولت هیچ تصمیمی برای حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی ندارد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در گزارش هفتگی تلویزیونی خود به ملت ایران که با حضور «عباس علی‌آبادی» وزیر نیرو برگزار شد، اظهار داشت: خبری در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها مبنی بر قصد دولت برای حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی و دارو منتشر شد که این خبر اکیدا تکذیب می‌شود. اطمینان می‌دهم که دولت هر تصمیمی اتخاذ کند در راستای سیاست جایگزینی و حفظ معیشت مردم اقدام خواهد کرد.

وی افزود: در فضای مجازی برخی رسانه‌ها خبری مبنی بر حذف ارز ترجیحی از کالا‌های اساسی و دارو منتشر کردند؛ تاکید می‌کنم که در هنگام تدوین و تصویب لایحه بودجه مباحث کارشناسی مختلفی مطرح می‌شود، اما دولت هیچ تصمیمی درخصوص حذف ارز ترجیحی کالا‌های اساسی و دارو ندارد. هر گاه قرار باشد دولت نسبت به اصلاح اقتصادی اقدام کند، سیاست جایگزین برای حفظ معیشت مردم را اتخاذ خواهد کرد و لذا سیاست ارایه ارز ترجیحی به کالا‌های اساسی همچنان ادامه دارد.

سخنگوی دولت همچنین با تقدیر از اقدام ارزشمند شهرداری تهران در راستای رونمایی از مجسمه شاپور دوم و زانو زدن امپراطور روم در مقابل پادشاه ایران، گفت: کشور ما پیشینه تاریخی افتخارآمیزی دارد. در همین راستا تصویب منشور حقوق بشر کوروش در یونسکو صورت گرفت؛ منشور کوروش نشان از این دارد که ایرانیان پیش از مدعیان کنونی حقوق بشر بر موضوع احترام به تنوع فرهنگی و گرامیداشت حقوق بشر اهتمام داشتند و آنرا مکتوب کردند.

مهاجرانی با اشاره به افتتاح چندین پروژه نیروگاهی و تامین آب توسط وزارت نیرو و با حضور ویدیو کنفرانسی رئیس‌جمهور، اظهار داشت: امروز هفدهم آبانماه است، اما همچنان در بسیاری از استان‌ها از جمله تهران شاهد بارش حتی یک قطره باران نبوده‌ایم و لذا از دکتر عباس علی‌آبادی وزیر نیرو درخواست کردیم که در این جلسه حضور داشته باشند و اقدامات وزارتخانه متبوع خود درباره تامین آب و برق مورد نیاز را ارایه کنند.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از ناترازی و قطع برق در طول تابستان گذشته، تاکید کرد: گفته شد که با کسری ۲۴ هزارمگاواتی برق موجه هستیم و وزارت نیرو اقدامات مثبتی در بکارگیری و استفاده از انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر آغاز کرده است و از وزیر نیرو درخواست داریم که در زمینه گسترش و توسعه سبد انرژی توضیحات بیشتری به مردم عزیز ایران ارایه کنند.

وزیر نیرو نیز در سخنان خود با تاکید بر اینکه ایران در حوزه آب و برق از ظرفیت مهندسی بالایی برخوردار است، گفت: در دولت چهاردهم برنامه جامعی برای رفع ناترازی‌ها در دستور کار داریم. عمده نیروگاه‌های کشور متمرکز بر استفاده از سوخت فسیلی است و می‌تواند مولد آلودگی باشند و لذا در دولت چهاردهم تصمیم گرفتیم که به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کنیم.

عباس علی آبادی افزود: این موضوع مورد تاکید شخص رئیس‌جمهور است و هفت هزار مگاوات برق خورشیدی تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید؛ همچنین در سال آینده نیز به ۱۱ هزار مگاوات خواهیم رسید.

علی‌آبادی تاکید کرد: سال گذشته ۴۳۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی نیز افزوده شد که عمدتا بر تکمیل واحد‌های سیکل ترکیبی متمرکز بود که آنها نیز تاثیر بسیار زیادی بر تقویت و توسعه شبکه برق کشور دارند.

