• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۱۹۶۶
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۹
علمی و فرهنگی » فضای مجازی

چرا تمایل به اشتراک گذاری عکس‌های سفرمان در شبکه‌های اجتماعی داریم؟

احتمالا برایتان پیش آمده که در سفر، مثلا از یک منظره زیبا عکس بگیرید و در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید؛ باید بدانید این رفتار با سیستم پاداش مغز و نیاز‌های اجتماعی ما پیوند دارد.

چرا تمایل به اشتراک گذاری عکس‌های سفرمان در شبکه‌های اجتماعی را داریم؟

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، احتمالاً برای شما هم پیش آمده باشد؛ وقتی سفر می‌روید و منظره‌ای چشم‌تان را می‌گیرد، سراغ تلفن همراه‌تان می‌روید، عکس می‌گیرید و در صفحه‌تان در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنید. این کار فقط برای ثبت تصویری خاطره نیست؛ این رفتار با سیستم پاداش مغز و نیاز‌های اجتماعی ما پیوند دارد، هرچند شدت و کیفیت حس خوب به شرایط و نوع بازخورد دوستان هم وابسته است و همیشه یکسان نیست.

در واقع تحقیقات نشان داده‌اند که صحبت کردن درباره تجربیات خودمان بخش‌هایی از مغز را فعال می‌کند که با لذت و انگیزه مرتبط‌اند، شبیه به حالتی که ما هنگام خوردن غذای محبوب یا تجربه جایزه‌ای خوشایند تجربه می‌کنیم. البته این فعال شدن همیشه دقیقاً همان حس را تولید نمی‌کند و شدت آن به فرد، موقعیت و نوع تعامل بستگی دارد. پست کردن آن عکس زیبا به نوعی فریاد مدرن مغز ماست که می‌گوید: من این زیبایی را کشف کردم، من اینجا هستم.

حالا تصور کنید در این شرایط، واکنش‌ها، لایک‌ها و کامنت‌ها از راه می‌رسند؛ نواحی پاداش مغز که مسئول حس لذت و انگیزه هستند، فعال می‌شوند. البته تحقیقات نشان می‌دهد ما فقط نیاز به دریافت لایک و بازخورد‌های مجازی نداریم.

 حتی وقتی شما عکس سفر دوستتان را لایک می‌کنید یا برایش کامنت می‌گذارید، همان مدار پاداش در مغز شما هم روشن می‌شود. به‌طور کلی، مغز از تأیید کردن دیگران و مشارکت در این داد و ستد لذت می‌برد، ولی میزان و کیفیت این لذت به نوع تعامل و زمینه بستگی دارد.

این رفتار ریشه در تکامل اجتماعی هم دارد. شاید اگر انسان‌ها در سال های دور، دور آتش جمع می‌شدند و دیده‌هایشان از شکار یا مکان‌های امن را برای هم تعریف می‌کردند، امروز شبکه‌های اجتماعی شبیه به همان آتش قبیله مدرن باشند. وقتی عکسی از سفرتان می‌گذارید، ناخودآگاه پیامی به دوستانتان می‌فرستید که: من اینجا چیز زیبایی دیدم و دلم نیامد بدون شما آن را تماشا کنم. این یک دعوت به هم‌تجرگی است، نه صرفاً نمایش!  

نکته مهم دیگر درباره حافظه است: مرور عکس‌ها، نوشتن توضیح برای آنها و دریافت بازخورد می‌تواند خاطره را ماندگارتر می‌کند، چون وقتی درباره چیزی حرف می‌زنیم یا توضیح می‌دهیم، جزئیات بیشتری در ذهن ثبت می‌شوند. ولی خودِ عمل صرفاً عکس گرفتن همیشه حافظه را تقویت نمی‌کند؛ چه بسا توجه به دوربین می‌تواند باعث شود جزئیات محیط کمتر در ذهن بماند.

پس وقتی عکسی را به اشتراک می‌گذارید، تنها یک تصویر پیکسلی ارسال نمی‌کنید، بلکه دارید یک بسته ارتباطی می‌فرستید. این بسته می‌تواند حاوی حس خوب، حضور و لذت برای دوستانتان باشد. دریافت بازخورد مثبت برای این عکس‌ها می‌تواند مدار پاداش مغز را فعال کند و باعث تقویت حس اتصال اجتماعی شود، بنابراین این عمل به منزله یک تقویت‌کننده مثبت در زندگی روزمره عمل می‌کند.

البته باید در نظر داشت بر اساس مقاله‌ی مشترک دانشگاه‌های نیویورک و کالیفرنیا در سال ۲۰۱۸، وقتی افراد هنگام تجربه‌های لذت‌بخش مانند مناظر سفر عکس می‌گیرند و هدف‌شان اشتراک‌گذاری آن است، توجه‌شان از خودِ تجربه به نگرانی دربارهٔ دیده شدن منتقل می‌شود و این باعث کاهش لذت آنی می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست هیئت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا چهارمحال و بختیاری
قطع ارتباط ۳ راه روستایی در نرماشیر
افزایش بستری افراد مبتلا به آنفولانزا در گلستان؛ لزوم رعایت نکات بهداشتی
افزایش ۴۰ درصدی اعتبارات پژوهشی استان همدان
بسته شدن مسیر فاریاب به کهنوج از جاده کَل کَسورَک
افزایش تعداد کشور‌های دارای محدودیت ورود به آمریکا به بیش از ۳۵ کشور
اجرای عملیات راهداری زمستانی در محور‌های شهرستان جعفرآباد استان قم
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج از زبان فرمانده انتظامی استان کرمان
افتتاح اولین کافه بازی درون مدرسه‌ای در یزد
خوش غیرت ها، پای کار میهن
گلایه شهروندان از تاخیر در اجرای پروژه آسفالت جاده جوارم
ثبت نام سایپا ویژه یلدا
اشتباهات بی‌سابقه وزارت دادگستری آمریکا
گلایه از وضعیت نامناسب آسفالت
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج
کشف ۲۵ تُن برنج قاچاق از یک کامیون در نائین
برگزاری یادواره ۴۵۰ شهید تدارکات و پشتیبانی سپاه حضرت محمد (ص)
جدیدترین آمار از ثبت‌نام کنندگان در طرح فروش ایران خودرو
ارائه عملکرد مجازی پیش شرط سفر به آمریکا
بررسی نشست اخیر منطقه‌ای تهران درباره افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)