• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۰۲۹۰
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۲
کهگیلویه و بویراحمد » اجتماعی

برگزاری جلسه شورای کشت پاییزه در شهرستان چرام

جلسه شورای کشت پاییزه شهرستان چرام با حضور مسئولین مربوطه در سالن فرمانداری چرام برگزار شد.

برگزاری جلسه شورای کشت پاییزه در شهرستان چرام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، البرز رئیس جهاد کشاورزی شهرستان چرام با اشاره به اینکه سطح کل اراضی زراعی شهرستان حدود دوازده هزار هکتار است، گفت: بخش مرکزی شهرستان شامل ۸ هزار و ۵۹۰ هکتار اراضی است که در این میان، ۲ هزار و ۶۵۰ هکتار از آن مربوط به اراضی آبی و ۵ هزار و ۹۴۰ هکتار به اراضی دیم اختصاص دارد.
کارشناس شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، از همکاری و همدلی تمام دست‌اندرکاران کشاورزی استان قدردانی کرد و بر اهمیت تأمین و توزیع کود‌های لازم تأکید و بیان کرد: باید تلاش کنیم تا خلأ‌های موجود در تأمین کود ازته را برطرف کنیم. به ویژه اینکه کود‌هایی که توسط پتروشیمی‌ها تحویل می‌شود، به درستی در انبار کارگزاران ذخیره‌سازی شود.
فرهادی همچنین افزود: کارگزاران باید در صورت مشکلات مالی یا کمبود منابع، به‌صراحت اعلام کنند تا بتوانیم در تأمین این کود‌ها اقدام کنیم. در حال حاضر، هشت کارگزار در این زمینه فعالیت می‌کنند و ما بر این باوریم که باید همکاری‌های بیشتری در این راستا صورت گیرد.
وی به مشکلات پیش‌روی تأمین کود سوپر فسفات ساده اشاره و درخواست کرد که مهندسان و کارشناسان فنی در معرفی و جایگزینی این کود‌ها با توجه به نیاز خاک کمک کنند. فرهادی تصریح کرد: نیاز خاک کشور به کود فسفات بیشتر از شانزده درصد نیست و استفاده از کود‌های با ارزش افزوده بالا می‌تواند به کشاورزان در کاهش هزینه‌ها و افزایش عملکرد محصول کمک شایانی کند.
فرهادی همچنین به آزمایش‌های انجام‌شده در باغات سی‌سخت و کاکان و تأثیر مثبت استفاده از کود‌های اصلاح‌شده اشاره کرد و از مهندسان خواست تا به کشاورزان در تغییر ذهنیت و بهبود روش‌های توزیع کود کمک نمایند.
درادامه جواد شمشیری، مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهداف نقشه راهبردی وزارت جهاد کشاورزی در تدوین الگوی کشت، گفت: از سال ۱۴۰۱ تاکنون در این زمینه اقداماتی صورت گرفته است، اما متأسفانه در سال‌های گذشته شاهد کاهش اراضی تحت کشت بوده‌ایم و مساحت اراضی از ۲۲۲ هزار هکتار به ۱۵۱ هزار هکتار تقلیل یافته است.
وی به اهمیت کشت آبی و دیم نیز اشاره کرد و افزود: در شهرستان سران، ۱۵ هزار هکتار اراضی دیم و آبی وجود دارد که ۲۵۰۰ هکتار آن بر اساس الگوی کشت انجام می‌شود. ما باید به آینده نگری و هدف‌گذاری صحیح در این زمینه توجه کنیم.
شمشیری به استفاده از کود‌های شیمیایی و تأکید بر اهمیت تناوب زراعی پرداخت و گفت: مناطق مختلفی مانند استان کردستان که ۹۰ درصد اراضی آن دیم است، توانسته‌اند با استفاده از کود‌های ترکیبی و رعایت تناوب زراعی، به نتایج قابل توجهی در تولید گندم دست یابند.
وی همچنین به تشکیل پنج صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در شهرستان‌ها اشاره کرده و تأکید کرد: این ظرفیت به شما این امکان را می‌دهد که از این صندوق‌ها به عنوان کارگزار برای جذب کود شیمیایی استفاده کنید.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی در ادامه به اهمیت کشت کلزا و چغندر قند به عنوان محصولات راهبردی اشاره کرد و گفت: ما مصمم هستیم که سال‌های گذشته را که کشت این محصولات در استان رونق داشت، دوباره زنده کنیم و هر نوع بسته حمایتی لازم برای این کشت‌ها را فراهم خواهیم کرد.
شمشیری با انتقاد از عملکرد اداره تعاون روستایی در جذب کود شیمیایی گفت: متأسفانه تا کنون جذب کود شیمیایی اوره و فسفات از سوی تعاون روستایی تقریباً صفر بوده است و این موضوع نیاز به پیگیری و توجه بیشتری دارد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تأکید دیوان عالی کشور بر تقویت آموزه‌های دینی در کاهش جرایم
کاهش واردات و کسری تجاری آمریکا با تعرفه‌های ترامپ
برنامه ریزی برای برگزاری رزمایش خدمت در سمنان
انار پربار آزادتپه؛ موتور محرک اقتصاد روستا
افتتاح دهکده گردشگری گلابر استان زنجان با حضور وزیر میراث فرهنگی
آغاز اجرای طرح‌های پیشران در اصفهان
کالابرگ در دوراهی انتخاب
کشتی فرنگی بازی‌های همبستگی اسلامی؛ هدایتی چهارمین طلایی ایران
بدرقه تا بهشت
ترمیم شکاف حقوق دوران خدمت و بازنشستگی
افتتاح مجتمع آب‌رسانی به دو روستای شهرستان صالح‌آباد با ۲۲ میلیارد تومان هزینه
بازدید نخست‌ وزیر داغستان از ظرفیت‌های بندر کاسپین
مشاغل نو با ایده‌های نو درمسیر تولید
تن پوش نو برقامت گردشگری پاییزی در کهگیلویه و بویراحمد
صرفه‌جویی ۷۵ میلیارد دلاری با توسعه صنعت سی‌ان‌جی
روزی برای نوزادانی که زودتر از موعد متولد شدند
هشدار مسمومیت با گاز در نیمه سرد سال
تجلیل از کتابداران و کتاب خوانان نمونه استان اردبیل
گشایش نمایشگاه کتاب در یاسوج
بازگشت تراز گردشگری خارجی کشور به رشد مثبت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
فوت فرزاد خوش برش در بیمارستان 
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
چه کسی باعث ناترازی بانک آینده شد؟
دریای خزر، نیازمند همکاری مشترک استانهای ساحلی پنج کشور
پیگیری دغدغه رئیس جمهور در سیستم آموزش عالی کشور
تداوم تخلفات در نبود نظارت
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۷
خطیب‌زاده: آمریکا برای مذاکره واقعی و نتیجه‌محور آماده نیست
گام جدید واشنگتن علیه کاراکاس
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۲ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)