وزیر نیرو با اشاره به پشت سر گذاشتن خشکسالی ۶ ساله و اقدامات وزارت نیرو برای مقابله با مشکلات ناشی از این خشکسالی به ویژه در برخی از استان‌های خشک کشور، اظهار داشت: در افتتاح چند روز گذشته با حضور رئیس‌جمهور از چند پروژه مهم همچون سهند رونمایی شد که ظرفیت برق کشور را به شدت توسعه می‌دهد؛ همچنین تصفیه خانه رباط کریم در بخش آب مورد بهره‌برداری قرار گرفت که ظرفیت قابل توجهی از آب را بازچرخش می‌کند.

وی ادامه داد: تهران از ظرفیت بازچرخانی ۸۰ درصدی برخوردار است، این در حالی است که به عنوان مثال ظرفیت تصفیه فاضلاب در هندوستان ۲۸ درصد است. این عدد در سطح کشور ۵۸ درصد است که تلاش می‌کنیم آنرا به ۶۰ درصد برسانیم.

علی‌آبادی همچنین به پروژه انتقال آب به تهران و البرز از سد طالقان اشاره کرد و گفت: این طرح در بازه زمانی سه ساله پیش بینی شده بود که در فاصله زمانی کمتر از هشت ماه به بهره‌برداری رسید.

کاهش فشار شبکه آب تهران تا حد صفر در برخی شب‌ها

علی آبادی با اشاره به اینکه وزارت نیرو برای کنترل هدر رفت آب، فشار شبکه را کاهش داده است، تصریح کرد: لوله کشی در کشور ما بیش از ۱۰۰ سال سابقه دارد؛ این لوله‌ها فرسوده شده‌اند و برخی از آنها نیز در جنگ ۱۲ روزه آسیب دیدند. ما از مدت‌ها پیش برای کنترل هدررفت آب، با کاهش فشار شبکه مدیریت کرده‌ایم و توانسته‌ایم حدود ۱۵ متر مکعب بر ثانیه، یعنی بیش از ۵ برابر آبی که از طالقان می‌آوریم، با همکاری مردم ذخیره کنیم و از هدررفت آن جلوگیری کنیم.

وی افزود: ممکن است مجبور شویم بعضی از شب‌ها که مردم در آرامش هستند و کمتر آب مصرف می‌کنند فشار آب را تا حد صفر پایین بیاوریم و این کمک می‌کند به اینکه هدر رفت آب نداشته باشیم.

وزیر نیرو در پایان تاکید کرد: تقاضا می‌کنم مردم به نصب ذخیره‌ساز آب حتما اقدام کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تحقق زیرساخت برق‌رسانی به ۹۱۳۰ واحد از نهضت ملی مسکن
پایان مسابقات دستجات آزاد اسکیت اینلاین هاکی با معرفی تیم‌های برتر
بازآفرینی فضای خانه اندیشمندان با حضور بزرگان علوم انسانی
پدر شهید فتح‌الله بهاری آسمانی شد
توقیف دستگاه حفاری غیرمجاز در شهرستان میاندوآب 
سرعت گرفتن طرح‌های راهداری در استان بوشهر
برگزاری دوره تربیت ممتحن حفظ عمومی قرآن در استان تهران
امضا تفاهم‌نامه کشت فراسرزمینی میان فارس و ازبکستان
آفتاب مطبوع پاییزی گرما بخش هوای گیلان
کشف بیش از یک تن آرد قاچاق و خارج از شبکه توزیع در اسدآباد
تولید بیش از ۴۲ هزار تن کنسانتره دامی در آذربایجان‌غربی
بومی‌سازی کامل تعمیرات کارخانه شمش آلومینیوم جاجرم تا پایان آذر
برپایی نمایشگاه فاطمی در گرمسار
استخدام در سازمان صداوسیما
وضعیت بازار برنج خارجی
افتخارآفرینی ورزشکاران ایلامی در مسابقات قهرمانی کشور پارا‌سنگ‌نوردی
برنامه های «پرسشگر»، «انارستان» و «مثبت آموزش»، از قاب تلویزیون
تیم فوتسال بانوان بهنمیر در جمع ۴ تیم برتر کشور
کشف ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در عملیات مشترک سه استان
تأمین انسولین بیماران یزدی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایرانِ ضعیف مطلوب انگلیسی‌هاست
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)