انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
(۹۷ روز) شدت گرفتن رقابتها بر سر ورود به کاخ سفید
گمانه زنی رسانه ها از احتمال انتخاب ”کامالا هریس ” به عنوان معاون بایدن از روی یادداشتهای شخصی ، جدیدترین گاف انتخاباتی بایدن بود.
- آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics)؛ ۵۰.۵ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی گفتهاند که از جوبایدن حمایت میکنند و در مقابل ۴۱.۵ درصد از دونالد ترامپ اعلام حمایت کردهاند.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی
جوبایدن نسبت به
دونالد ترامپ در
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای سی بی اس نیوز (CBS News) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۵ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۴۵ درصد،
پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۵ درصد و ترامپ ۳۸ درصد، شبکه خبری فاکس نیوز (Fox News) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۱ در صد، شبکه خبری ای بی سی (ABC News) مشترک با روزنامه واشنگتن پست (The Washington Post) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، دانشگاه کوینیپیاک (Quinnipiac University) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۳۷ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC) مشترک با روزنامه والاستریت ژورنال (The Wall Street Journal) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۰ در صد را نشان میدهد.
ترامپ: وضع من در نظرسنجیها عالی است
با توجه به نتایج نظرسنجیهای معتبر آمریکا که جو بایدن را پیشتاز انتخابات میدانند، اما دونالد ترامپ در ادعاهایی خود را پیشتاز انتخابات در نظرسنجیها معرفی کرد.
کرونا عامل پیشتازی جو بایدن از دونالد ترامپ
نشریه هیل در گزارشی از جلو افتادن ۱۰ درصدی بایدن از ترامپ در یک نظرسنجی جدید و نقش ویروس کرونا در به وجود آمدن این وضعیت خبر داد.
- سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۹۷روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
بر اساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تا کنون منجر به مرگ بیش از ۱۵۲ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
گرچه بسیاری از نظرسنجیها از محبوبیت بیشتر جو بایدن حکایت دارند، اما بسیاری از تحلیلگران بر این باور بودند که ترامپ در انتخابات روز سوم نوامبر از رقیب خود پیشی میگیرد. این ارزیابی، اما بر اثر شیوع کرونا اعتبار خود را از دست داده است.
ترامپ دل به آن بسته بود که شهروندان آمریکا شاهد پیروزیها و موفقیتهای او باشند؛ حال، اما همه چیز در گروی کارنامه او در مقابله با شیوع بیماری کرونا است.
خروج ناگهانی ترامپ از نشست مطبوعاتی درباره کرونا
ترامپ بدون جواب دادن به سوال خبرنگار سی ان ان، کنفرانس مطبوعاتی خود درباره کووید-۱۹ را ناگهان قطع کرد و از اتاق خارج شد.
کرونا کسب و کار رستورانها را کساد کرد
کسب و کارهایی مانند رستورانهای بزرگ زنجیرهای در آمریکا در سه ماه گذشته با کاهش شدید فروش مواجه شده اند، اما کسب و کارهای دیگری مانند تولیدکنندگان ماسک در این مدت احیا شده اند.
جو بایدن: ترامپ در مبارزه با کرونا شکست خورده است
جوبایدن سه برابر بودن نرخ شیوع کرونا در میان رنگین پوستان آمریکا درمقایسه با سفید پوستان را مایه تاسف اعلام کرد.
مرگ روزانه ۱۶۰۰ آمریکایی براثر ابتلا به کرونا
دانشگاه جانز هاپکینز، آمار روزانه مرگ و میر بر اثر کرونا در آمریکا را ۱۶۰۰ نفر اعلام کرد که بالاترین آمار در دو و نیم ماه اخیر است.
سازمان بهداشت جهانی، شمار کل مبتلایان به کرونا در آمریکا را ۴،۴۹۸،۳۴۳ نفر و شمار جان باختگان را ۱۵۲،۳۲۰نفر و شمار بهبودیافتگان را ۲،۱۸۵،۸۹۴ نفر اعلام کرد. آمریکا همچنان بعنوان کانون اصلی شیوع کرونا در جهان اعلام شده است.
- سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا
نزدیک به۹۷ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
ادامه اعتراضها در آمریکا
شهروند خبرنگاران آمریکایی و برخی منابع خبری از ادامه اعترضات در مناطق مختلف آمریکا گزارش میدهند همچنین رسانههای خبری تصاویری از شلیک پلیس فدرال به سمت معترضان در پورتلند مخابره کردند.
باید اعترضات در پورتلند را مهار کرد
دادستان آمریکا، شرایط در پورتلند را به یک سرطان تشبیه کرد که میتواند سراسر کشور را فرا بگیرد.
دادستان آمریکا هشدار داد اگر نیروهای فدرال معترضان در پورتلند را مهار نکنند خشونتها سراسر آمریکا را فرا خواهد گرفت.
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، ۱۷ هفته است که در آمریکا هر هفته بیش از یک میلیون نفر به علت ویروس کرونا بیکار میشوند و در هفته گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری کردند.
براساس گزارش وزارت کار آمریکا، نزدیک به ۱۷.۴ میلیون کارگر در این کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری داشته و علاوه بر این بیش از ۱۴.۳ میلیون نفر دیگر نیز درخواست دریافت بیمه بیکاری کرونا از دولت آمریکا کردهاند.
طبق آمارهای کنونی وزارت کار آمریکا، مجموع بیکاران کنونی این کشور به ۳۲ میلیون نفر رسیده است.
اتهام شومر و پلوسی به ترامپ درسوء استفاده از بودجه آمریکا
رئیس جمهور آمریکا متهم به تلاش برای گنجاندن رقم یک میلیارد و ۷۵۰ میلیارد دلار برای بازسازی مقر اف بی آی در بودجه مقابله با کرونا است.
نانسی پلوسی رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا و همچنین چارلز شومر رهبر اقلیت در سنای آمریکا، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را به تحت فشار قرار دادن جمهوری خواهان برای گنجاندن رقم یک میلیارد و ۷۵۰ میلیارد دلار برای بازسازی مقر اف بی آی در بودجه مقابله با همه گیری کرونا متهم کردند.
عضو شورای شهر نیویورک: مردم محتاج غذا هستند
نیویورک پست نوشت: جعبههای بازنشده از مواد غذایی که در دوران شیوع ویروس کرونا برای فقرا ارسال شده بود در منطقه کوئینز دور ریخته شدند.
تعداد زیادی جعبههای بازنشده از مواد غذایی که به علت شیوع کرونا برای افراد فقیر در نیویورک ارسال شده بود روز دوشنبه در یک زیرگذر در منطقه کوئیتز در این شهر یافت شد.
اذعان پلوسی به گرسنگی میلیونها کودک آمریکایی
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: در حال حاضر، میلیونها کودک در این کشور گرسنه اند و بسیاری از خانوارها قادر به پرداخت اجاره بهای خانههای استیجاری خود نیستند.
گرسنگی ۲۶ میلیون آمریکاییپایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی سی ان بی سی گزارش داد یک تحقیق جدید نشان میدهد در بحبوحه بحران کرونا، ۲۶ میلیون آمریکایی غذای کافی برای خوردن ندارند.
مشروح خبر ...