• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۰۳۵۹۸
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۸
فارس » اجتماعی
معاون غذا و داروی علوم پزشکی شیراز :

تولید پارچه نانو با ۹۹ درصد امکان پیشگیری از ابتلا به کرونا

برای نخستین بار گروهی از محققان استان فارس موفق به تولید پارچه نانو شدند که تا ۹۹ درصد از ابتلا به کرونا پیشگیری می‌کند.

تولید پارچه نانو با توان ۹۹ درصد برای جلوگیری از ابتلا به کرونابه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس،معاون غذا و داروی علوم پزشکی شیراز گفت: برای نخستین بار گروهی از محققان استان فارس موفق به تولید پارچه نانو شدند که تا ۹۹ درصد از ابتلا به کرونا پیشگیری می‌کند.
 دکتر محمدرضا حیدری گفت: داروسازان و داروخانه‌های استان در آغاز بحران کرونا و مواجهه با کمبود مواد ضدعفونی کننده، برای همکاری و کنترل این بیماری، به تولید و توزیع مواد ضدعفونی کننده در استان پرداختند.
 
  • وی با اعلام حمایت دانشگاه از این مشارکت‌ها با صدور مجوز برای ۷۵ کارگاه تولیدی در آغاز شیوع بحران کرونا برای کمک به سلامت عمومی جامعه افزود: در طول بحران کرونا نیز هفت کارخانه و کارگاه تولیدی ماسک با مجموعه سلامت فارس به تولید ماسک پرداختند.
او در ادامه به آزمایشگاه رفرانس کنترل غذا و دارو در دانشکده داروسازی به عنوان یکی از توانمندی‌های استان فارس در تأمین سلامت غذایی و دارویی اشاره کرد و از تلاش دانشگاه برای توسعه فضای فیزیکی این آزمایشکاه، تأسیس بخش‌های سم شناسی، دارو و بیولوژی، انجام آزمون‌های جدید میکروبی، شیمی، سم شناسی، بیولوژی مواد غذایی و کنترل دارویی برای رصد و ارزیابی تولیدات کارخانه‌های تحت پوشش خبر داد.
معاون غذا و داروی دانشگاه ادامه داد: ساخت دو ساختمان مجهز با زیر بنای هزار و ۷۰۰ مترمربع در دانشکده داروسازی از جمله اقدامات مهم انجام شده از سوی این معاونت است که پس از آزمایشگاه رفرانس کشور، عملکرد و کار‌های تحقیقاتی این آزمایشگاه و کارکنان آن جزو آزمایشگاه‌های برتر کشور بوده است؛ به طوری که به همه آزمایشگاه‌های جنوب کشور نیز خدمات آزمایشگاهی ارائه می‌کند.
این مقام مسؤول در دانشگاه اظهار کرد: در صورت دسترسی به مواد اولیه تأمین ماسک در استان، روزانه دو تا سه میلیون ماسک در فارس تولید می‌شود، برای نخستین بار در کشور، یک گروه از محققان استان نیز موفق به تولید پارچه نانو شدند که تا ۹۹ درصد از ابتلاء به کرونا در افراد پیشگیری می‌شود.
 
واگذاری داروخانه های بیمارستانها به بخش خصوصی
دکتر حیدری از واگذاری نزدیک به ۷۰ درصد داروخانه بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی در راستای اشتغال زایی خبر داد و با ارائه توضیحاتی درباره فعالیت بخش تجویز منطقی دارو دراین معاونت گفت: شرکت‌های دارویی توزیعی و پخش دارو به سامانه این متصل هستند که امکان نظارت و دریافت روزانه موجودی و اطلاعات هر دارو را فراهم می‌سازد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه با بیان اینکه در گذشته، ۵ تا ۶ شرکت دارویی در استان فعالیت داشته و توزیع دارو تنها در داروخانه‌های مرکز انجام می‌گرفت، گفت: ۳۰ شرکت پخش دارو با هدف تأمین و توزیع دارو در سطح استان فعالیت دارند و به همه داروخانه‌های استان در همه شهرستان‌ها و مناطق دور استان نیز، خدمات ارائه می‌دهند.

