• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۸۰۳۴
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۸
خراسان رضوی » اقتصادی
استاندار خراسان رضوی:

واردات گوشت از قرقیزستان انجام می‌شود

واردات گوشت از قرقیزستان انجام می‌شود و افزایش دوبرابری تجارت ایران و قرقیزستان چشم‌انداز ما تا سال آینده است.

واردات گوشت از قرقیزستان انجام می‌شود

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی در جمع خبرنگاران از دستاورد‌های سفر قرقیزستان گفت: همین الان، گوشت بسیار باکیفیتی در مقیاس گسترده در قرقیزستان تولید می‌شود، اما سهم ما از این تولیدات بسیار اندک است و تلاش ما در این سفر متمرکز بر این بود تا مقدمات لازم برای واردات گوشت از این کشور فراهم شود.
غلامحسین مظفری افزود: این سفر به محوریت استان مرزی «اوش» و استان «چوی» با حدود ۴۰ نفر از فعالان بخش خصوصی و ۱۰ نفر از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان برگزار شد. به نظر می‌رسد که ما در کشور‌های همسایه و به‌خصوص آسیای میانه، ظرفیت بسیار خوبی برای تعاملات اقتصادی داریم؛ هم در بخش صادرات به این کشور‌ها با توجه به فرهنگ و ذائقه مشترک و هم واردات که می‌توانند تأمین‌کننده بخشی از نیاز‌های کشور ما باشند.
وی ادامه داد: بدیهی است مذاکرات مستقیم می‌تواند تا حد زیادی به تقویت روابط کمک کند. بر همین اساس در این سفر نیز ما با مقامات دولتی و البته تجار کشور قرقیزستان گفت‌و‌گو کردیم. البته همین الان هم تراز تجاری به نفع ما مثبت است، اما همچنان رقم‌ها شایسته و درخور توجه نیست و استعداد‌های بسیارزیادی وجود دارد تا این شرایط بهبود پیدا کند.
مظفری گفت: در جریان این سفر، ما شاهد دستاورد‌های عینی و ملموسی بودیم؛ از جمله اینکه نخستین قطار حامل محموله صادراتی از چین به استان اوش قرقیزستان رسیده و در همان زمان حضور ما در این کشور، به صورت زمینی به سرخس رسید و وارد کشورمان شد تا این اقدام، مقدمه‌ای برای برقراری خط آهن مستقیم ایران به چین باشد و کریدور شرق به غرب از این محور کامل شود.
وی درباره ظرفیت‌های همکاری مشترک در حوزه کشاورزی افزود: مذاکرات خیلی خوبی اتفاق افتاد. هم طرف قرقیزستانی بسیار علاقه‌مند است تا از تجربیات ما در حوزه کشاورزی و دامپروری استفاده کند و هم ما می‌توانیم از اراضی وسیع، حاصلخیز و بهره‌مند از منابع آبی سرشار در این کشور درقالب کشت فراسرزمینی استفاده کنیم. همین الان، گوشت بسیار باکیفیتی در مقیاس گسترده در این کشور تولید می‌شود، اما سهم ما از این تولیدات بسیار اندک است و تلاش ما در این سفر متمرکز بر این بود تا مقدمات لازم برای واردات گوشت از این کشور فراهم شود. در حوزه نهاده‌های دامی نیز وضع به همین صورت است و مقدمات تشکیل کنسرسیوم ویژه واردات نهاده‌های دامی با حضور ۳۰۰ تاجر ایرانی در قرقیزستان فراهم شد.

وی ادامه داد: در حوزه تجاری اگرچه شمار تجار ایرانی در قرقیزستان در سال‌های اخیر به‌تدریج کم و کمتر شده، اما انگیزه‌های بسیارخوبی در بخش خصوصی ایرانی در این کشور وجود دارد.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: با توجه به مصوبه اخیر دولت در واردات کالا‌های اساسی و موردنیاز استان‌ها با مسئولیت استانداران، تمرکز اصلی ما به کشور‌های همسایه و ازجمله همین قرقیزستان است. البته هنوز به‌صورت رسمی ابلاغ نشده، اما اگر درحال حاضر تجار ایرانی ۱۱۲ میلیون دلار صادرات به قرقیزستان دارند. ۴۵ درصد از این میزان، توسط استان خراسان رضوی انجام می‌شود که ظرفیت استان را برای تقویت تعاملات تجاری نشان می‌دهد. 
مظفری افزود: ما واقعاً خیلی بیشتر از این حرف‌ها می‌توانیم تجارت مشترکی داشته باشیم که در آن منافع هر دو کشور تأمین شود. امیدواریم با مصوبه دولت، استانداران به‌عنوان جانشینان رؤسای کمیسیون‌های مشترک بازرگانی میان ایران و کشور‌های همسایه در جلسات حضور داشته باشند؛ زیرا در واقعیت امر، بخش عمده از تجارت میان دو کشور از طریق استانداران استان‌های مجاور و مرزی انجام می‌شود.
وی تأکید کرد: پیش‌بینی ما این است که تا پایان سال آینده، تجارت دو کشور به دوبرابر این رقم افزایش پیدا کند؛ همان‌طورکه در ازبکستان نیز رشد ۲.۵ برابری صادرات ایران در طول شش ماه را تجربه کردیم و در پاکستان نیز ۴۳ درصد رشد تراز تجاری اتفاق افتاد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و نهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
رونمایی از اوراق منتخب خاوران نامه در باغ و عمارت جهانی اکبریه
سه کشته در حوادث رانندگی گلپایگان
خراسان شمالی میزبان تیم‌های واکنش سریع جمعیت هلال‌احمر کشور
فیلم های امروز شبکه های سیما برای مخاطبان
راه اندازی سایت تلفن همراه بیمارستان شهید زارع ساری
قدردانی شورای اسلامی شهر بجنورد از سربازان گمنام امام زمان عج
سما شهبازی مغلوب نماینده میزبان شد
محدودیت های ترافیکی محورهای مواصلاتی مازندران 
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
فراخوان دومین المپیاد ملی هنر
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (بیست و نهم آبان ۱۴۰۴)
تفاهم نامه خدمات فیبر نوری به مراکز فنی و حرفه‌ای خراسان شمالی منعقد شد
شناگر ایران به فینال ۱۰۰ متر کرال پشت نرسید
پیشرفت ۷۰ درصدی پروژه احداث پل جاده روستایی زو – قزلقان در بجنورد 
توقف دختر پینگ پنگ باز ایران مقابل نماینده روسیه
برپایی ۱۲ کارگاه آموزشی در نوزدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
پرداخت ۲۷۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز طرف قرارداد تأمین اجتماعی زنجان
راه یابی تیم «ب» والیبال ساحلی ایران به جمع ۱۶ تیم برتر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیروزی تیم فوتبال ابومسلم مشهد مقابل دریای آرین بابل
طلای هادی ساروی در کشتی فرنگی بازی‌های کشورهای اسلامی
سیاست‌های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
لزوم پیشگیری از سرماخوردگی و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های سرد سال
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۸
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶؛ قرعه کشی پلی آف بین قاره‌ای، فردا در زوریخ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
صعود ساروی و هدایتی به پیکار پایانی
سردار شکارچی: قدرت موشکی ایران دشمن را شگفت‌زده کرد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)