• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۰۰۶۶
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۵
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

گسترش کشت قراردادی بر اساس برنامه هفتم

مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از تسریع اجرای کشت قراردادی برای پوشش ۲۰ درصدی تولیدات کشاورزی تا پایان برنامه هفتم توسعه خبر داد.

گسترش کشت قراردادی بر اساس برنامه هفتم
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمد خالدی، مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشاورزی قراردادی الگویی موفق در سطح بین‌المللی است که به‌ویژه در بخش کشاورزی خرد، موجب افزایش بهره‌وری، کاهش ضایعات، ارتقای کیفیت محصولات و رشد صادرات می‌شود.

وی افزود: این الگو نوعی همکاری میان کشاورزان و پشتیبانان بخش خصوصی—شامل شرکت‌های تولیدی، صادراتی و صنعتی—است که در آن، پشتیبان‌ها نهاده‌هایی مانند کود و سموم شیمیایی، آموزش و مشاوره تخصصی را تأمین می‌کنند و در مقابل، کشاورزان محصولی مطابق نیاز بازار تولید و تحویل می‌دهند.

خالدی با بیان اینکه هدف دولت: ایجاد زنجیره‌ای برد–برد میان کشاورز، پشتیبان و حاکمیت است گفت: دولت از اجرای این مدل حمایت می‌کند، زیرا بخش قابل‌توجهی از چالش‌های فعلی کشاورزی کشور، ازجمله نبود بازار مطمئن و ضعف در برنامه‌ریزی تولید، با گسترش کشاورزی قراردادی قابل حل است.

مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی , تأمین مالی و حمایت از پشتیبانان بخش خصوصی را در سال‌های اخیراز جمله اقدامات این وزارتخانه اعلام کرد و افزود: بخش تأمین مالی نیز برای توسعه این الگو تقویت شده است. در سال ۱۴۰۰ بانک مرکزی «شیوه‌نامه تأمین مالی کشاورزی قراردادی» را تصویب و ابلاغ کرد و در سال گذشته نیز از محل منابع تبصره ۱۸ حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از پشتیبانان این حوزه اختصاص یافت.

به گفته مدیرکل امور اقتصادی، کارگروه ملی کشاورزی قراردادی طی سه سال گذشته به‌صورت مستمر تشکیل جلسه داده و تاکنون بیش از ۷۰ شرکت توانمند بخش خصوصی به‌عنوان پشتیبان یا مجری کشاورزی قراردادی معرفی و دارای گواهی رسمی شده‌اند. استقبال استان‌ها از این طرح نیز بسیار گسترده گزارش شده است.

محمد خالدی با بیان اینکه زیرساخت اطلاعاتی و پلتفرمی در دست ایجاد است افزود: نبود آمار دقیق در این حوزه از مشکلات این بخش است که وزارت جهاد کشاورزی هم‌اکنون در حال طراحی و راه‌اندازی پلتفرم اطلاعاتی کشاورزی قراردادی است تا ضمن ثبت قراردادها و عملکردها، امکان نظارت و تصمیم‌گیری دقیق‌تر فراهم شود.

مدیرکل امور اقتصادی, الزام قانونی و تمرکز بر محصولات اساسی را نیز در این خصوص بسیار با اهمیت دانست گفت : بر اساس ماده ۱۴ قانون برنامه هفتم توسعه، وزارت جهاد کشاورزی موظف است تولیدکنندگان و واردکنندگان محصولات اساسی و استراتژیک را برای سرمایه‌گذاری در تولید قراردادی داخلی سازمان‌دهی کند.

محمد خالدی مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: محصولات هدف شامل نهاده‌های دامی، ذرت، دانه‌های روغنی، پنبه، برنج، محصولات گرمسیری و گوشت است. برای بخشی از این محصولات دستورالعمل‌های اجرایی تدوین و ابلاغ شده و برای سایر محصولات نیز در حال نهایی‌سازی است.

وی گفت: «دو هفته قبل شیوه‌نامه اجرایی کشاورزی قراردادی ویژه واردکنندگان با روش قیمت‌گذاری مشخص تصویب و ابلاغ شده و در آینده نزدیک برای سایر محصولات نیز ابلاغ‌های جدید صورت خواهد گرفت.»

 مدیرکل امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: چشم‌انداز آینده به باور مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، اجرای دقیق این الگو، نقطه عطفی در مسیر اقتصادی‌سازی و تجاری‌سازی کشاورزی کشور است و با اطلاع‌رسانی مؤثر، آموزش کشاورزان و نظارت مستمر می‌تواند زمینه‌ساز تحقق اهداف توسعه‌ای برنامه هفتم و شکل‌گیری زنجیره‌های منسجم در تولید محصولات کشاورزی باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز اجرای طرح خانه سبز در کاشان
چالیدره میزبان مرحله سوم لیگ دوچرخه سواری کوهستان خراسان رضوی
المپیکی شدن این رشته کار شما را سخت‌تر و حمایت ما را بیشتر می‌کند
مجلس و هویتی که مردم به آن می بخشند
نشست خبری جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»
واگذاری ۲۰ تا ۳۰ ساله ورزشگاه‌ها به باشگاه‌های توانمند
پیش‌بینی بارش پراکنده باران در استان بوشهر
درخشش دوباره تکواندوی خراسان رضوی در رقابت‌ های قهرمانِ قهرمانان
رفع تصرف فوری بیش از ۳ متر مربع از اراضی ملی در اهواز
تاکید نماینده ولی فقیه در مازندران بر لزوم وحدت حوزه و دانشگاه
۱۲ رتبه برتر کنکور در میان دانش‌آموزان دارای معلولیت؛ نمود اراده و تلاش در برابر محدودیت‌ها
البرز بارانی شد
هوشمندسازی ۱.۸ میلیون مشترک پرمصرف خانگی و تجاری آغاز شد
ساماندهی جدیدِ فضای مجازی نیازمند بازنگری جدی است
تداوم غلظت آلاینده‌ها در استان همدان
افتتاح نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش در کهگیلویه و بویراحمد
ضرورت راه‌اندازی موزه‌های علوم پزشکی
شانزدهمین سازش در پرونده قتل عمد در لرستان
رونمایی از «جشنواره بازارپردازی فرهنگ و بازی‌های رایانه‌ای» در رویداد هفت خوان
میزان هدر رفت واقعی آب در تهران ۱۰ درصد است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالفند
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
عاقبت پشت کردن به وطن
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)