رشد قابل توجه تعداد داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش دارو

او از رشد قابل توجه تعداد داروخانه‌ها در استان به میزان نزدیک به دو برابر و معادل با ۴۰ درصد و شرکت‌های پخش دارو تا ۳۰ درصد خبر داد و افزود: صدور مجوز برای شرکت تولید سِرُم و فعالیت شرکت‌های دارویی در استان که به تولید فرآورده‌های گیاهان دارویی می‌پردازند نیز از دیگر اقدامات معاونت غذا و داروی دانشگاه است.

افزایش تولید الکل در فارس

دکتر حیدری با اشاره به اینکه روزانه در استان نزدیک به ۲۵ هزار لیتر الکل تولید می‌شود، درباره فرآیند تولید الکل در استان نیز توضیح داد: الکل در استان در شهرستان‌های فسا، جهرم، آباده و اقلید انجام تولید می‌شد و این کارخانه‌ها در آغاز شیوع بیماری کرونا نیز، بسیار در مدیریت بیماری کووید ۱۹، مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز را یاری رساندند، چهار کارخانه در شهرستان‌های داراب، اقلید و استهبان نیز معرفی شده تا با تغییر خط تولید و نصب تجهیزات مرتبط، به مدار تولید الکل در فارس بپیوندند.

تدوین سیمای مواد غذایی استان
او با اشاره به اینکه اداره نظارت بر فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی از سوی سازمان غذا و داروی کشور به عنوان بهترین واحد برتر کشوری در این حوزه انتخاب شده است گفت: یکی از مهمترین اقدامات در حال پیگیری و انجام از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه، تدوین سیمای مواد غذایی استان است.
معاون غذا و دارو دانشگاه با بیان اینکه با اصلاح پرونده برای ۳۰ محصول تولید شده در استان، نشان سلامت صادر شده و ۹۵ درصد فرآورده‌های غذایی در فارس دارای نشانگر رنگی تغذیه‌ای هستند، عنوان کرد: با توجه به آمار تولید محصولات غذایی در استان، دانشگاه ما نیز جزو دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برتر بوده و بیشترین محصولات تولید شده در استان، دارای نشان سیب سلامت است.

حمایت از تولیدات فرآورده‌های دارویی گیاهی

به گفته این مقام مسؤول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، استان فارس از لحاظ پوشش گیاهی به ویژه گیاهان دارویی در وضعیت بسیار مناسب و ظرفیت بالایی بوده که با نظارت بر تولید این فرآورده‌ها در مراکز تولیدی، عطاری‌ها و فروشگاه‌های عرضه کننده گیاهان دارویی و سنتی، این موضوع نیز مورد حمایت جدی این معاونت قرار گرفته است.
او افزود: در آغاز شیوع کروناویروس، نزدیک به ۷۰ نوع ماده ضدعفونی کننده در سطح استان توزیع شده بود که با آزمایش‌های انجام شده و نمونه برداری در آزمایشگاه رفرانس دانشگاه، ۲۰ درصد از آنان استاندارد نبود و گزارشی به وزارت بهداشت برای اطلاع رسانی و تأمین سلامت جامعه ارسال شد.

نظارت بر عرضه مکمل‌های ورزشی
معاون غذا و داروی دانشگاه یادآور شد: نظارت بر عرضه مکمل‌های ورزشی نیز یکی از اقدامات مهمی است که از سوی بازرسان معاونت غذا و دارو دانشگاه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و چندین کارخانه تولیدی فرآورده‌های گیاهان دارویی و یک کارخانه تولید مکمل‌های ورزشی در شهرک صنعتی شیراز نیز در این حوزه در حال فعالیت هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توسعه برنامه ایمنی آب در یزد با الحاق مجتمع ولایت ۴ به طرح پایش
آغاز اردوی تیم ملی هندبال بزرگسالان در سبزوار
فعال‌شدن کانون‌های داخلی گردوخاک در استان اصفهان
پیام تبریک و قدردانی مردم همدان از دولت و مردم اسپانیا
پیش بینی برداشت ۴۰ هزار تن گندم از مزارع نمین در اردبیل
مهاباد میزبان همایش سیدا شباب اهل الجنه
بهرام گودرزی به استقلال پیوست
درخشش دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه در رقابت‌های ورزشی دانشگاههای منطقه ۵ کشور
سنددار کردن رایگان زمین‌های کشاورزی
همایش بزرگ سه‌ساله‌های حسینی در بوانات به روایت تصویر
مدنی زاده: اختلالات بانکی در اعتبارسنجی فعالان اقتصادی اثر ندارد
حفظ بوته‌های توت‌فرنگی هیدروپونیک در فصل تابستان، ابتکار گلخانه‌داران ایذه‌ای
رتبه بندی باشگاه‌ها و مربیان ورزشی در خراسان شمالی
مشارکت بیش از دو هزار بنگاه اقتصادی در انتخاب برترین‌های روز ملی صنعت و معدن
آغاز پیش‌فروش بلیت‌های بازگشت زائران اربعین در استان‌های پرتقاضا؛ آمادگی کامل ناوگان و پایانه‌ها
نذر ۲۰ میلیارد ریالی یک خیر تبریزی برای خون‌خواهی امام شهید
طنین فریاد جانم فدای وطن در سمنان
رسیدگی به مشکلات قضایی ۸۳ نفر از مراجعه کنندگان دستگاه قضا در خراسان جنوبی
بررسی اجرای طرح حکمرانی محله‌محور و مسجدمحور در بخش چهاردانگه شهرستان اسلامشهر
اعزام هوایی و زمینی ۳۵۰ نفر از ساکنان کیش برای مراسم اربعین حسینی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فراخوان نام نویسی آزمون استخدامی سازمان منطقه آزاد کیش
فقط ۲ روز تا پایان مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ باقی مانده است
انفجارهای شدید در بحرین، کویت، امارات و شمال عراق
برگزاری امتحانات نهایی پایه دوازدهم در روز سه‌شنبه ۳۰ تیرماه
هواپیما‌های بزرگ ترابری آمریکا هدف قرار گرفتند
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از مجتمع گاز پارس جنوبی
ایران با استفاده از موشک‌های جدید، اوضاع را تغییر خواهد داد
زلزله کرمانشاه آسیبی به تاسیسات آب و برق وارد نکرده است
علی آبادی: اولویت تامین برق با مردم جنوب کشور است
یمن محاصره دریایی عربستان سعودی را آغاز کرد
اعتراض و واکنش منفی هواداران به حضور ترامپ در فینال جام جهانی
امتحانات نهایی دانش آموزان، سه‌شنبه ۳۰ تیر برگزار می شود
بیش از ۸۰۰ مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی تا نیمه مرداد وارد مدار می‌شود
حادثه دریایی نزدیک سواحل عمان
تعویض رایگان موتور‌های قدیمی کولر با موتور‌های کم مصرف جدید در خراسان جنوبی  (۴ نظر)
اعدام دو تن از عوامل جنایات میدان شهید علیخانی اصفهان  (۲ نظر)
حمله کوبنده سپاه به پایگاه آمریکا در الازرق اردن  (۱ نظر)
هواپیما‌های بزرگ ترابری آمریکا هدف قرار گرفتند  (۱ نظر)
سرلشکر عبداللهی: به‌هرگونه وحشی‌گری دشمن پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)
ادامه حملات تجاوزکاران آمریکایی به خاک ایران  (۱ نظر)
با شکست طرح کریدور جنوبی، نقشه آمریکا در نطفه خفه شد  (۱ نظر)
اعتراض و واکنش منفی هواداران به حضور ترامپ در فینال جام جهانی  (۱ نظر)
مالزی گسترش شهرک‌سازی در اراضی اشغالی را به شدت محکوم کرد  (۱ نظر)
عملیات گستره بازداشت عوامل داعش در ترکیه  (۱ نظر)
پرداخت مطالبات گندم‌کاران از ۹۳ همت گذشت  (۱ نظر)
اعتراض به میزبانی از نماینده اماراتِی حامی رژیم صهیونیستی در مالزی  (۱ نظر)
۶۳ ملک قاچاقچیان مواد مخدر به ارزش ۳ همت مصادره شد  (۱ نظر)
قطع تلفن و اینترنت همراه در شمال هرمزگان  (۱ نظر)
تحویل سه محصول معوق سایپا به مشتریان تا پایان شهریور  (۱ نظر)